Badekar signalerer overskud

Badekarret er blevet en sjælden gæst i de danske badeværelser. Men karret er på vej ind igen i minimalistiske og skulpturelle udgaver, som fylder mindre.

 

FET_Bad_Solferino-Fisher-Island

Epoque er et retro badekar, som er et redesign af 1930’ernes klassiske form, så det passer til nutidens badeværelser. Karret er udført af SolidTec i mathvid finish. Materialet med ti års garanti er stenagtigt hårdt, robust og rengøringsvenligt, så det tåler skurepulver og afkalkning. Prisen på det 169 cm lange kar er 18.999 kr. hos www.badogstil.dk.

 

De seneste 40 år har badekarret generelt været på vej ud af de danske badeværelser. Både fordi de fylder og sluger vand og energi. Allerede under oliekrisen først i 70’erne blev badekar fjernet og anvendt som havebassiner mm for at blive erstattet af brusenicher. I dag er badekarret på vej ind igen, men især i luksuriøse badeværelser, lyder det fra Henrik Staunstrup, direktør for Bad & Stil på Østerbro.

Han forklarer, at badekar har fået et comeback og er trendy og populære som inventar i rummelige badeværelser. Badekarret er i dag ikke til for morgenbadets skyld, men for at give ejeren velvære og selvforkælelse. Det skal være i lækkert design som et skulpturelt element i indretningen. 90´ernes og nullernes omfangsrige spabassiner er for længst gået af mode.

Kræver kun otte m2

”Tendensen er, at badeværelser i nybyggeri generelt er større. Men har man bare otte m2 til rådighed, er der faktisk plads til et badekar. De senere år er der kommet flere fritstående modeller i flere størrelser på markedet. Nu fås de helt ned til 150 cm i længden, hvor normalen før var 170 cm. Så muligheden for badekar er derfor blevet tilgængelig for flere”. I følge Ernst Nielsen, Bad & Wellness i Nordjylland, som har agenturet på de tyske Hoesch badekar, kommer der mere og mere udstyr til. Blandt andet skjulte højtalere, hvor der kan streames musik fra Smartphonen, samt undervandsbelysning med farveskift. I de nye spaer er lagt større vægt på komfort og sikkerhed. Der er lyd-svage pumper med fuldautomatisk rensning og desinfektion af rør og pumper så bakterier, der forårsager legionærsyge, undgås.

Marina Lykkesteen fra www.indret.nu synes sagtens, at siddekar og andre små badekar kan indpasses i mindre badeværelser. Omvendt fravælges badekar for at få plads til anden møbleringsmulighed med daybed mm. For mange hører et praktisk badekar sammen med at have mindre børn, eller når et badeværelse skal renoveres. Nogen giver den fuld gas, hvis der ændres på rumfordelingen, så badeværelset måske ender på 15 m2:

”Har man råd til et badekar, er der også råd til at komme varmt vand i det. Det behøver ikke fyldes til randen og behøver ikke bruges så tit. Nullernes prangende spabade får de fleste til at stejle. I dag skal et badekar enten være en smal og enkel designsag eller et nostalgisk og fritstående kar på løvefødder.”

 

FET_Bad_Spider-Rød

Det røde Spider er et minimalistisk designerbadekar af sanitetsakryl, som også fåes i sort om med diverse udstyr. Måler 180 cm i længden, 80 cm i bredden og 68 cm i højden. Pris: 9995 kr. hos www.les-campagnoles.dk

 

FET_Bad_Hoesch-Spectra

FET_Bad_Hoesch-Tondo

Tondo fra Hoesch er et badekar med spa og luftmassage i luksusklassen, som fås både fritstående og til indbygning. I karret er plads til to-tre personer. Karret her er hvidt, men da farver er på vej ind igen, fås det i yderligere otte farver. Pris fra 46.000 kr. hos www.badogwellness.dk

 

FET_Bad_Badebalje

FET_Bad_badebaljer

Badebaljer er ikke kun til småbørn, men fås nu også til voksne endda i stærke farver som orange, gul og blå. Baljen rummer 200 liter, men med en voksen i behøves kun det halve. Med følger en 72 cm afløbsslange til tømning- en og en lille kurv på siden til shampoo og svamp. Badebaljen er lidt større for oven end forneden. Pris 1.559 kr. hos www.coolstuff.dk 

 

FET_Bad_Boffi-Solferino

FET_Bad_Boffi-Solferino2

Fisher Island hedder det ovale badekar fra Boffi. Karret er knap en meter bredt, noget under to meter langt og lige under en halv meter højt. En version af karret i hvid Ceramilux – et kompositmateriale af plast/keramik – koster 60.330 kr. Karret fås også mere utraditionelt gråt marmor, som ikke er prissat endnu, hvorfor prisen er på forespørgsel hos www.bofficopenhagen.com.