Alle steder keramik

Keramik er alle vegne. Ikke det masseproduceret, men det unikke håndlavet, du typisk kan finde i enkle nøje udvalgte butikker. De fleste kender DesignerZoo på Frederiksberg, som de sidste mange år, har været first mover på keramik, men nu får de kamp til stregen fra mange nye. Unika keramik er ikke altid billigt, men når alt produceres i hånden i egne lokaler, kan der ikke konkurreres på prisen, men andre parametre som håndværk og kvalitet. Vi kigger nærmere på keramikere du skal kende og som du ikke må være foruden i din nye keramik samling.

Artikel_GurliElbækgaard_Keramik

Gurli Elbækgaard

En kop, en kande, en vase og en skål – umiddelbare simple greb i ler, men Gurli udfordre. Ingen andre matcher hendes unikke stramme, organiske sammensmeltning af det minimalistiske og funktionelle, som Gurli har skabt med hendes signaturstærke tekande. www.elbaekgaard.dk

SONY DSC

Tornus Copenhagen

Amerikanske Eric Landon elsker ler og har siden hans 16 års fødselsdag været afhængig af tiden ved drejeskiven. Hans nye studio i det centrale København er centrum for de mange håndlavet vaser Eric producerer. www.tortus-copenhagen.com

Artikel_NinaMeldgaard_Keramik

Nina Meldgaard

Ninas produkter er resultatet af en dedikation for at fortælle historier fra et feminint univers i et stringent formsprog og med en stor kærlighed for taktile overflader. Alle hendes produkter er lavet af indfarvet, støbt porcelæn og er 100% håndlavet af Nina selv i eget værksted i København. www.ninameldgaard.dk

Artikel_TinaMarieBentsen_Keramik

Tina Marie Bentsen

Formsproget er enkelt og stramt, og danner underlag for farvede glasurer, begitninger eller forskellige former for grafiske, tegnede illustrationer. Tina arbejder mest med stentøj fra hendes værksted på Vesterbro. www.tina-b-ceramics.dk

Artikel_LarsRank_Keramik

Lars Rank

Lars har en tendens til gerne at ville provokere en smule med sit keramik, som var tilfældet med projektet Your Little Teapot, dog finder du bestemt også mere afdæmpet produkter, som de smukke Stacked Vases. www.rank.dk

Artikel_AageWürtz_Keramik

Aage Würtz

Aage Würtz er en af dansk keramiks grand old men. I dag lever Würtz Form stort set kun af at skræddersy service til Københavns bedste restauranter, deriblandt Geranium og Noma. Du kan dog få fingre i keramikken hos H. Skjalm P. i København. www.khwurtz.dk

Artikel_IngeVincent_Keramik

Inge Vincent

Inge har slået sig ned i eget værksted i Jægersborggade, herfra arbejder hun med udgangspunkt i de ting vi bruger i hverdagen – skåle, kopper, vaser og lyshuse. Hun kan godt lide tanken om at de ting hun fremstiller bliver brugt. www.vincents.dk

Bungalow5 er den primære danske blog for dem, der brænder for indretning og design i alle dets former, og for dem, der søger inspiration og unikke måder til at indrette det moderne, rolige og stilfulde hjem. Hver dag leverer Allan, Tine og Hulda adgang til omfattende nyhedsstof, interviews og anmeldelser inden for den kreative verden, der dækker design, arkitektur, rejser, kunst, events og meget mere. Alle indlæg skrives både på dansk og engelsk – med primær fokus på det danske marked.