Pop art og retro møbler

Personlighed, rene linjer og 70`er-luksus præger villaen på Frederiksberg. Nikolai og Ronnie Handskemager har indrettet deres klassiske villa med pop art og smukke designermøbler – krydret med en snert orange i hvert rum.

Retro Villa 0057 copy Retro Villa15246 copy Retro Villa15310 copy   Nogle hjem emmer bare af god stemning – og sådan er det hos Nikolai og Ronnie Handskemager, som har bosat sig i en stor retro-villa på Frederiksberg. Kombinationen af klassiske designmøbler, som eksempelvis bamsestolen af Hans Wegner, og glad pop art fra 1960`erne giver en fornemmelse af, at her er overskud og plads til både fest og fordybelse. ”Vores hjem er meget åbent, og vi har rigtig ofte gæster. Det er vigtigt for os begge, at der er rene linjer, men de skal kombineres med sjove og finurlige detaljer, der spicer hjemmet op,” fortæller Nikolai.

ny

Husets udkigspost

”Lyset i spisestuen er noget af det, jeg holder allermest af i vores hjem,” siger Nikolai. De store terrassedøre og høje vinduer inviterer sollyset indenfor i den store spisestue, som er kombineret med køkken og lounge. Herfra har man kig til både den nye store terrasse, som parret selv byggede for nogle år tilbage, samtidig med at der er direkte adgang og udsyn til det åbne køkken og en lækker lounge, som inviterer til afslappelse i de smukke Knoll-lænestole. ”I dette rum har jeg udsyn til hele huset, føler jeg. Det er også derfor, at det er mit yndlingssted,” fortæller Nikolai. ”Vi bruger dette rum rigtig ofte, for det egner sig til alle lejligheder; om du er alene og skal slappe af, har få gæster til en middag eller mange til en stor fest. Vi kalder rummet for den sociale rundkørsel.” Indretningen gør, at atmosfæren føles både afslappet og eksklusiv med blandingen af klassisk design, vintagefund og et moderne køkken. Og et kig ind i den tilstødende stue, hvor parret slapper af i sofaen med en god bog eller film, gør ganske rigtigt, at der er sammenhæng og overblik over huset.

Et liv i mode- og designverdenen

Inspirationen til den unikke indretning kommer fra både designbøger, magasiner og talrige besøg i lækre interiørforretninger. Og så spiller Nikolais arbejde i designverdenen også ind. ”Når man, som jeg, har beskæftiget sig med mode og design hele sit liv, og i øvrigt interesserer sig vanvittigt meget for det, så er det klart, at inspirationen er nem at hente i hverdagen. Jeg ved med det samme, hvad jeg kan lide og ikke kan lide, og vi køber rigtig mange ting på auktion. Vores Nomad-sofa er eksempelvis købt på Lauritz.com for år tilbage. Dengang kunne du kun få den online, men butikkerne er nu også begyndt at sælge den.”

Orange touch i hvert rum

Noget, man med det samme lægger mærke til i indretningen, er, at der i hvert rum er en lille orange detalje. En lampe her, en skål der – selv den klassiske Nomad-sofa har orange ben. Det startede som en tilfældighed, men er nu en lille passion for parret. ”Den brændte, orange farve er jo typisk 70`er-retro, og den passer rigtig godt ind i vores indretningsstil. Det startede tilfældigt, da vi gik og satte huset i stand. Det hele var meget sort og hvidt, men så fik vi de orange PH4-lamper i køkkenet, som gjorde noget helt specielt ved rummet. Og så har det udviklet sig derfra. Alle rum har elementer i farven, men det er holdt på et minimalt niveau, så det ikke forstyrrer roen – men tværtimod tilføjer noget til helheden.”  ny2 ny3