Havetrends i 2019

Det er havetid, og hvis du ikke allerede har styr på den, kan du med fordel bruge forsommerens skønne weekender og helligdage på at indrette haven efter de nyeste trends, så du er klar til sommer.

 

FET_Havetrends_SoundLink_Revolve+_Bluetooth_Speaker

 

Teknikken spiller

Sæt jer godt til rette i havestolen, mens den nærmest lydløse og selvkørende robotplæneklipper tager en tur over plænen, dit yndlingsnummer strømmer ud af højttaleren, og når mørket falder på, tænder lyset langsomt rundt omkring i haven. Batteri- eller soldrevne LED-lys og udendørs højttalere er blot noget af den teknik, vi ser i haverne i 2019. Samtidig er smart-lightning, som kan kontrolleres via telefonen, også et hit.

Bluetooth højttaleren Soundlink Revolve+ fra Bose er lavet til udendørs brug og er perfekt til at tage med rundt i havens forskellige rum.

 

FET_Havetrends_Mindfulness

 

Mindfulness i haven

Indret et område i din have, hvor du kan trække dig tilbage, slappe helt af, koble fra og lade energiniveauet op. Udendørs yoga, spa eller mindfullness-områder er en stor trend. Gør det til et intimt sted, afgræns fra resten af haven med pergola, høje planter eller for eksempel en stenvæg eller lignende, og nyd en stille stund midt i alt det grønne. Rindende vand i form af for eksempel et springvand kan være med til at gøre stedet ekstra terapeutisk.

 

FET_Havetrends_Staycation

 

Staycation i haven

I disse klimatider, hvor blandt andet flyrejser skal begrænses, er begrebet staycation blevet ret populært. Når du holder ferien hjemme, er den nye trend at indrette haven med små staycation-områder som for eksempel en bålhytte, bålsted eller bålfad, et shelter til at overnatte ude i og særligt havelys, så du kan tilbringe de lange, lune sommeraftener udenfor. Samtidig kan du godt forsvare at bruge ekstra penge på lækre havemøbler og et udendørs køkken, når du ikke bruger dem på rejsen, for så skal du sidde godt og lave lækker mad.

Eva Solos Fireglobe er oplagt til at skabe ekstra hygge til de lange sommeraftener på terrassen.

 

FET_Havetrends_Mad-i-haven

 

Gro din egen mad

Mere end nogensinde før går vi op i, hvor vores mad kommer fra. Derfor er det ekstra populært at dyrke alt, hvad vi kan i vores egen have. Havekrukkerne er lige så meget fyldt med salat, kål og tomater som med blomster, og næsten lige meget, hvor lille din have er, er det en trend at vægte krydderurter og frugttræer højt som en del af haven.

 

FET_Havetrends_Vild-have

 

Den vilde have

Lad et stykke af haven vokse vildt, det er nemlig godt for både øko-systemet og vilde insekter. Her behøver du ikke rive i bedene, nippe roser eller slå græs. Selvom haven er vild, kan du godt kontrollere det lidt ved selv at så de vilde blomster, som du ønsker skal være der. For eksempel kan du så martsviol, ærenpris, vild kørvel eller anemoner.