Tid til fordybelse

Julen har lagt sig, vi er trådt ind i et nyt år, nytårsforsæt er noteret, og det er tid til at se fremad mod nye mål.
Januar kan dog være en halvsvær tid at komme igennem. Dagene er stadig korte, og bankkontoen kan være tømt godt og grundig efter juleræset. Jeg guider jer derfor i denne måned til spændende designbøger, du skal have i din samling.
Så kan du nemt få tiden til at gå i sofaen, smække fødderne op og samtidig lære en masse om fortidens og nutidens store designere, samt finde inspiration til nye områder i den danske hovedstad, du bør besøge, når solen kigger frem om et par måneder.

 

FET_Bungalow_Bøger_Det ny København_2

 

Det ny København

Bogen er en guide  til de byområder og byrum, der i 00’erne skød op overalt i København – fra Nordhavnen til Sydhavnen, fra Carlsberg til Ørestad. Jan Christiansen tager læseren med bag facaderne og fortæller om entusiastiske politikere og embedsmænd, danske og udenlandske stjernearkitekter, pengestærke bygherrer og engagerede borgere – og hvordan det hele skal spille sammen for at udvikle en by.

 

FET_Bungalow_Bøger_New Nordic Design

 

New Nordic Design

En stilfuld publikation der hylder den moderne nordiske stil indenfor indretning, møbel- og produktdesign. Bogen er gennemført med et perfekt fokus på detaljerne, som netop også er kendetegnet ved skandinavisk design. Bogen præsenterer 50 af de mest betydningsfulde interiør og produktdesignere i Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland og byder samtidig på udtagelser fra en lang række højt profilerede designkendere. 

 

FET_Bungalow_Bøger_Finn Juhls akvareller

 

Finn Juhls akvareller

Finn Juhl er kendt og elsket både i Danmark og i udlandet for sine raffinerede møbler – men det er de færreste, der kender hans mesterlige akvareller. Gennem det meste af karrieren blev hans arbejdstegninger omhyggeligt farvelagt – og med arbejdet med lys og skyggevirkninger kan vi næsten mærke træets glatte overflade og stoffets fine struktur.

 

FET_Bungalow_Bøger_Børge Mogensen_1

 

Børge Mogensen – Møbler med holdning

En samling af Børge Mogensens spændende arbejdsmetoder, og hvordan de udsprang af tanken om funktionelle og demokratiske møbler. Bogen gennemgår selvfølgelig også de mest kendte møbler, fx Folkestolen, Den spanske stol og Tremmesofaen, hvoraf mange er blevet relanceret de seneste år – Mogensens enkle og tidløse design er tydeligvis stadig relevant.

 

FET_Bungalow_Bøger_Contemporary Danish Illustration

 

Contemporary Danish Illustration

Bogen præsenterer 32 aktive danske illustratorer og deres værker.
Foruden et udpluk af værkerne giver hver kunstner et indblik i sin personlige arbejdsproces og sine kreative overvejelser. Bogen er med til at understrege vigtigheden af processen, der ligger til grund for den illustrative teknik – en teknik og kunstform, der nemt bliver overset i vores digitale verden.

 

FET_Bungalow_Bøger_themonocleguidetocosyhomes_page01_rgb_0

 

The Monocle Guide to Cosy Homes

På 402 sider tager Monocle os igennem en hyldest til det hyggelige og perfekt hjem. Du finder mange forskellige boliger fra hele verden, fra boliger i byerne London, Rio de Janeiro og Tokyo til det rolige svenske øhav og det kuperede, grønne schweiziske sommerland.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Hvad er Bungalow5.dk?

Bungalow5 er skrevet af Allan Torp og er den primære danske blog for dem, der brænder for indretning og design i alle dets former, og for dem, der søger inspiration og unikke måder til at indrette det moderne, rolige og stilfulde hjem.
www.bungalow5.dk 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….