Tag med på vinbar

En vinbar er stedet, hvor man mødes til et uformelt glas i afslappede omgivelser. Liebhaverboligen guider dig til fem vaskeægte vinbarer, hvor propperne sidder løst, og drueudvalget er stort.

 

FET_Vinbarer_masvino

 

Uno más, por favor

Langt inde i gården til Klosterport 4 i Århus ligger Masvino Vinbodega, gemt væk fra det livlige Latiner- kvarters stress og jag. Det føles som en velbevaret hemmelighed, at bygningen gemmer på en vinbar. Lokalet har tidligere huset en maskinfabrik og før det en chokoladefabrik. Stemningen er uformel, og baren nærmest kalder på en god samtale – og for nogle
timer kan hverdagens mange gøremål lægges på hylden. Ved baren kan du nippe til små tasty hapsere, eller du kan sætte dig til rette ved langbordet og nyde hele  fem retter. Masvino er både en vinbodega, et spisested, en bar og et sted, du ikke har lyst til at forlade.

Masvino.dk

 

FET_Vinbarer_Villavino

 

Klar på quiz? 

Villa Vino i København er inspireret af Norditaliens
rustikke og atmosfærefyldte vinoteker. På samme måde kan du her vælge din vin fra tavler på væggen og blive fristet af udvalgte delikatesser i baren. Villa Vino afholder med jævne mellemrum vinsmagninger, hvor vinproducenter kommer og fortæller historier om vinen og området. Den viden kan du måske bruge til at vinde stedets hyggelige ”vin- og madquiz”.
Her ledsages hver runde af et glas vin, der naturligvis skal gættes sammen med spørgsmål som ”hvilken producent laver champagnen Cristal” eller ”hvad er det engelske ord for bouillon”?

Villavino.dk

 

FET_Vinbarer_Falernum

 

Det gode liv

Vesterbro i København er kendt for at være ”so hip it hurts”, men det behøver
heldigvis ikke stå i modsætning til en hyggelig og afslappet atmosfære.
Det er Falernum et rigtigt godt eksempel på. Falernum er stedet, hvor du dropper ind til en god snak, et gensyn med en gammel ven eller måske en flirt?
Tjenerne står ikke i kjole og hvidt, men de er absolut vinkyndige og taler et sprog, alle forstår. Her handler det om at læne sig tilbage og lade sig forføre ind i vinens verden. Hvis sulten melder sig, tilbyder køkkenet en tre-retters tasting menu, men vil du have det mere enkelt så prøv deres fantastiske moules frites med kold hvidvin til.

Falernum.dk

 

FET_Vinbarer

 

Vin og jazz

Pica Pica i Århus er en sjov vinbodega med en uformel og afslappet holdning til mad og vin. Vinsortimentet stammer fra Spanien, Frankrig og Østrig. Spørger du tjenerne, fortæller de gerne om en sjov oplevelse eller historie knyttet til valget af lige netop den vin, de skæn-ker i glasset. I baren serveres tapas med skinker og pølser, importeret fra ejernes ”skinke-pusher” Oscar i Olot. Han udvælger nemlig de bedste serrano-skinker og sortfods-pølser, perfekte til små tapas. Pica Pica betyder ”bare lige til at nippe nappe eller haps haps” – og det er på den måde, lækkerierne er tiltænkt. På Pica Pica er der ofte stemningsfuld live jazz på programmet. Så kom og sving med skinkerne, eller hæng ud i vinbarens egen have med udsigt til åen. Drik noget vin, nap en hapser og nyd den gode stemning.

Pica-pica.dk

 

FET_Vinbarer_RVinbar

 

Kvalitet og klassikere

På Gl. Mønt i hjertet af København ligger R vinbar, der er en klassisk vinstue med fokus på kvalitet og professionalisme. Baren er indrettet med gode danske møbler, så komforten har samme høje niveau som vinen. Vinkortet skiftes løbende, men der er altid et udvalg på minimum 38 forskellige vine. Spørg gerne de vidende tjenere om dagens glas og dagens ”kup”. Udvalget indbefatter ofte biodynamiske og økologiske vine af høj kvalitet. R vinbar serverer også mad, når vinen har gjort gæsterne sultne. Mad som ikke kræver masser af bestik og tallerkener, men som enkelt og godt komplementerer vinene. Skaldyr fra Cantabrien, røget laks, foie gras, charcuteri, syltet kød, ost, kage og sødt til espressoen.

Rvinbar.dk