Snart er affaldssortering en del af hverdagen

Det er ikke kun for miljøets skyld, at vi skal sortere vores affald. Der er også penge at spare – og opgaven er enkel, hvis man har det rette udstyr.

 

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_07091536g

BLANCO har specialiseret sig i at udvikle funktionelle skraldespande, der sikrer optimal udnyttelse af pladsen under køkkenvasken, og som gør det let for dig at komme af med dit affald. Du bestemmer selv, hvor mange affaldsspande der skal være, og om de skal følge med ud, når lågen åbnes.

 

Der er fokus på miljøet som aldrig før, og i kommuner landet over planlægger man tiltag, der skal få borgerne til at affaldssortere.

Pap og metal, glas og plast samt husholdningsaffald skal skilles ad, for det rummer ressourcer, der kan genanvendes eller energiudnyttes.

Hos Andersen & Nielsen har man i mere end 25 år arbejdet med at gøre affaldssortering enkelt og ligetil, blandt andet ved forhandling af køkkenkværne og affaldsspande.

”De færreste mennesker er klar over, at vi med en køkkenkværn i vasken kan kværne grøntsager og andet organisk affald så let som ingenting,” fortæller administrerende direktør Marianne Z. Blicher.

”Via kloakken sendes det til rensningsanlægget, hvor det omdannes til biogas, som visse bybusser kører på. Det er en win-win for alle parter og gør kun hverdagen lettere for forbrugeren, som ikke længere behøver bære affaldet ud til afhentning.”

 

Hurtig besparelse på husholdningsøkonomien

At affaldssortere handler først og fremmest om at skåne miljøet og sikre fremtidige generationer. Den ikke uvæsentlige sidegevinst er imidlertid, at du som borger kan spare mange penge på at sortere dit affald og sende alt det til genanvend- else, som genanvendes kan.

Besparelsen opnås ved, at afgifterne falder, jo mere miljørigtigt der sorteres, og det kan hurtigt blive til mange penge på et år.

 

Snart er det blot en ny vane

For mange virker opgaven imidlertid uoverskuelig, for det er svært at ændre vaner. De fleste af os bryder os heller ikke om at have forskellige beholdere stående i køkkenet, som er nødvendige for at kunne sortere.

”For at processen bliver let og naturlig, er det vigtigt at have de rette beholdere til formålet,” fortsætter Marianne Z. Blicher.

”Derfor forhandler vi skraldespandssystemer til alle typer affald fra mange forskellige leverandører, som både er praktiske og pæne at se på, som f.eks boksene fra FlexoWaste. De praktiske bokse kan stilles på en hylde eller placeres i skabet under vasken. Her er plads til fire stående og to, der hænger på lågen. På den måde bliver opgaven overskuelig, og snart er det en ny, indgroet vane, som man slet ikke tænker over.”

 

Andersen & Nielsen
Meterbuen 2-4, 2740 Skovlunde
Telefon 3691 4024
www.ankøkken.dk

 

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_07091555p

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_Hviid-photos_Mad-i-vasken-(5)

Med køkkenkværnen undgås ildelugtende madrester i skraldespanden og hyppige ture ud med skraldet. Samtidig er det en løsning, der tilgodeser miljøet. 

 

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_IN-200_mad-i-kvaern

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_DSCF8043

Køkkenkværnen er tilsluttet køkkenvasken, hvorigennem madvarerne skylles bort og kværnes til en konsistens, der minder om juice. Herfra ledes juicen via kloaksystemet til rensningsanlægget, hvor det kan omdannes til miljørigtig biogas.

 

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_2017-04_Miljø-mzb-(6)

Andersen & Nielsen forhandler affaldssystemer til alle typer affald og alle typer køkkener fra mange forskellige leverandører b.la. BLANCO, FlexoWaste, InSinkErator, KitchenFriend m.fl.

 

FET_Andersen&Nielsen_Affaldssortering_IMAG0019