Mangekantede fliser i glas, farver og guld

Flere kulører, mere spraglet og modigt end længe.
Sådan er flise- og mosaiktrenden i badeværelset i denne tid, hvor bruserum og hele vægge i stigende grad dekoreres

 

FET_Teide---Venji-Blå

Teide Venji Blå med mønster i havets former er fra Mosaikhjørnet.

 

Danskerne har den senere tid fået større mod på farver og former, når badeværelsets vægge og gulve skal fornys med fliser, klinker og mosaikker.
Selv om hvide og grå badeværelser stadig er i overtal, skejer vi mere ud end længe, er erfaringen fra Sacha Vernstrøm Prosberg, marketing- og PR manager hos Mosaikhjørnet i Brøndby. Det kan være i én farve men også flere sammen, som giver et mere spraglet look end længe. Særligt populære er sekskantede såkaldte heksagoner, som også fås i en mere flad og langstrakt form.  Og så er navnlig trekantede spanske Teide-fliser på 10X12 cm populære i forskellige kombinationer:

”Med finanskrisen for længst overstået har vi lidt flere penge mellem hænderne og råd til at skifte ud oftere. Og så behøver nogle mere kulørte fliser ikke nødvendigvis at holde i ti år. Men de virkelig vilde farvemiks med en blanding af flere stærke farver i samme badeværelse er kun noget for ganske få kunder. De fleste holder sig til én kulør inden for én farveskala eller med maksimalt tre farver”.

Netop nu hitter især mørkeblå og guld i kombination med hvid, fordi det skaber ro i rummet. De kulørte fliser har typisk den funktion, at de kan dekorere bruserummet, som før var gemt lidt af vejen i et hjørne bag et forhæng. Nu træder bruserummet frem og må gerne larme med en smuk dekoration. En anden trend i tiden er en nærmest fransk landlig stil med dekorationer og marokkanske Medina-mosaikker. Men ellers er danskerne temmelig forsigtige, -dog i stigende grad villige til at skille os ud og indrette os med noget, andre ikke har, påpeger Sacha Vernstrøm Prosberg.

Sart blå og grøn

Hos Fired Earth i København er glasmosaikfliser populære. Det samme er sildebensmønstre og hvide klinker med farvede fuger. Den sort-hvide kontrast er altid en succes ligesom industri- og slagterstilen. Skal det være farver, holder de fleste sig til nordlige kølige og tidløse nuancer i en sart blågrøn skala. I følge butiksmedarbejder Meagan Lønborg fra Fired Earth vælges varme farver og mønstre af ret få. Når det sker, er det som regel karrygul, rosa eller andre lerede farver i marokkansk stil.

 

FET_Flisestudiet-rosa

Flisestudiet sælger de blå, røde og rosa fliser, som er blandt de mest farverige.

 

FET_ClipanFired

De turkise og sorte metrofliser Clinpan er fra Fired Earth. 

 

FET_genrebillede-mosaik

Mosaikvæggen med en masse blå nuancer hører til det mest modige.

 

Råd før flisevalg

Brug store fliser til store rum og små fliser til små Pangfarver kan man blive træt af.

Brug dem i brusekabine, ved toilettet eller på mindre flader. Det samme med dekorerede fliser i blomstret eller rustikt. Eventuelt kan de sættes op til halvanden meters højde.

En minimalistisk stil kan understreges med rektangulære, enkle sten, der er skarpe i kanterne.

Mørke fliser kræver mere rengøring end lyse, da skidt og kalk ses tydeligere

Naturfliser kræver mere rengøring end keramiske, da naturfliser ikke har de samme fedt- afvisende egenskaber. 

Kilde: Bolius

 

FET_Teide---Santake-Guld-Mix

Teide Santake Guld Mix-fliser med sort er fra Mosaikhjørnet.

 

FET_Teide---Santake-Mix

FET_Teide-mix-i-farver