DYP DIG I LUKSUS

I lang tid har vi skippet badekaret til fordel for brusebadet, men nu er det igen blevet in at bruge tid på sig selv, på velvære og afslapning. Tilmed er badeværelserne blevet større og et badekar, spabad eller jacuzzi er prioriteret i indretningen.

 

FET_Badekarguide_Copenhagen_Bath_Christianssand

 

COPENHAGEN BATH –PATENTERET MATERIALE

Det danske designfirma Copenhagen Bath har specialiseret sig i at producere badeværelsesmøbler og sanitet i et særligt stilrent design og specialudviklet materiale. Komposit i sig selv er et stærkt og meget holdbart blandingsmateriale og Copenhagen Bath har udviklet en særlig patenteret type, de kalder Acovi®-komposit. Materialet består af naturlige mineraler samt akryl og ikke kunststen og er samtidig massivt, så holdbarheden er helt unik og samtidig kan tåle skrappere rengøringsmidler. Serien Christianssand er den danske designer Mikal Harrsens bud på eksklusivt design i Acovi® komposit, med et kantet badekar, der passer perfekt til den nordiske stil. 

 

Badekaret blev opfundet af romerne helt tilbage til 500 år f.kr. og var kæmpe store kar, som man kaldte Thermae og kunne rumme flere mennesker af gangen. Det havde en vis prestige at kunne gå i bad og det var endnu bedre, hvis man havde et par slaver med til at vaske sig. I starten badede både mænd og kvinder sammen. Med tiden kom der prestige i de mindre private badeværelser, hvor der både var toilet og bad i samme rum og med indlagt varmt vand, havde næsten alle et badekar. Der findes i dag et utal af forskellige typer til ethvert formål – og det designmæssige aspekt er samtidig blevet næsten lige så vigtigt som funktionaliteten.

 

Det klassiske badekar

Det kan ikke så meget andet end at man kan fylde varmt vand og diverse badesæber, olier og salte deri og derefter nyde badet indtil vandet bliver for koldt. Det fås i både fritstående versioner, indbygget i væggen eller ned i gulvet.

 

Spabadet

Der findes mange forskellige betegnelser for et spabad. Nogle kalder det et boblebad, andre et hot tub og andre et spabad eller Jacuzzi. Sidstnævnte er faktisk ikke en type, men blot navnet på en af deproducenter, der var først på markedet med spabadet. I stedet for skal man se på funktionen.

Spabad med vandmassage: Der er indbygget små dyser i karret, afhængigt af typer, hvor mange, som sprøjter vand ud af et lille hul i en stråle. På den måde giver massagen en mere dybdegående og målrettet effekt. Alt foregår under vandet, så der hverken er larm eller særligt mange bobler.

Spabad med lutmassage: Som navnet næsten antyder, sidder der nogle små blæsere i karet, som puster luftboble op gennem vandet. Luftmassagen giver en blød massage, fordelt over hele den del af kroppen, der er under vand og har en kraftigere effekt omkring ryggen og maven. Ulempen er dog, at denne type larmer lidt. Mange spabade fås med begge funktioner.

 

FET_Badekarguide_boffi

 

BOFFI – ITALIENSK FINESSE

Tilbage i 1934 startede Piero Boffi familievirksomheden Boffi, der til at begynde med kun producerede køkkener. I 80’erne brød virksomheden for alvor igennem på badeværelsesmarkedet. Gennem tiden har Boffis produkter været vist på flere biennaler og designmusser samt vundet flere designpriser. Der er tale om italiensk finesse i kombination med nordisk design og funktionalitet.

 

FET_Badekarguide_CatchpoleRye

 

CATCHPOLE & RYE – BRITISK ELEGANCE

Briternes sans for elegance i luksusklassen overgår de fleste. Cathpole & Rye har rødder i et mere end 120 år gammelt badekardesign. Badekarene er lavet af 100% støbejern og hvert enkelt kar kan tage op til en uge at pudse og polere, så det får den helt rigtige overflade. Du kan endda vælge at få dit eget emblem slået ind i jernet.

 

FET_Badekarguide_Starck_

 

DURAVIT – ME BY STARCK

Tysk design og gennemtænkte løsninger er kodeordet for Duravit, der kombinerer æstetik med moderne teknologi. De mest populære designs er det, der er kommet ud af samarbejdet med Philippe Starck. Med Me by Starck kan du selv tilpasse designet, så det passer til dit behov under kodeordene pure, elegant, natural or raw.

 

FET_Badekarguide_Kohler

 

KOHLER – SÅ DET MATCHER RESTEN AF RUMMET

Hvis du går højt op i at æstetikken skal matche, er det en god idé at kigge efter et spabad fra et firma, der producerer hele serier af sanitet. Kohler blev startet i 1873 af John Michael Kohler, der var immigreret til USA fra Østrig. Til at begynde med producerede virksomheden landbrugsredskaber som plove og lignende, men allerede i begyndelen af 1900-tallet begyndte vikromheden at lave sine første badekar. I 1927 blev virksomheden i sær populær på grund af en serie af pastelfarvet porcelænssanitet. Siden har Kohler vundet utallige priser for sit design.

 

FET_Badekarguide_Jacuzzifuzion

 

JACUZZI – DET ORIGINALE SPA BAD

Vi skal helt tilbage til 1915, hvor 7 italienske brødre med efternavnet Jacuzzi, startede et firma, der producerede propeller til flyvevåbnet. Men eftersigende syntes drengenes mor, de skulle finde på noget mere jordnært at producere og de kastede i stedet deres kærlighed på hydrauliske pumper. I 1940 opfandt en af drengene i næste generation i familiefirmaet et badekar til hjemmebrug, der kunne give ham hydroterapi derhjemme, så han ikke skulle ud i byen – han led nemlig af en ledsygdom. Og dermed startede succesen for det vi i dag kender som spabade.