What’s up? Hillerød maj 2024

Festival, loppemarked, nostalgisk musik og længe ventet biograf er nogen af nyhederne i Hillerød kommune.

Kroens berømte marked

Kulturhuset Nødebo Kro, Nødebovej 26, holder i år sit traditionelle loppemarked, 25. august kl. 10-14. Der vil være boder med møbler, el-artikler, billeder, isenkram og køkkenting, bøger og musik, legetøj, udstyr til sport og fritid og hus og have, cykler, lamper, tøj og sko, linned, nips og brugskunst. Kl. 12 holdes auktion over de bedre og dyrere ting. Inden da søges frivillige til at tage imod og afhente loppeeffekter, sætte plakater op og ekspedere. De kan melde sig på tlf. 20235970 eller dehnlarsen3480@gamil.com  Alle kan donere loppeeffekter, men de fleste kommer fra Hillerød og omegn. Foruden det bæredygtige i at genstande går videre til nye ejere, har loppemarkedet til formål at generere et overskud til kulturhusets arbejde året rundt. Der vil også være salg af spiseligt og drikkeligt som burgere og vafler.

www.noedebo-kro.dk

Ny Trek Flagship Store åbner på Frederiksbro

Det amerikanske cykelbrand Trek har netop åbnet en Leadout Cycling Trek Flagship Store i Erhvervshuset på Frederiksbro. Butikken er 596 m2 og ligger ved siden af Coop 365 i det gyldne erhvervshus. Her vil kunderne blandt andet blive mødt af ejer Torben Prøvensen, som har været i cykelbranchen i 30 år, og som i øvrigt har Mads Petersen som sin personlige cykelfavorit. Flagship Storen bliver mere end blot en cykelforretning. Leadout Cycling ønsker at gøre butikken til et socielt mødested, hvorfor der er i butikken er indrettet et mindre caféområde, hvor cyklister og andet godtfolk kan mødes til en hyggesnak, mens cykellegender toner frem på skærmene. Der arrangeres også ”social rides” i form af guidede cykelture i Hillerød. Du kan læse mere om den nye cykelbutik i næste udgave af Liebhaverboligen.

Liv på slottet

Midt i Hillerød ligger Frederiksborg Slot. I slotssøen, på tre øer, står Christian 4.s mægtige renæssanceslot og minder os om, at der er en historie, der forbinder os. I 1800-tallet blev slottet et symbol på det nationale, og i 1878 blev der oprettet et Nationalhistorisk Museum, der på store historiemalerier skulle fortælle danskerne om store begivenheder i landets historie. Museet indeholder også Danmarks Nationale Portrætgalleri med portrætter af personer, der gennem 500 år har gjort Danmark til det Danmark, vi kender i dag. Blandt de nyeste portrætter er Danmarks første astronautportræt – et spektakulært portræt af Andreas Mogensen malet på glas.Frederiksborg Slot er omgivet af slotshaverne ’Barokhaven’ og den engelskinspirerede, romantiske ’Landskabshave’, hvor det lille tilstødende Badstueslot ligger omkranset af to små søer. Fra museets 3. sal er der en fremragende udsigt over haveanlægget.I februar 2024 åbnede den kendte jord-til-bord-restaurant Rabarbergaarden i en tidligere vognport på slottet. Museumsrestauranten bringer, med lokale råvarer, det bedste fra det nordsjællandske køkken ind på menuen. Udendørsservering i sommerperioden.

Ny biograf åbner snart

Byggeriet af Nordisk Films nye biograf i det tidligere butikscenter Gallerierne, som længe har stået tomt på Slotsgade, forventes at kunne slå dørene op sidst i 2024. Det fortæller Casper Bonavent, som er administrerende direktør for Nordisk Film Biografer A/S. Den nye biograf har været under vejs i flere år og skal afløse selskabets hidtidige biograf på Nordre Jernbanevej, som har eksisteret i 23 år. Den nye biograf får seks sale med den plads og komfort, som man kender det i selskabets biografer i Lyngby og Fields i Ørestad. I forbindelse med den nye biograf bliver der gratis parkering for biografgæster samt mulighed for at spise før eller efter besøget. Efter en kraftig ombygning skal den nuværende biografbygning huse op mod 100 ungdomsboliger og parkeringskælder. www.nordiskfilm.com

Lyt til toner fra fortiden

Nostalgi er overskriften for et par af de koncerter, Royal Stage på Milnersvej tilbyder i den kommende sæson. Teatergruppen Mastodonterne præsenterer 30. august- 8.september musicalsucces` en ”Midt om natten” baseret på Erik Ballings film fra 1980´erne med numre af Kim Larsen og Gasolin. Billetter koster 165 kr. 1. oktober kl. 20 kan man få en Tina Turner-koncertoplevelse med sangerens hits fra 1960´erne og frem til 90´erne. Caroline Boroles rå vokal og energiske dans på scenen akkompagneres af et liveband med blæsersektion, og backingvokalister og dansere giver genlyd helt ud på vejen. Der vil være rocknumre og R&B-hits, som gjorde Tina Turner til et af det 20. århundredes største musiknavne med hits som ”Simply the Best”, ”What´s Love Got to Do With It”, ”Nutbush City Limits”, ”Private Dancer” m.fl. Billetter koster 395 kr.

www.royalstage.dk www.ticketmaster.dk

Festival ved søen igen

Foreninger, som gerne vil gøre opmærksom på sig selv, hverve nye medlemmer og tjene penge til deres fremtidige aktiviteter, står bag alt det praktiske arbejde, når Hillerød Slotssø Byfest og Børnenes Byfest løber af stablen 7.-9. juni i bymidten, på Torvet og ved Posen. De festlige dage i idylliske omgivelser involverer også sponsorer blandt andet fra butikslivet. Åbningstider for boder og stande, underholdning og aktiviteter kl. 15-20 om fredagen, kl. 10-20 om lørdagen kl. 10-15 om søndagen. www.hillerod.nu