Farverne giver energi

Farverne giver energi

Laila Albæk Salem Køj og hendes familie fandt ved et tilfælde villaen fra 1951 i Rungsted, hvor de bor på tre renoverede etager. Her er farveglæden stor med blåt køkken, lilla lænestole samt puder, tæpper og kunst i et væld af kulører og mønstre. Kun postkasserød holder Laila Albæk Salem Køj sig fra, for den er ingen favorit.

HER BOR

Laila Albæk Salem Køj og hendes mand Anders Køj. Parret har tre børn, hvoraf de to stadig bor hjemme.

De har en fortid som ledere i ejendomsmæglerbranchen og driver virksomheden www.21-5.dk Den samler 21 familier om et eje og dele fem ferieboliger i udlandet – et koncept de selv har opfundet.

Villaen i Rungsted er et statslånshus fra 1951, som i 1964 fik indrettet overetagen til beboelse, og som siden er renoveret af flere omgange. Der har kun været tre ejere på 72 år, og de nuværende har boet her siden 2018.

Huset er 220 m2 i to etager og med fuld kælder, hvor børn og au pair bor. Grunden er 1.100 m2.

Laila Albæk Salem Køj driver sammen med sin mand virksomheden www.21-5.dk med kontor i Hørsholm og 100 medarbejdere.

Små møbler i stærke farver lyser op flere steder i stuen.

Både i møbler, tilbehør og kunst på væggene er det en modig boligindretning, familien Køj har valgt til deres villa i Rungsted på en villavej parallelt med Strandvejen. Laila Albæk Salem Køj mener, at farverigdommen skyldes, at hun får energi af at have mange farver omkring sig. Både i privatlivet og på arbejdet, som foregår på hjemmekontoret for virksomheden www.21-5.dk, som hun driver sammen med sin mand Anders:

Foruden kunst er grønne planter det mest uundværlige i boligen for Laila Albæk Salem Køj. De giver energi, forklarer hun.

Førstesalens badeværelse er renoveret delvist af den tidligere ejer, men Laila Albæk Salem Køj har tilført jadegrønne fliser i brusenichen og grøn marmorplade ved dobbeltvaskene.

”Man skal dog også kunne trække vejret i forhold til farver. De skal ikke være overalt, og af samme grund bor vi ikke med mange kulørte vægge”, forklarer Laila Albæk Salem Køj.

Parret og deres tre børn boede tidligere i et rækkehus i Hørsholm, men overvejede at lede efter et større hus nærmere havet. De var dog egentlig ikke i markedet, da de tilfældigt så huset til salg. De faldt for 50´erstilen men anså ved første øjekast huset for at være for småt. Med ungdomsafdeling i kælderen var der dog plads nok alligevel. Dertil kom flere kvaliteter, som har vist sig siden. Som for eksempel at bo på en stille, blind vej med et godt naboskab og socialt liv og have egen strand og vejens egen badebro kun et stenkast væk.

Den rummelige entre har fået nyt gulv af egeplanker. På trappen til første sal er en petroleumsblå løber. Spejlet har sort metalramme.

Møblerne er især af spanske og italienske designere, og mange er købt hos Botikken.dk i Hellerup. Parret kan godt lide klassik dansk design men ikke så meget, at de vil betale prisen for det – foreløbig. De kan lide at bo med noget, andre ikke har, og det må gerne være en blanding af gammelt og nyt. Mikset kommer af genbrug fra auktioner, DBA og steder som GenbrugBare.com, for tanken om at købe nyt hele tiden ligger dem begge fjernt:

I stuen hænger farverig kunst af både unge ofte ukendte kunstnere og mere kendte kunstnere over den blå sofa fra Botikken i Hellerup. Unikapuderne er syet af gamle møbelstoffer, mens tæppet er marokkansk.

Store vinduer giver udsigt til haven. Bænken, der også fungerer som radiatorskjuler, er dækket med mønstrede hynder og puder.

Ved toppen af trappen er blevet plads til en hylde til billeder og hyggelige tegninger.

”Jeg går ikke op i, om kunsten jeg køber er en investering. Det handler om, hvorvidt jeg kan lide det, og om det rør noget i mig. Jeg maler også gerne på møbler for at opnå noget personligt, og jeg kan lide alle farver. Måske lige bortset fra postkasserødt”.

Ægteparrets fælles hjemmekontor findes i stuen mellem køkken og dagligstue ud mod haven. Reolen bygget over og omkring døren ud til køkkenet er udført af en snedker.

Parret har selv designet det 4,5 meter lange spisebord af flådeeg fra Sydsjælland. Stolene er italienske fra Botikken.dk

Hvilke planer har I for fremtiden:

”Vi vil gerne have Sedum-planter på vores garagetag, og så skal vi arbejde videre med haven, der har mange særlige planter samt have fældet noget mere nu til foråret. Desuden har vi allerede aftalt med en malermester, at han skal sætte et smukt stormønstret tapet på soveværelsesloftet, hvor der er loft til kip. Jacuzzi-badekarret i badeværelset skal vi have erstattet med et almindeligt badekar, lige som vi gerne vil have fliserne på gulvet i badeværelset lavet om. Og så drømmer Anders om en indendørs golfbane i kælderen, når de sidste børn flytter hjemmefra”, siger Laila Albæk Salem Køj.

Åbningen mellem køkken og spisestue blev gjort større og loftshøjden øget for at få et stort alrum til hele familien. Det blå snedkerkøkken har parret selv designet, og fliserne er håndlavede fra Marokk.dk