Luksus krydstogt med spirituel coach 

Hos rederiet Seabourn kan man kombinere et luksus krydstogt med yoga og holistisk wellness ombord, mens man sejler fra den ene spændende havn til den næste.

Amalfikysten, Taomina på Sicilien, Valetta på Malta og Sardinien er nogle af de steder som gør, at vi har valgt netop dette ti dages krydstogt med Seabourn. Turen og tidspunktet først i september er genialt, for det er ikke for varmt og der er ikke for mange turister, og vi skal besøge flere smukke steder på en rejse.

Inden afgang har jeg læst at de tilbyder holistisk wellness ombord, så jeg har pakket yoga tøjet med i kufferten. Men der går noget tid, før jeg får tid til det. For de første dage på krydstogtet har vi rigeligt andet at se til. Vi skal lige lære skibet at kende, og når vi er i havn, er vi i land fra morgen til sen eftermiddag.

Vi sejler ud fra Monaco, og første stop er på Elba, hvor vi besøger den villa, hvor Napoleon boede et lille års tid, da han var i eksil. Dagen efter er vi i Amalfi, hvor vi allerede hjemmefra har planlagt at gå ’gudernes sti, som er en enestående vandretur fra Amalfi til Positano, hvor man går ad en smal sti, som snor sig højt oppe på bjerget med udsigt over havet og Capri. Vi har pakket rygsækken og nyder turen, og er først tilbage på vores skib sent på dagen godt svedige og trætte.  Da vi kommer ombord, gør vi det, de fleste gør, vi skynder os ned i kahytten, skifter til badetøj og fortsætter op på dækket og hopper i poolen.

Bagefter ligger vi på solsolene og drikker champagne og diskutere, hvilken af skibets restaurer vi skal spise aftensmad på. Sushi? The Grill? Eller skal vi blive i vores store dejlige kahyt og få roomservice?  Vi beslutter os for den italienske restaurant, og får et bord udenfor på agterdækket, hvor vi kan se Amalfikysten fortone sig, mens vi nyder den skønneste mad og vin.

Mere end White Lotus

Næste dag skal vi til Taomina, som de fleste kender fordi tv serien ’White Lotus’ blev optaget her. Men byen er meget mere end excentriske turister. Taomina har et velbevaret romersk amfiteater, smalle stenbelagte gader, frodige parker, der hænger ud over havet og en masse fede butikker med italiensk design til rimelige priser.

Efter endnu en vidunderlig dag, hvor vi har gået rundt og set alt i byen, trænger jeg til en omgang yoga, for at strække mine muskler ud. Jeg går ned i spa og wellness afdelingen for at lave mit eget program, men her møder jeg skibets Mindful Living Coach.  Han er i gang med at undervise et lille hold mænd og kvinder i yoga, og jeg får lov at være med. Jeg har selv dyrket yoga i over 30 år, så jeg gider ikke følge en lærer, hvis han ikke er virkelig kompetent. Men det skal jeg lige love for, han er. Han viser sig både at være certificeret yogalære, meditation og gongbath- mester, hvilket betyder, at han laver meditationer, hvor man er ’badet’ i rungede klang toner, der vibrerer i hele kroppen og sindet.  Hvis man ikke har prøvet det selv, er det svært at beskrive, men man får en fuldkommen ro og harmoni i krop og sjæl, og man sover tung og godt om natten.

Jeg melder straks min mand til et par hold, og resten af krydstogtet får han både prøvet at mediterer og opleve en gongbath sessionen. Det er som om, vi er på to rejser – samtidig. En indre og så selve krydstogtet.

Mindful Living Coach

Seabourn har i flere år haft et Minduld Living program, som er udviklet af lægen Andrew Weil. Han har forsket i feltet mellem den holistiske tilgang til sundhed og traditionel medicinsk behandling. Han har skrevet masser af bøger om emnet, og ombord på alle Seabourn skibe har de konceptet. Det betyder, at de har en Mindful Living Coach som både underviser og holder seminarer i løbet af rejsen.

Endelig er der også fokus på kosten, hvor man kan få særlige diæter og sin egen kostplan, alt efter om man skal tabe sig, udrense eller har andre behov. Vi nøjedes med at drikke alle deres friskpressede juices og smoothies og spise masser af grønt, så vi kan nyde caviaren og champagnen med ekstra god samvittighed. Og alt er endda inkluderet i prisen.

Et af turens mange højdepunkter er da vi sejler ind til Valetta på Malta, som er bygget som en fæstning højt oppe på et bjerg, omgivet af høje mure.  Vi ligger ved kaj midt i byens centrum, og kan på få minutter gå ind og se den. Byen er fyldt med kontraster, for det er en gammel korsridder by med store kirker og fornemme paladser, og mens vi er der, er der også Pride-parade, hvilket er en mærkelig oplevelse på en ø, hvor der ikke er fri abort.

Skibet har også en masse spændende udflugter man kan melde sig til, og Sebourn har endda spirituelle udflugter, hvor man besøger hellige steder og mediterer, men de ture er meget populære, så dem skal man booke hjemmefra for at få plads. Men det er også meget nemt at tage ud på egen hånd og har man brug for hjælp til at leje en bil, eller finde den bedste strand, shopping eller museum, så er besætningen ombord altid meget hjælpsomme.

Fakta: Vi sejlede med Seabourn som er et femstjernet krydstogtsrederi med 600 passagerer. Konceptet er all-inclusive, og turen gik fra Monte Carlo til Barcelona. Turen var arrangeret af Gaia Travel.