Regitses Rejseunivers

 

Vinterferien kan bruges på andet end skiferie, f.eks. en tur til Ungarns smukke hovedstad, Budapest, der oser af gammeldags luksus. Med på vejen får du også de mest budget-venlige rejsedestinationer i 2017. God tur!

FET_Regitses_Rejseunivers_budapest2

Budapest for livsnydere 

Jeg besøgte Budapest for første gang i efteråret, og lige siden har jeg været forelsket i byen, der på smukkeste vis kombinerer gammeldags charme med moderne luksus. Vidste du, at Budapest er hjemsted for Europas ældste metro-system? Eller at byens zoologiske have er en af verdens ældste?

Der er masser at komme efter i Ungarns hovedstad, men her får du – til en start – en mini-guide til en af mine nye favorit storbyer.

 

Her skal du bo: 

Siger man Budapest, må man også sige luksus. Byen er fyldt med fem-stjernede hoteller, hvor både service, komfort og æstetik går op i en højere enhed. Vil du gerne have en personlig betjening, men samtidig føle dig som verdens rigeste? Så er Corinthia Hotel Budapest et ganske udmærket bud. Det åbnede dørene i 1896 under navnet ’Grand Hotel Royal’, og det er ikke svært at se, hvor film-successen ’Grand Budapest Hotel’ har fået sin inspiration fra. Corinthia er en familie-ejet hotelkæde, hvorfor man fornemmer en afslappet stemning, men dette går ikke ud over service-niveauet, der absolut stadig er på sit højeste.

Se mere på www.corinthia.com

 

Her skal du spise: 

Luksuriøse madvarer som foie gras, trøfler og kaviar indgår som en fast del af Budapests mad-scene, der vækster mere end nogensinde.

Du kan få champagne og førnævnte madvarer til meget rimelige priser, men snyd ikke dig selv for et kig bag kulisserne, det er nemlig her, man overraskes allermest. Det ungarske køkken byder på tunge, men velsmagende retter som gullasch og kanin-stuvning, men der findes også en hel del vegetariske alternativer – især i det jødiske kvarter.
Spis en god middag på Café Kor (ligesom de lokale) – her er både maden og stemningen i top.

Se mere på www.cafekor.net

 

Her skal du gå i spa:

Ingen tur til Budapest uden en tur i spa! Siden bronzealderen har byens indbyggere ladet sig forkæle af de thermiske kilder, der efter sigende kan kurere alverdens helbredsproblemer. Dette er måske ikke tilfældet i de store, lækre spaer på hotellerne – som dog også er et besøg værd. Derfor anbefaler jeg, at man bruger en eftermiddag i den kendte spa Szechenyi, som er beliggende i byens største park. Her kan man boltre sig i en af de tre udendørs-pools eller slappe af i de indendørs faciliteter såsom dampbad og sauna.

Se mere på www.szechenyifurdo.hu

 

Mest budget-venlige destinationer i 2017

Det kan være en dyr affære at rejse om på den anden side af jorden. Ikke desto mindre har rejse- guiden Lonely Planet sammensat en list over ek-sotiske destinationer, der bør frekventeres i 2017, hvis man ønsker at få meget for sine penge. Og hvem gør ikke dét. Her får du 10 af destinationerne:

Rusland 

Nepal

Michigan (USA)

Namibia (Afrika)

Bellarine halvøen (Australien)

Porto (Portugal)

Marokko

Venedig 

Belize (Caribbien)

Debrecen (Ungarn)

For mere inspiration, se www.thecopenhagentraveler.com 

 

FET_Regitses_Rejseunivers_russia-e1482096244306

FET_Regitses_Rejseunivers_namibia

FET_Regitses_Rejseunivers_michigan

FET_Regitses_Rejseunivers_marokko

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblogger_Regitse

SPØRG Regitse

Regitse Rosenvinge er 28 år, journalist her på magasinet og stiter af den prisvindende rejseblog The Copenhagen Traveler, der kombinerer eco travel med luksusoplevelser. 

Har du spørgsmål til et rejsemål eller gode idéer til fremtidigt indhold, er du velkommen til at sende Regitse en mail på regitse@mhh.dk. 

………………………………………………………………………………………………………………………….