Designperler i børnehøjde

Når det gælder indretning af et hjem med børn, er det vigtigt at form og funktion går op i en højere enhed. Heldigvis findes der et væld af smukt design, der er skabt til at blive brugt og oplevet med alle sanser. Gør børnelivet eventyrligt med legende interiør, skabt i en god kvalitet, så det kan gå i arv gennem generationer.

Sid smukt

En højstol er vigtig for enhver børnefamilie, og står ofte fremme i hjertet af hjemmet. Derfor må den gerne være smuk at se på og skabt i materialer, der passer sammen med stuens øvrige møbler. ND54 High Chair fra Carl Hansen & Søn er tegnet af Nanna & Jørgen Ditzel i 1954, i lakeret bøgetræ med rem i cognacfarvet kernelæder. Men stolen følger tre plader i rustfrit stål, der kan bruges til navnegravering. Stolens fodstøtte kan justeres i tre højder, så den ”vokser” i takt med, at barnet bliver større. www.jacobsenplus.dk

Til den lille kok

Danske Cam Cam Copenhagen har skabt det sødeste lille legekøkken med et klassisk anstrøg. Køkkenet er perfekt til det madglade barn, der gerne vil servere for sine gæster. Designet har et væld af detaljer, og familiens yngste har både adgang til ovn, kogeplader, drejelige knapper, knager til redskaber samt en håndvask. Alt er udført i bæredygtigt produceret træ, undtagen håndvasken, som er af metal og gardinet som er GOTS-certificeret, økologisk bomuld. Køkkenet fås i flere farver, og legemad i træ og filt kan tilkøbes, så barnet har rig mulighed for at sammensætte sjove menuer. www.camcamcopenhagen.dk

En sød elefant

Børn elsker møbler, der er eventyrlige og skabt i en størrelse, der matcher dem selv. Elephant Chair fra EO er designet af Marc Venot, og formet som et elefanthoved med snablen som det tredje ben. Elefanten har et venligt blik, der indbyder til leg, kreativitet og hygge. Barnet både sidder godt, og kan tage af sted til vilde fantasilande på ryggen af den glade elefant. Stolen er lavet af europæisk bøgetræ med en mat-lakeret finish. EO laver blandt andet også en skøn og blød ”bambistol”, der på samme måde som elefanten tager karakter af en rar lille følgesvend. https://www.eo.dk/

Svampejagt

Med børn i huset kommer man ikke uden om legesager og tøj i små størrelser. Det er langt lettere at holde orden, hvis rummet byder på gode muligheder for opbevaring. Mushroom-kurven fra OYOY er en nem og sjov måde at organisere sagerne på. Den øverste del af svampen fungerer som et låg, barnet nemt kan løfte og sætte på plads igen. Svampen tilfører indretningen et legende element, og er skabt i rolige farver og naturmaterialer, der passer ind i de flest hjem.

Fart over feltet

Det franske mærke Vilac er kendt for legetøj i høj kvalitet, der samtidigt er utroligt flot at se på. Gåbilen er en drøm for alle fartglade børn og pynter flot på værelset. Den fås i en række lækre farver, der alle har sorte gummidæk, benzindæksel, samt et behageligt sæde i læderlook. Barnet skal lige huske at tanke benzin før det drøner afsted gennem stuen, hvor det både får stimuleret sin motorik og fantasi. En super flot legesag, der uden tvivl vil vække lykke hos de små. www.lirumlarumleg.dk