Kvalitet hele vejen igennem

En række trends vil påvirke vores valg af køkkeninteriør i år. Indretningsarkitekt og direktør Lene Halse Hornemann fra Multiform på Grønningen i København giver her sine kvalificerede bud på, hvilke tendenser der vil præge materialer og udstyr i et af hjemmets vigtigste rum.

FET_Køkkentrends

Træ som røget eg og metaller som messing mikses fortsat i køkkenet. 

 

1. Vi vil i den kommende tid se køkkener, hvor vi dyrker kontrasterne og kombinerer materialer som træ og flere metaller. Det kan for eksempel være røget eg sammen med messing, naturtræ i selskab med kobber og røget eg med sortoxideret stål.

2. Skuffer vil være af massivt træ ofte i sort eller natureg ligesom køkkenet som helhed. Nede i skufferne vil der befinde sig individuelle indretninger til opbevaring af diverse køkkenredskaber, så det passer til den enkelte families behov.

3. Bordpladerne vil især være af stentyper som marmor eller granit. De må gerne være ”historiske” med mange individuelle åretegninger og i smukke farver, der bærer eksotiske navne som Sahara Noir og Belvedere.

4. Glødestålsbordplader er også meget populære, da de har et internationalt og professionelt look og bliver svejset individuelt til den enkelte kundes køkken.

5. Som fortsættelse af en eksisterende trend vil armaturer skulle være udført af messing som for eksempel Dornbracht LOT. Men armaturer kan også være af mørkere bruneret messing.

6. Hvidevarer er ikke bare hvidevarer, men skal være smukke og stilrene og helst helt uden greb. Som eksempler på det kan nævnes Mieles Art Line-serie eller Gaggenaus Cooling 400 med servo.

7. Belysningen i køkkenet skal være skulpturel og må gerne fylde. Det skal være i form af smukke lamper med karakter og elegance. Lamper man lægger mærke til, ikke mindst ned fra loftet som i en spisestue.

8. Ligesom i boligen i øvrigt skal køkkenet have smukke gulve. Det kan være sildeben eller sortbejdsede plankegulve, og væggene holdes i grå nuancer. Tapeter er også in, især hvis de er i mørke farver, som bliver brugt i hele boligen og varierer mellem forskellige rum.

9. Vi vil se mange tykke bordplader, hvor kanten er kløvet som kontrast til alt det minimalistiske.

10. Væghængte skabe vil komme igen. Det vil være nye udgaver af både højskabe og underskabe.

 

FET_Køkkentrends_Multiform00187

FET_Køkkentrends_Multiform00119

FET_Køkkentrends_Multiform00226

Skuffer vil være i massivt træ med individuelle indretninger til opbevaring.

FET_Køkkentrends_form_6

Skuffer vil være i massivt træ med individuelle indretninger til opbevaring.