Er du også en vintageshopper?

Vintagefund til boligen

Butikker med retromøbler er ingen mangelvare i det indre København. Dertil kommer en række forretninger, som sælger vintagemøbler og boligudstyr og brugskunst lidt længere væk på Frederiksberg samt på brokvartererne og i Vanløse og andre yderområder i hovedstaden.

Sølvgades antikbutik

Boheme-Hjem, Sølvgade 85B, drives af Nina Judith Trakic og sælger alt inden for antik og sender i øvrigt med DAO for minimum 500 kr. I udvalget findes porcelæn, glas, kurve, køkkentøj, billeder, puder og møbler. Åbningstiderne er kl. 12-18 på hverdage, og forretningen kan følges på Facebook og Instagram.

Originale Eames-stole

Relove, Naboløs 4, er en antikbutik hovedsageligt med salg af originale Eames glasfiberstole samt et mindre udvalg af Kaiser Dells Idell-lamper, Bertoia-stole og vintage lofts-industripendler. Butikken er åben efter aftale. Den drives af skuespiller Susanne Storm kendt fra DR-serien ”Rejseholdet”, og hun tilbyder også hjælp til indretning, rumfordeling etc. Samtlige stole og lamper er købt på auktioner i U.S.A., Frankrig og Tyskland og stolene er produceret mellem 1950 og 1978, mens flere lamper stammer tilbage fra 1930´erne. Susanne Storm designer også nye unikamøbler af indfarvet beton med skuespillerkollega Laura Allen Müller og siger om sit vintageudvalg: ”Hver lampe og stol har sin historie, som har mærket dem og sat sine spor. Men jeg har ordnet og tjekket alt op, så det er gjort klar til nye ejere”. www.relove.dk

Stykke fransk historie

Fil de Fer, Store Kongensgade 83A, er en kendis inden for vintagemøbler og tilbehør endda med en skarp profil: I krydsfeltet mellem romantisk elegance og råt industrielt udtryk findes Fil de Fer. Her træder man ind i en udsøgt del af Frankrig for at lade sig forføre at kompromisløs vintage, som forretningen udtrykker det. Navnet Fil de Fer kommer fra gamle franske hverdagseffekter fremstillet af jerntråd. Siden 1995 har butikken opsat nogle stramme æstetiske regler for sit virke med eksklusive og autentiske vintagefund håndplukket fra hemmelige steder i Frankrig. Butikken suppleres løbende med nye varer og dertil kommer en webshop med adgang til fjernlageret. Åbningstider er hverdage kl. 10-18 og 10-16 på lørdage. www.fildefercph.dk

De tidløse klassikere

Klassik Copenhagen, Bredgade 3, har flere forretninger og tilbyder Nordens – og måske verdens – største udvalg i brugte møbelklassikere af de største danske møbelskabere fra Danish Modern-perioden med tidløse kvalitetsmøbler fra cirka 1930 til 1970. Det er blandt andet Arne Jacobsen, Finn Juhl, Børge Mogensen, Hans Jørgensen Wegner og Poul Kjærholm. Dertil kommer lamper, kunsthåndværk og kunst. Firmaet ompolstrer og restaurerer møbler på eget værksted både dem til salg i butikken og andre udefra. De klassiske møbler primært fra private hjem kan være sjældne på grund af patina eller det begrænsede antal, de blev fremstillet i. Klassik holder åbent kl. 10-18 på hverdage og til kl. 16 på lørdage. www.klassik.dk

Ting fra de gyldne år

Danish Classic, Bredgade 16, ligger centralt i en hyggelig kælderbutik og forhandler møbler, brugskunst, plakater, glas, keramik, porcelæn m.m. fra ”guldalderen” i 1950´erne, 60´erne og 70´erne. Det kan være en safaristol, en emaljeret Krenitskål, en tekande af keramik, en glasskål fra Holmegaard og en vaseskulptur udført af kunstneren Bjørn Wiinblad. Butikkens åbningstid er kl. 12-17 og til kl. 16 om lørdagen. Tlf. 27646439.

Renoverer i baglokalet

Vestvintage, Vesterbrogade 98, er en lille personlig interiørbutik. Her sælges håndplukkede vintagemøbler fra ind- og udland, som med ”masser af respekt og kærlighed” sættes i stand i butikkens baglokale. Butikkens indehaver har en svaghed for nyt dansk kunsthåndværk, og i Vestvintage findes også et udvalg af håndlavet keramik, tekstiler, prints og grønne planter. www.vestvintage.dk