Charlottenlunds chikke steder

,

Parker, slotte, spisesteder, søbad, kunstmuseum, arkitekthus, shopping, travbane..
Der er noget for alle og enhver smag og interesse både inde og ude i alle hjørner af Charlottenlund.

 

FET_Bernstorffslot_Charlottenlund

 

Bernstorff Slot

Bernstorff Slot på Jægersborg Allé 93 er fra 1700-tallet men står efter ombygninger i neo-klassicistisk stil. Parken begyndte som rokoko men blev senere naturstil med skov og store plæner. Om vinteren er bakken på gartnerområdet en populær kælkebakke. Her ligger også den svenske villa fra 1888.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_fort

 

Charlottenlund Fort

Charlottenlund Fort ved Strandparken blev opført som kystbatteri i 1886/1912 for at beskytte København imod fjender fra søsiden som en del af en større befæstning. Fortet blev dog nedlagt i 1932 uden nogensinde at have været i kamp! Siden har det været rekreativt område og en del af Charlottenlund Strandpark.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Restaurant

 

Charlottenlund Fort Restaurant

Charlottenlund Fort Restaurant ligger langs volden på Charlottenlund Fort på Strandvejen 150. Spisestedet med vinduer fra gulv til loft og 180 graders pano- ramaudsigt holder åbent hele året og har en udsigtsterrasse til brug sommerhalvåret. Restauranten blev renoveret i 2010.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Jægersborg-Alle-ved-Charlottenlund-Slot

 

Jægersborg Allé

Jægersborg Allé – anlagt i 1706 som kongevej – er på en strækning nordvest for Charlottenlund Skov områdets handelsgade nr.1. Først i 1913 blev vejen åbnet for alle uden bompenge. Der er gennem tiden sket udvidelser af alleen med hensyntagen til historiske vejtræer. Alléens villaer er især af ældre årgange.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Søbad

 

Charlottenlund Søbad 

Charlottenlund Søbad blev gjort permanent med arkitekttegnede bygninger i 1985. Oprindeligt var der tale om midlertidige bygninger, som blev taget ned efter sæsonen. Her er 3000 m2 og flere broer til de 3500 medlemmer, som sætter fred, ro og fordybelse i højsædet i forbindelse med badningen. Om sommeren er søbadet åbent for alle.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Chr.Lund-Slot

 

Charlottenlund Slot

Charlottenlund Slot på Jægersborg Allé 1 er opkaldt efter Prinsesse Charlotte Amalie og hed først Gyldenlund. Man kan ikke komme ind på slottet men gå en tur i parken. Slottet er ombygget flere gange og er i barokstil fra 1733, blandt andet af materialer fra Københavns Slot. Det blev brugt af kongelige frem til 1926.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Bomhuset3

 

Café Bomhuset

Café Bomhuset, Strandvejen 235, har skov og slot som nabo og har siden 2008 været restaurant med fransk bistrokøkken efter en årrække som administrationslokaler for Skovridderkroen. Navnet skyldes bygningens oprindelige funktion som opkrævningssted for bompenge for at benytte Jægersborg Allé.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Charlottenlund-Travbane-(2)

 

Charlottenlund Travbane 

Charlottenlund Travbane på Traverbanevej er fra 1891 og Nordens ældste. Dens bygninger med flere restauranter og stalde er tegnet af Godtfred Tvede, en af tidens førende arkitekter. Travbanen er ramme om hestevæddeløb og derby og har medvirket i flere film efter ”Odds 777” fra 1932 med Liva Weel.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Finn-Juhls-hus

 

Finn Juhls hus

Finn Juhls hus, Kratvænget 15, er fra 1942, hvor den kendte møbelarkitekt på en nabogrund til Ordrupgaard tegnede et moderne funktionalistisk hus til sig selv og sin hustru. Efter arkitektens død i 1989 lod enken det og dets interiør stå uforandret, og nu fungerer stedet som museum takket være en donation.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Strandlund

 

Strandlund 

Strandlund ved Charlottenlund Strandpark er 210 boliger bygget i 1977-80 efter tegninger af arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard. Bebyggelsen er en blanding af ejerboliger for ældre og kommunale kollektivboliger i U-form om en central grønning, åben mod sundet. Her er også restaurant, svømmehal og motionsrum.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Arne_Jacobsen_eget_hus_Charlottenlund

 

Funkisvillaer

Funkisvillaer kan ses flere steder i Charlottenlund. For eksempel på Kratvænget 12 fra 1935 og Arne Jacobsens eget hus fra 1929/31 på Godtfred Rothes Vej 2, ejet af Realdania og lejet ud. På Hegelsvej 18 ligger et andet Arne Jacobsen-hus fra 1933, og på Engbakkevej 22 en funkisvilla tegnet af Poul Henningsen i 1936.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Ordrupgård

 

Ordrupgaard

Ordrupgaard på Vilvordevej 110 er et kunstmuseum med en samling af især dansk og fransk kunst. Museet blev skabt i et nybygget landsted af etatsråd Vilhelm Hansen og frue i 1916-18 med den kunst, de havde samlet gennem en årrække. I 2005 fik museet en 1150 m2 tilbygning tegnet arkitekt Zaha Hadid.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Cafe_Jorden_rundt

 

Café Jorden Rundt 

Café Jorden Rundt på Strandvejen 152 var oprindeligt kioskbygning tegnet af Helge Rasmussen i funkisstil i 1936. Her var stoppested og billetsalg for sporvognslinje nr. 14. I 1973 lukkede alt på nær toiletterne. I 1991 overtog Sue og Carsten Brandt bygningen, som er kommunens ældste café, udvidet flere gange.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Charlottenlund_Forstbotanisk

 

Forstbotanisk Have 

Forstbotanisk Have er på 3,5 hk med 600 arter af træer og buske til forskning. Haven blev grundlagt i 1838 som uddannelsessted for botanikere og var del af Arboretet i Hørsholm. Stedet forfaldt men blev takket være lokale borgere sat i stand og virker i dag som naturområde. Der er indgang fra Noras Sidevej eller Bregnegårdsvej.