Nyheder til boligen

Nye farver, nye materialer og et twist af eksisterende design præger sæsonens møbler og boligtilbehør. Og så har det grafiske som altid en plads i indretningen, hvad enten det drejer sig om et nyt køkken eller et praktisk sofabord!

 

FET_Boligtendenser_Kvänum3

 

Japansk inspireret køkken

Den svenske formgiver Louise
Liljencrantz har for Kvänum designet et nyt tidløst køkken med inspiration fra både skandinavisk og japansk tradition. Temaet er rustikt med naturens egne materialer hugget i stenplade med fossiler og skåret i træ med rette linjer og skarpe vinkler. Køkkenet her er af egetræ med stenbordplade med forhistoriske fossiler. Det koster fra 500.000 kr. eksklusiv montering.
www.kvanumkøkken.dk 

 

FET_Boligtendenser_Bouquet-lampe

 

Lamper som blomster

Med inspiration fra forårsblomster lancerer Le Klint en ny udgave af The Bouquet-lampen designet af Sinja Svarrer Damkjær. Lampen fås med én pendel eller som lysekrone med tre, fem eller syv lampeskærme, der symboliserer udsprungne tulipanhoveder svajende nedad i bløde buer. Ledningerne er sirligt sammenflettet for at understrege det organiske. Lampen er flettet i hånden og ledningerne betrukket med hør. Som detalje er en holder af skærmen udført af eg. Pris: 1495 kr.- 6995 kr.
www.leklint.dk

 

FET_Boligtendenser_Panton-One-papirsnor

 

Nu med snor af papir

Den første stol designet af Verner Panton var Panton One fra 1955. Den er kommet i et nyt design med håndflettet, certificeret papirsnor fra bæredygtige skove. Stolen fås i sort, natur og flere andre farver. Med papirflet får klassikeren et nyt indtryk som stærk og behagelig – ja, kort sagt har den både fået et nyt udseende og en ny siddefornemmelse. Papiret er belagt med et tyndt lag voks, som gør stolen modstandsdygtig over for snavs. Pris fra 3100 kr. med stel af blank krom.
www.montanafurniture.com

 

FET_Boligtendenser_c5-case-copy

FET_Boligtendenser_C5-sofabord

 

Grafisk bord i sort-hvidt

Det grafiske sofabord C5, designet af danske ARDE alias møbelarkitekt René Hougaard, 42, er en nyhed fra Andersen Furniture. Bordet måler 140X60 cm. med en højde på 42 cm. Bordrammen er af massiv eg, som kan være behandlet med enten hvid olie, naturolie, røget olie eller hvidpigmenteret med hvid lak. Stellet er pulverlakeret sort, og bordpladen todelt i hvidt og sort glas. Under de flytbare bordplader er integreret opbevaringsmulighed til fjernbetjening, magasiner med mere. Prisen er 8995 kr.
www.andersen-furniture.dk

 

FET_Boligtendenser_Coat-Tree

 

Praktisk træ til frakken

Med en ny væghængt 104 cm. høj udgave at det originale Coat Tree, revitaliserer Fritz Hansen den klassiske stumtjener, så den er velegnet til små hjem og smalle entreer. Sidse Werner designede oprindeligt frakketræet i 1971 udstyret med praktiske grene til tungt overtøj og sideknopper på grenene med plads til jakker, trøjer og tasker. Den væghængte model i farverne light grey eller dark bue koster 2399 kr. mod 7890 kr. for den 1,93 meter høje gulvmodel i krom.
www.fritzhansen.com

 

FET_Boligtendenser_Suspence-pendel

 

Pendler i bløde farver

Suspence hedder en serie loftslamper på 32 cm. i diameter og i to nye rolige farver fra Fritz Hansen. Powder Burgundy er den ene farve, som leder tankerne hen på kakao, mens farven Pale Pearl er lys som nuancerne af æggeskal. Lamperne er skabt af den dansk-italienske designduo GamFratesi, som tilstræber et miks af æstetik og funktionalitet som essensen i designet. Pris: 2895 kr. www.fritzhansen.com

 

FET_Boligtendenser_Korbo-Paraplykurv

FET_Boligtendenser_Korbo-Paraply

 

Kurv til våde paraplyer

Den nye paraplykurv Umbrella Bin af tråd fra svenske Korbo er vævet i hånden og har bund af støbejern til at stabilisere. Bunden sikrer desuden, at snavs og regnvand ikke løber ud på gulvet. Bin-serien har håndtag, så kurven kan hænges på væggen og spare gulvplads. Umbrella Bin er 50 cm. høj og 24 cm. i
diameter. Koster i stål 1295 kr., messing 1625 kr. og kobber 2045 kr. Sælges blandt andet af nordicnest.dk.

FET_Boligtendenser_Float-High-Eilersen

Lidt højere siddehøjde

Float High fra Eilersen er en videreudvikling af Float-sofaserien designet af Jens Juul Eilersen. Men modsat den kendte med lav ramme, er den nye sofa båret af slanke stålben, som elegant løfter den lidt ekstra fra gulvet. Med udvidelsen af serien er det nu muligt at vælge en model for dem, som leder efter en passende loungesofa. Den øgede højde sikrer et møbel, som aldrig bliver for lavt. Pris 59.728 kr. med stof af viskose, bomuld, polyester-blanding.
www.eilersen.eu