Møbler, der kan multitaske

Pladsbesparende opbevaring med omtanke og flere funktioner på én gang er denne måneds hit. De kan være multimøbler til flere formål efter behov. Både i små og store boliger har det en værdi at kunne samle, sortere og holde orden med væghængte og andre opbevaringsmøbler. Smukke farver og mønstre glemmes dog ikke, når boligen skal forårsfornyes ved hjælp af lamper, puder, keramik og andet tilbehør.

 

FET_Bolignyheder_Design_Bordspejl2

 

Relanceret 50’er-design

Efter ikke at have været i produktion i årevis, er Planner-møbelserien relanceret af Fritz Hansen. Serien blev skabt af moderne materialer som pulverlakeret stål med træ og marmor af amerikanske Paul McCobb (1917-69) med blandt andet reoler, sofaborde, lampe, magasinholder og et skridsikkert bordspejl. Designet udmærker sig ved enkelthed, der ikke fylder meget. Bord med marmorplade koster 9.500 kr., reol 8.000 kr., magasinholder 1.650 kr. og bordspejl 1.700 kr.
www.fritzhansen.com

 

FET_Bolignyheder_Design_Ball_Blaa

 

Som antikke gadelamper

Lampeserien med det rammende navn Ball kombinerer sarthed, enkelthed og minimalisme med et strejf af det kølige og industrielle. Ball-serien er inspireret af gadelamper fra 1800-tallets Norditalien. Loftsmodellen findes i fem røgfarver og er 30 cm i diameter til 1.049 kr. En gulvlampe er 145 cm og 40 cm i diameter.
Den koster 2.299 kr.
www.specktrum.dk

 

FET_Bolignyheder_Design_Modul2

 

Forvandlingsmøbel

Et fleksibelt siddemøbel med træstel af eg, pols- trede sæder og rørformede ryghynder. Designer er Chris Liljenberg Halstrøm for A. Petersen Collection & Craft – med referencer til dansk møbeltradition. Møblet kan samles og adskilles med mange anvendelsesmuligheder som daybed, sofa, stol, ekstraseng og loungemøbel. Modul består af to dele; en sofa og en stol til at sætte sammen.
Sæt med stol og sofa koster fra 29.000 kr.
www.apetersen.dk

 

FET_Bolignyheder_Design_Korbo-plantekurv2

 

Metalkurve til planter

Kurve håndvævet i én tråd af metal uden sammensvejsninger kan bruges på terrassen til forårets eller sommerens vækster. De svenske kurve tåler vejr og vind og fås i forskellige metaller. Flere tilbehørsting kan desuden tilkøbes. Som for eksempel en plantesæk, underskål, plantesæt og vægophæng. Korbo-kurve bruges til blandt andet blomster og krydderurter. Priseksempler: Galvaniseret stål 625 kr., rustfri 1.075 kr. og messing 1.565 kr. Fås på flere danske hjemmesider.
www.korbo.se

 

FET_Bolignyheder_Design_Vægmoduler-Elements

 

Op at hænge på væggen

Vægmoduler er en ny måde at opbevare på ved hjælp af knager til tøj og tasker, holdere til bøger og magasiner, kroge til diverse med snore og opslagstavle. Materialet er mørk røget eg og filt og blå og rosa MDF eller spånplade i en kids-udgave.
Designere er de århusianske arkitekter Morten Lauritzen og Hugo Dines Schmidt fra VE2.  Elements findes i to størrelser og bredder, der kan sættes sammen. Priser fra 2.795 til 4.264 kr. pr. modul, som er 40 cm bredt og 1,20-2 meter højt.
www.jensenplus.com

 

FET_Bolignyheder_Design_Circuspude

 

Circuspuden fornyer

Den broderede, runde pude bærer meget passende navnet Circus og fås i to farvekombinationer. Denne er Blush i rosa nuancer inspireret af Indien, men der findes også en Navy. Puden er med lynlås, så betrækket kan tages af og vaskes, måler 45 cm i diameter og er af bomuld med andefjer. Den runde pude fornyer sofaen, lænestolen eller sengen, og koster 780 kr.
www.luxoliving.dk  

 

FET_Bolignyheder_Design_SuperNova

 

Porcelæn i keramiklook

Unikke porcelænsskåle i stærke farver med navnet Super Nova er en ny serie til moderne borddækning. Supernova ligner keramik og fås i fire farver i et bredt spektrum med mulighed for at blande, matche og kombinere. Super Nova-skålene er en limited edition, som måler 18 cm i bredden og 6 cm i højden. Pris 149 kr. pr. skål.
www.specktrum.dkhttps://www.luxoliving.dk

 

FET_Bolignyheder_Design_NYVeng2

 

Bæredygtig dansk eg

Sengen af eg fra bæredygtige danske skove er stramt betrukket med hørlinned fra Belgien. Veng-sengen er designet af Oliver & Lukas Weiss Krogh for sengeproducenten Re. Den diskrete og enkle seng med den afdæmpede farvepalet har referencer til skandinavisk designtradition og er på alle måder klassisk. Sengen måler 160 X 200 cm og har en liggehøjde på 40 cm inklusiv madras. Prisen er 21.840 kr.

www.re-beds.com

 

FET_Bolignyheder_Design_Essay2

 

Tungt og let på én gang

En bordserie af massivt eg er skabt af den danske designer Cecilie Manz og har fået navnet Essay. Bordet er både solidt og let på samme tid og er udført i enkle linjer med en nærmest spartansk form. Bordet består af tre dele, nemlig bordplade og to understel, som bliver til en helhed.
Højden er 72 cm, bredden 100 cm og længden 230 cm.
Priser varierer efter træsort, men ligger på cirka 35.000 kr.
www.fritzhansen.com

 

FET_Bolignyheder_Design_Radius

 

Bænken der kan alt

Med inspiration fra den gammeldags slagbænk har Diana Mot og Isabella Bergstrøm for FDB Møbler designet bænken Radius, som er ét møbel med mange funktioner og plads til opbevaring. Det kan være sofabord, tv-bord og entrémøbel alt efter behov. Møblet af lyst egetræ med tappesamlinger har gennemløbende skuffer, der kan åbnes i begge sider.
Filt- eller læderhynde kan tilkøbes for 1.499-1.999 kr. Møblet koster 6.999 kr.
www.shopping.coop.dk