Alt det bedste til din børnevenlige vinterferie

,

Februar betyder vinterferie, hygge og skønne oplevelser. Fyld dagene med brætspil, bøger og små overraskelser, der samler og glæder hele familien.

Harry Potter og De Vises Sten er første del i den fortryllende serie om troldmanden Harry Potter og hans eventyrlige liv på Hogwarts. Historien er i sig selv noget helt særligt, men med denne pragtudgave fyldt med farvestrålende illustrationer får fortællingen et ekstra skud magi. Børnene vil elske de finurlige interaktive elementer, der er gemt inde i den flotte bog. Her kan man blandt andet åbne det vigtige brev, Harry Potter modtager fra troldmandsskolen, gå på opdagelse i Diagonalstræde og lade skakbrikker danse på siderne. Tag med Harry Potter på toget fra Perron Ni Trekvart med denne fantastiske særudgave i hånden. www.gyldendal.dk.

Leg og læring

Skal ferien bruges på hygge med brætspil, der gerne må udfordre hjernen, så er Smartgames helt geniale. Prøv for eksempel den søde udgave ”Squirrels Go Nuts”, der er et glidende puslespil med 60 sjove nødde-udfordringer. Opgaven er at hjælpe egerne med at blive klar til vinter. Ved at skubbe de små dyr rundt, kan de skjule deres nødder under jorden.  En lille bog giver dig opgaver i stigende sværhedsgrader, der guider til, hvordan nødderne skal afleveres og i hvilke huller. Det kræver koncentration og strategiske evner at få det til at lykkes, men når brikkerne falder på plads, giver det selvtillid og stolthed hos barnet. www.legebyen.dk.

”Squirrels Go Nuts” er beregnet til én spiller, men man kan sagtens være to eller flere om at løse opgaverne og hjælpe hinanden.

Lækkersulten?

Savner du også turen ned til slikbutikken, hvor du kan blande al din yndlingsslik i én pose? Vingummier, lakridser, chokolade og alle de andre lækkerier, der sammen mikses præcis, som du bedst kan lide det.  Laberlarven er en online webshop, der gør dette muligt og bringer direkte til din hoveddør. Du lægger bare dine favoritter i den virtuelle vægtskål, og få dage efter leveres slikket i en fin pose med silkebånd og navneskilt. Hvad der skal stå på skiltet, bestemmer du selv. Måske ”nallerne væk” eller ”skal vi se en film sammen?”, alt efter hvem slikposen er tiltænkt. www.laberlarven.dk.

Babyblød

Er du så heldig, at du selv eller en af dine nærmeste venter en baby denne vinter, kan du have stor glæde af denne kære kuffert. Baby & Kids Set indeholder hele serien fra Dr. Barbara Sturm Mini Molecular Collection, der er sammensat specielt til den sensitive babyhud. Alle produkter er parfumefri og mærket er kendt for sine eksklusive og naturlige hudplejeprodukter. Det fine gavesæt kommer i en kuffert lavet af vandafvisende materiale, hvor der er plads til opbevaring af hele produktserien, samt bleer og vådservietter. Den plyssede kaninbamse pynter fint og skaber tryghed i babys lille vugge. www.magasin.dk.

Pak kufferten

Selvom vinterferien må nydes hjemme i vante rammer, kan du trygt lade børnene tage væk på skønne imaginære rejser. De vigtigste sager kan pakkes i de små lette legekufferter med smukke print fra Cam Cam Copenhagen. Her er plads til alt det mest vigtige; pas, vingummier, bamse og solbriller. Når I er vel ankommet til ”hotellet”, kan kufferterne stables og pynte fint i rummet. Et sikkert udgangspunkt for mange timers lykkelig leg med at pakke ned og pakke ud. Farver og mønstre matcher den øvrige kollektion fra det bæredygtige danske brand, til glæde for både små og store. www.camcamcopenhagen.dk.

Legekufferten fra Cam Cam Copenhagen har plads til alt det mest vigtige; pas, vingummier, bamse og solbriller.

Fantasifuld balanceleg

De fleste børnefamilier kender og elsker det danske mærke bObles. De er kendte for deres sjove og miljøvenlige tumlemøbler, der understøtter den motoriske udvikling og bevægelsesglæde hos familiens mindste. Tag på eventyr med bObles Cone, hvor du får hele fem tumlemøbler i ét. De fem dele kan bygges til utallige formationer. Sæt dem sammen til en skulpturel kegleform eller brug dem hver for sig til at tumle, kravle og rulle. Rok fra side til side på de buede kegledele, hold balancen og surf på de skrå flader eller lig på maven henover og styrk nakke og ryg. Den runde skive er også klar til tumleleg. Tril den til hinanden eller sæt den på toppen af det høje kegletårn – det er bare om at bruge fantasien! Cone kan også bruges som et bord med små bløde stole til, der er perfekt at hygge omkring og ser virkeligt sødt ud på børneværelset. www.bobles.dk.

Farveglæde

Tegne, male og farvelægge. Det var et hit, dengang du selv var barn og det er stadig noget af det mest hyggelige at lave sammen. Med denne flotte store kuffert fra det franske luksusmærke Djeco er hele familien godt udstyret til mange timers underholdning. Selve kufferten er præget med de fineste skovmotiver som barnet kan farvelægge og gøre personlig. Og her gør det ikke noget at tegne uden for stregerne. Kufferten er nem at pakke sammen og bære med til bedsteforældre, i sommerhus eller andet. Den er fyldt med et væld af farver og tegneredskaber, blandt andet oliefarver, vandfarver, fedtfarver og pensler. Kort sagt – en kuffert med alt-i-ét til den kreative og tegneglade familie. www.lirumlarumleg.dk.

Underholdningen er sikret med denne flotte store kuffert fra det franske luksusmærke Djeco.

Blæksprutter og broderier

Kunsten at brodere minder måske mest om noget fra en Jane Austen roman. Men ligesom mange andre kreative sysler er dette håndværk igen superpopulært blandt både børn og voksne. Numero 74 står bag en helt fantastisk serie med kreative aktiviteter, herunder klassiske broderisæt i moderne fortolkning. Her er masser at muligheder for at fordybe sig og træne sin finmotorik med sættet med 15 flotte havdyr og deres engelske navne. Broderiet kan sidenhen anvendes som et stilfuldt vægophæng. Motiverne er trykt på kraftig kanvas, og alt hvad der skal bruges medfølger, herunder en udførlig vejledning samt en visuel guide med fotografier. Perfekt til de større børn, der elsker håndarbejde og en god kreativ udfordring. www.lirumlarumleg.dk.

Tag med i tidsmaskinen

I disse tider er museer verden over lukkede, men mange har til gængel skruet op for alternative måder, at opleve kunsten på. The Metropolitan Museum of Art i New York har en fantastisk vej ind i deres spændende samlinger gennem sociale medier. Blandt andet kan I besøge deres farverige hjemmeside rettet mod børnefamilien, hvor I kan gå på opdagelse i en enorm virtuel søgemaskine. Sæt kryds ved en bestemt tidsperiode, et kontinent eller interessefelter som magi eller opfindelser – tryk derefter på den kæmpestore røde startknap, der tager dig med på en fantastisk rejse i tid og sted. #metkids, www.metmuseum.org.

Foto: The Met.