Regitses Rejseunivers

I denne måned tager Regitse dig med til to af danskernes favoritrejsemål, nemlig Barcelona og Berlin. Begge destinationer byder på en udsøgt blanding af byliv, shopping og afslapning. God tur!

 

FET_Regitse_Rosenvinge_Rejseblog_W-Hotel

 

En smuttur til Barcelona

Barcelona er en by, som jeg først sent i livet har stiftet bekendtskab med – ikke desto mindre byder den på alt, hvad hjertet begærer, og jeg skal uden tvivl tilbage igen inden længe! Jeg kan anbefale, at man rejser hertil i efterårsmånederne, da somrene er plaget af alt for mange turister, men når du er her, skal du som minimum opleve følgende tre ting:

 

1. Sunset cocktails på toppen af W Hotel 

Smukkere havudsigt får du ikke. W Hotel er nærmest en institution i Barcelona, og selvom det 5-stjernede designhotel ligger lang pokker i vold, så tag turen herud og nyd en cocktail eller to på toppen, hvor alting bare er sjovere. Bagefter kan man passende gå en aftentur på strandpromenaden.

 

FET_Regitse_Rosenvinge_Rejseblog_la-boqueria

 

2. Morgenmad eller frokost i La Boqueria

Spanierne kan noget med madmarkeder, og når man besøger La Boqueria, forstår man, hvorfor Torvehallerne intet har at gøre med en “ægte” madhal! Her er råben og hujen fra tidlig morg-en til sen aften, og for få penge kan man få fingrene i lækre lokale specialiteter, der smager så englene synger. Kig dig omkring, inden du køber noget – priserne på samme varer kan variere fra bod til bod.

 

FET_Regitse_Rosenvinge_Rejseblog_i-gaudis-fodspor

 

3. Gå i Gaudis fodspor

Man kan naturligvis ikke besøge Barcelona uden at stifte bekendtskab med kunst- neren Gaudi! Han er byens stolthed og de spektakulære bygninger findes overalt – ikke mindst i den smukke Park Güell, hvor manden også boede og skabte nogle af sine mest kendte værker. Det kræver en tur med metro og en rask gåtur at nå hertil, men så har man også en smuk udsigt over Barcelona by!

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Tre boutique-hoteller i Berlin (der er værd at holde øje med)

Jeg er netop hjemvendt fra en af danskernes absolutte yndlingsbyer, Berlin, som netop har overgået Rom i antal årlige besøgende. Berlin har ganske rigtigt vokseværk, men enten elsker man byen, eller også hader man den. Det rå og ofte upolerede udtryk kan både være fascinerende og en smule skræmmende, men jeg kan klart anbefale en forlænget weekend på et af byens hyggelige boutique-hoteller. De fungerer som en perfekt kulisse i en by, der vitterlig aldrig sover.

 

FET_Regitse_Rosenvinge_Rejseblog_das-stue

 

1. Das Stue

Et stort spaområde, en herlig indendørspool og en fine dining-restaurant: Det er bl.a. derfor, man vælger at besøge Das Stue, som er et af mine egne foretrukne hoteller i byen. Det 5-stjernede hotel er placeret lige ud til den famøse shoppinggade Kurfürstendamm, og alle værelserne er super moderne og elegante. Enkelte af dem har terrasse eller balkon. Se mere på www.das-stue.com 

 

FET_Regitse_Rosenvinge_Rejseblog_boutique-hotel-i31

 

2. Boutique Hotel i31

Et 4-stjernet hotel i en 7 etager høj bygning, der bl.a. lokker med lækkert moderne interiør (hvis man er til den slags) og gratis sodavand i minibaren. Placeringen i hjertet af Berlin, ca. 1 km fra hovedbanegården, gør hotellet populært, men faciliteterne og det venlige personale er også yderst tiltalende.

Se mere på www.hotel-i31.de 

 

FET_Regitse_Rosenvinge_Rejseblog_cosmo-hotel-berlin-mitte

 

3. COSMO Hotel Berlin Mitte 

Dette hyggelige hotel har ca. 3 metrostop til både Alexanderplatz og Potsdamer Platz, og værelserne er rummelige og udstyret med gulv til loft-vinduer. Her er ingen spa, men til gengæld en lækker lounge bar og en in house-restaurant. Den organiske morgenmadsbuffet er bestemt heller ikke værst!

Se mere på www.cosmo-hotel.de 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblogger_Regitse

 

SPØRG Regitse

Regitse Rosenvinge er 28 år, journalist her på magasinet og stiter af den prisvindende rejseblog The Copenhagen Traveler, der kombinerer eco travel med luksusoplevelser. 

Har du spørgsmål til et rejsemål eller gode idéer til fremtidigt indhold, er du velkommen til at sende Regitse en mail på regitse@mhh.dk. 

……………………………………………………………………………………………………………………………….