”Køkkenet skulle ligne et møbel”

Enkelt, moderne og uden unødig pynt og overskabe, men i kvalitetshåndværk og -materialer. Sådan er Sus Iversens og Claus Klarups nye køkken, som passer til møblerne, de havde i forvejen.

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-7-(2)

 

Et skræddersyet snedkerkøkken til en 140 m2 københavnerlejlighed slået sammen af to lejligheder. Det var, hvad Sus Iversen og hendes mand Claus Klarup gik efter, da de stod overfor at skulle udskifte deres ældre køkken – inklusive kogeø – med et noget mere tidssvarende. Det endte med et enkelt, moderne og klassisk Hanstholm Køkken. Det er et grebfrit rammekøkken i neutral hvid med sort linoleumsbordplade, som passer ind i boligens New Yorker-stil:

”Jeg kan lide landstil og synes, at den bedste baggrund for det er det enkle og moderne. Det er et godt udgangspunkt for at kunne sælge lejligheden bedst muligt på et senere tidspunkt. Derfor har jeg brugt landstilen i form af antikke frugtkasser og et hvidt vitrineskab til porcelæn”, fortæller Sus Iversen, som er 54 år og institutionsleder, mens hendes mand på 58 er karriere- og ledelsesrådgiver.

Af andre finesser kan nævnes en Quooker af messing med kogende vand. Samt Conos, en speciel emhætte i sort, lakeret rustfrit stål fra det danske firma Trepol. Den tidligere ejers bagvæg af rå mursten er bevaret sammen med det lidt dominerende amerikanerkøleskab, som blev skjult bag en ny væg af hvide fliser:

”Køkkenet med et fantastisk lysindfald er lejlighedens hjerte. Mit største ønske var, at det blev uden overskabe, der let kan tynge et rum. Det giver selvfølgelig mindre plads, men så er der en oplagt mulighed for at få ryddet op og reduceret”, siger Sus Iversen og tilføjer:

”Jeg havde også en drøm om et langt køkkenbord, der lignede et rigtigt møbel. Samtidig skulle det være mini- malistisk og helt rent uden knopper eller håndtag. Vigtigt var det også, at køkkenet spillede sammen med vores eksisterende møbler som skænk, vitrineskab og et spisebord, vi har haft i næsten 20 år”.

Trods ønsket om enkelthed tog Sus Iversen taknemmeligt imod en særlig dekorativ detalje: De dybe vindueskarme blev udstyret med zinkkasser til krydderurter, frugt og grønt til at give køkken stemning.

 

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-18-(2)

En stribe rå murstensvæg giver kontrast til det lange køkkenbord med linoleums-
plade. Emhætten er fra Trepol og komfuret fra Atag.

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-14-(2)

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-30-(2)

Sus Iversen lagde vægt på enkeltheden i det nye køkken, som skulle danne baggrund for de møbler, parret havde i forvejen.

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-8-(2)

FET_Hanstholm-K├©kken-Ellevadsvej17-Charlottenlund-photo-Martin-Kaufmann_DSC._-(2)

Hanstholm Køkkenet er produceret i Vestjylland. Det er et snedkerkøkken, hvilket betyder, at man kan få det i alle mål og materialer. Skufferne er fingertappede.

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-53-(2)

FET_Hanstholm-Valby-Februar2015--photo-Martin-Kaufmann-47-(2)