Sæt farve på badeværelset

Badeværelset er dit private helle, din wellness-oase og et af de rum, du bruger allermest i boligen. Samtidig er det et rum, hvor man godt kan tillade sig at lege lidt med indretningen. Det kan du især gøre med farver, fordi rummet er så individuel en del af boligen, at det er okay at være lidt vildere. Samtidig hjælper farver som bekendt på humøret og kan være med til at skabe en helt særlig stemning af enten friskhed, afslapning eller glæde.

Vi har kigget nærmere på de farverige badeværelser, hvilke farver du skal vælge for et særligt udtryk, og hvilke farver der hitter lige nu.

Pæne, poppede pasteller

Lyserød, pastelgul, mintgrøn eller pastellilla er alle optimistiske farver, der skaber et friskt og legende udtryk. Pasteller har faktisk været en badeværelsestrend i mange år og især i 50’erne og igen i 80’erne – derfor får du en retro fornemmelse, når du vælger et pastelfarvet look. Med firkantede, pastelfarvede klinker omfavner du retrostilen, mens pastelfarvede vægge eller skabe er mere moderne i udtrykket. Ud over at være retro bliver man bare glad af pasteller. Tilsæt messing eller guldfarvede armaturer og tilbehør for et glamourøst udtryk, eller du kan blande forskellige pastelfarver med krom for en mere kitsch stil.

Håndklæder fra ellos

Pastellilla tandbørsteholder fra HAY

TIP: Sæt farve på dine accessoires, hvis ikke du vil ud i en større ombygning eller maleropgave. Ved at vælge farvede håndklæder, tandkrus, toiletbræt eller blot blomster eller kunst får du farve ind i rummet på en let måde. Samtidig er det hurtigt at ændre til en anden farve.

Blå, frisk og favnende

Blå farver er hurtigt med til at skabe en spa-agtig fornemmelse på dit badeværelse. Vælger du klare, aquablå, lyseblå og turkisblå nuancer, får du en frisk fornemmelse, som var du ved poolen, på en sommerdag eller ude under den åbne himmel. En mørkere, lyseblå nuance skaber en følelse af ro og afslapning i rummet. En dybere mørk blå er sofistikeret og elegant og skaber en følelse af luksus.

Blåt badeværelsesmøbel i corian, designet af køkkenskaberne.dk

Lyseblåt håndklæde fra Damask

TIP: Vælg tone i tone, og lad farven gå igen både interiør, gulve og vægge, uanset om du har fliser eller pudsede vægge. Det giver et roligt, men modigt udtryk.

Grøn som græsset

Klassiske, grønne farver er med til at bringe naturen indenfor og giver et klassisk look. Er du ikke helt til et gennemgående grønt tone-i-tone udseende, kan du vælge masser af grønne accessoires og kombinere med store, grønne planter for at skabe et organisk udtryk. Grønne farver i alle nuancer lige fra mosgrøn, smaragdgrøn, søgrøn til en grågrønlig eller mere klar, græsgrøn nuance er både beroligende, afslappende og indbydende. Faktisk siger man også, at grøn er godt for kreativiteten, og hvad er bedre end at starte eller slutte dagen med kreative tanker.

Grønt badeværelsesmiljø fra serien, You fra Dansani

Varmt og brændt

Varme brændte farver som solgule, orange eller terrakotta nuancer giver glød til rummet og en øjeblikkelig varm følelse, der samtidig er fyldt med energi og optimisme. Et tip er at lade de varme farver dominere på et element – enten på fliser, på accessoires, badeværelsesmøbler eller som vægfarve, så de ikke virker for overvældende.

Orange fliser fra mosaikhjørnet

Orange armatur fra VOLA

TIP: Vælg en accentfarve, der giver et frisk pust af farve i rummet. Du kan enten nøjes med en enkelt væg eller nøjes med, at det er interiøret, der har en farve, og holde resten mere neutralt.