Mallorca med butler og gourmet

Kun ti minutter udenfor Palmas fine bymidte ligger et hotel med aristokratiske traditioner.
Her er privat butler en selvfølge, og det samme er en årlig gourmet-aften, tilberedt af stjerne-kokke fra hele verden.

 

FET_Mallorca_133

 

Skal jeg stryge morgen- avisen frue?
Manden smiler med et åbent og venligt ansigt, som om han mener det – og det gør han også.
Han VIL virkelig stryge min morgenavis, hvis jeg ønsker det, og i det hele taget vil han gøre næsten alt, hvad jeg beder ham om.

Mangler jeg at købe en gave, vil han gøre det for mig, har jeg glemt en bog til min godnatlæsning, kan han hurtigt skaffe een, kan jeg ikke finde vej til spa-afdelingen eller poolen, vil han følge mig, og trænger min kjole til at blive strøget, behøver jeg end ikke bede om det.

Navnet er St. Regis og ovenstående service – det at have sin egen Butler – er hverdag her på hotellet, som er et af de fineste på vidunder-øen Mallorca.

Beliggende kun 20 minutters kørsel fra lufthavnen og 10 minutters ditto fra hovedstaden Palmas centrum er hotellet St. Regis Mardavall et luksuriøst bekendtskab. Med alt lige fra enkeltværelser til diamantsuiter, og en prisliste der spænder fra 2000 kroner pr. overnatning og op til 7900 kroner. Men så er der også betalt for både morgenmad og butler, og for en oplevelse, hvor alt bare fungerer perfekt, og der ikke kan sættes en finger på noget

Årets gourmet-event

Denne weekend i sensommeren er alt dog en anelse anderledes end vanligt, og hele hotellet står næsten på den anden ende. For årets store begivenhed venter – den store gourmet-aften, en kulinarisk safari, hvor ikke færre end 10 meget dygtige kokke fra 7 forskellige lande er hentet til Mallorca for at kokkerere for netop Hotel St. Regis gæster.

En aften hvor der vil være den lækreste og mest interessante gourmet-mad ad libitum. De dejligste vine ad libitum. Champagne ad libitum og desserter ad libitum. Og det hele sat op udendørs i hotellets bourgain-villa-blomstrende have, på borde hvor man kan se kokkene tilberede specialiteterne, ja selv i køkkenet kan man denne aften komme ind og hente mad og ellers så slentre rundt i en afslappet stemning til blød bossanova-musik fra det levende orkester, mens man nyder de spændende retter.

Blot for at nævne nogle få er kokkene i år Mor Cohen fra Israel, Manuel Peruyero fra Mexico, Daniel Franco fra Tenerife, og fra New York er James Ortiaga kommet. En kendt drink-mixologist (ja, det hedder det) er hentet hertil fra Istanbul, og dessert-eksperten Sabrina Schanz fra Berlin ligeså, og sammen med hotellets egen Michelin-stjerne-kok, Markus Wonisch, vil alle disse madkunstnere gøre deres ypperste for at pirre smagsløgene hos selv de mest forvænte gæster.

Det er 7. gang at begivenheden – Culinary Safari – afholdes på St. Regis her på Mallorca, men ifølge traditionen for St. Regis-hotellerne, som der er mere end 21 af spredt over hele verden, findes der ganske enkelt ikke FOR store begivenheder. Og det har rod i forhistorien om St. Regis-hotellerne.

De rigeste af de rigeste

Det allerførste St. Regis Hotel så dagens lys for første gang i New York i 1904. Skabt af en af byens fine- ste familier – the Astors, som var kendt for at leve et liv i sus og dus og ikke mindst luksus – og helt ud over det sædvanlige.

Fruen i familien, Caroline Astor, var bl.a. kendt for  at ”håndplukke” sine mere end 400 eksklusive gæster til sine private te-parties, store middagsselskaber og opulente galla-fester, og skabte på den måde bl.a. USAs´ første sociale rangliste. Og med i tiden blev hendes kærlighed til vild luksus, diamanter og ditto dyre fester signaturen for det ypperste af det ypperste for det amerikanske aristokrati i New Yorks gyldne cirkler.

Det var Carolines søn, John Jacob Astor, som både var opfinder, forfatter og i øvrigt også hovedarving til familieformuen, som skabte det første St.Regis og dermed cementerede familiens eftermæle i New York for evigt.

John havde en stor forkærlighed for ny teknologi og skabte med baggrund i dette  – en for tiden –  helt ny oplevelse af luksus, langt fra hvad man tidligere havde kunnet opleve på hoteller. Og hurtigt blev St. Regis i New York derfor det nye in-sted for alle, der var noget, og som havde penge.

Det var her, man kom for at se og blive set, og det var i øvrigt også John, som ”opfandt” den traditionelle engelske Butler-service, som eksi-sterer den dag i dag på samtlige St. Regis hoteller verden over. Og St. Regis på Mallorca bygger på nøjagtig det samme eftermæle og den samme tradition, men naturligvis i ny arkitektur og i nye tider.

