Restauranter with a view

Restauranter with a view
Når vi gerne vil ud og spise dejlig mad, kan beliggenheden af spisestedet og ikke mindst udsigten være en vigtig del af et vellykket arrangement. En bedårende udsigt kan give den rette stemning allerede inden maden, og vi har derfor fremhævet fem lækre spisesteder i Nordsjælland med et skønt view.  

Fyrkroen
Det historiske sted Fyrkroen nær Gilleleje byder på en betagende udsigt ud over havet samt lækker mad med mange lokale råvarer. Den unikke beliggenhed mellem det gamle og nye Nakkehoved Fyr nær hyggelige Gilleleje bakkes op af en kro i en varm nordisk stil. Men det er i særdeles den store terrasse, man bør frekventere her i sommermånederne, hvor vuet ud over Kattegat er blændende. Maden fokuserer på bæredygtighed og på lokale råvarer så vidt muligt. Her er grønt Esrumgård og kød fra en gård i Græsted. Mere lokalt og smukt kan det ikke blive!

Vores Skotterup

Vores Skotterup ved vandet i Snekkersten har en vidunderlig havudsigt ud over Øresund med Sverige over på den anden side. Der er et konstant liv ude på vandet med alverdens både og skibe i det trafikerede farvand. Man kan både nyde sceneriet udenfor restauranten og i krostuen.  I Vores Skotterup – det lille område ved vandet hedder Skotterup og er et gammelt fiskerleje – er der fokus på moderne nordisk madhåndværk og fransk madstil. De har lige fået seks stjerner i en madanmeldelse i Helsingør Dagblad, så…

Helenekilde Badehotel
Helenekilde Badehotel og deres Restaurant Kilden er umuligt at komme udenom i en udsigtsartikel. Det skønne sted i Tisvilde byder på en sublim havudsigt på den helt rigtige måde. Morgenmaden, frokosten og middagen kan nydes på terrassen, hvor man nemt kan drømme sig hen til en sydfransk by ved Middelhavet, hvis det ikke var fordi, at der faktisk er hyggeligere, smukkere og mere stemningsfuldt i Helenekilde Badehotel og Tisvilde!
Kokkene på Kilden gør sig i årstidens friske råvarer og udvælger gerne det, som er produceret lokalt og økologisk – og hvilken kvalitetsrestaurant gør ikke det i dag?

Restaurant Passebækgård
Restaurant Passebækgård adskiller sig fra de andre spisesteder denne artikel, da den ligger inde i landet og ikke kan byde på en havudsigt. Restauranten, der er tilknyttet golfklubben Passebækgård, kan i stedet byde en duperende udsigt ud over en smuk golfbane og den besnærende natur få km fra Gilleleje. Her bliver man ramt af kuperede natur, hvor der frejdigt løber harer, ræve, fasaner og rådyr rundt lige uden for restaurantens vinduer. Maden er lækker og ikke særlig dyr, da den skal kunne frekventeres af både lækkersultne golfspillere og gæster udefra – der er selvfølgelig åbent for alle.

Knud
Det er svært at komme udenom Hundested Havn og Lynæs Havn, når vi snakker smukke udsigter, og vi kunne nævne mange gode steder der men har altså valgt at pege på Knud, der har en perfekt placering med udsigt til byens mere og mere livlige havnemiljø. Knud ligger i den gamle fiskeauktion på havnen, og der er derfor fremragende udsigt til både vand og lystbåde. Indenfor er der en dejligt afslappet atmosfære, og der hav- og havneudsigt fra tre ud af fire hyggelige rum. Udendørs har de blåternede borde med servering, når vejret tillader det. De serverer gode bistroklassikere fra bunden, primært inspireret af det omkringliggende vand. Der er god kunst på væggene, total ’down-to-earth’ stemning og superhyggeligt i Knud – kan der være andet med sådan et navn sådan et sted?