Et hideaway

På St. Regis kan man udover at holde ferie naturligvis også holde et storstilet bryllup eller en konfe- rence i lækre omgivelser. Det største konferencerum er over 200 kvadratmeter og har adgang til en terrasse med udsigt over middelhavet. Lidt blæret kan det måske også være at invitere gæsterne med til aften-ritualet i hotellets bar, Es Vent, hvor dagen hver aften skylles ned med et glas god champagne – naturligvis åbnet med sabel, ligesom Napoleon gjorde det i sin tid, når han fejrede sine sejre.

De fleste bruger dog hotellet som en kærkommen lejlighed til en luksus-smuttur i en travl hverdag, og især er ugen, hvor den kulinariske safari finder sted, populær. Men også børnefamilier er at finde på hotellet, som både har børneklub og tilbyder pasning af de små. Og er man helt uden børn og bare til afslapning og velvære, tilbyder en meget stor spa-afdeling alt ud i wellness.

Hele fire restauranter kæler hver dag og aften for gæsternes ganer – en af dem er restauranten Es Fum, som har en Michelin-stjerne, og trænger man til andet end hotellets omgivelser, venter der en verden af oplevelser, hvis man begiver sig ud på øens mange snoede veje og besøger små fiskerlejer eller autentiske landsbyer langt inde midt på øen. Mallorcas natur er smuk og varieret og fyldt med steder, hvor man stadig kan føle sig som næsten den eneste turist.

 

FET_Mallorca_P1140989,1

Palma centrum har den smukkeste Rambla

 

Lille by med stort indhold

Et must at besøge er dog hovedstaden Palma, som bare ligger ti minutters køretur fra hotellet. Byen blev grundlagt af romerne allerede i år 123 f. kr. og byder på alt, hvad man kan forvente af en hovedstad: Fantastisk historie, mangeartet arkitektur, et rigt kulturliv, shopping i luksusklassen og dertil en masse hyggelige cafeer og restauranter.

Særligt den gamle del af byen er stemningsfuld og domineres af den mægtige La Seu Katedral fra 1229, hvor bl.a. den verdenskendte kunstner Gaudi har stået for en del af den indre udsmykning. Udenfor tilbyder hestevogne romantiske køreture rundt i den gamle by – en god måde at overskue det store tilbud af seværdigheder, som alle ligger indenfor relativt kort afstand af hinanden.

Besøg Bellver Slottet, det arabiske bad eller måske Dali-museet – der er bygget som en villa og indrettet som et almindeligt hjem, der udover de almindelige møbler er fyldt med Salvador Dali´s mærkværdige og fantastiske kunstværker.

Listen over seværdigheder i Palma er lang, og gider man ikke være højkulturel på ferien, er der  mange andre muligheder også.

Besøg eksempelvis Palmas fodboldstadion, Iberostar Estadio, som hver 14. dag spiller kampe med masser af lokale fans og ditto autentisk kolorit til følge. Det lille stadion har plads til knap 24.000 tilskuere, og er man heldig, kan man måske få billetter til en af kampene mod de rigtigt store hold….

 

FET_Mallorca_P1140962,1

Hotelhaven er hyggelig og har mange smukke, sjældne planter.

FET_Mallorca_str1403sp-167528-Indoor-pool-High

Hotellets spa-afdeling er et kapitel for sig med alt det bedste indenfor wellness. 

FET_Mallorca_196

FET_Mallorca_193

En af aftenens mest nyskabende gourmet-oplevelser var en “mo-derne” version af spansk paella.

FET_Mallorca_114

FET_Mallorca_109

FET_Mallorca_112

Der anrettes med passion og akuratesse.

 

Årets gourmet-event

Gourmet-eventen, Culinary Safari, tiltrækker hvert år mange gæster og kan bookes på felicitas.sauzier@stregis.com eller på telefon + 34-971-629 629.

Det koster 209 euro pr. person, og alt er inkluderet – også drikkevarer.
Man behøver ikke bo på hotellet for at deltage i eventen. 

I skrivende stund er datoen for næste års Culinary Safari ikke fastlagt endnu.

 

FET_Mallorca_095

FET_Mallorca_str1403re-93242-Es-Vent-Bar-terrace-Med

Fra Hotellets terrasse er der flot udsigt over Middelhavet’’.

FET_Mallorca_str1403lo-108972-Lobby-Med

FET_Mallorca_str1403ag-108959-Gardens-Med

Kæmpemæssige bourgainvillaer pryder haven på St. Regis.

 

Rejsefakta

St. Regis Mardavall Mallorca ligger 20 kilometer fra Son Sant Joan lufthavnen, 1 kilometer fra marinaen i Puerto Portal og 9 kilometer fra hovedstaden Palma.
Der kan bestilles shuttleservice fra lufthavnen. 

Se mere på www.stregismardavall.com.
Reservation: info.mardavall@stregis.com.

En bred vifte af selskaber flyver direkte til Mallorca fra både København og Billund. Mange til meget lave priser.