verdens- køkkenet

FET_Køkkeninspiration_Nordisk

 

Moderne nordisk design

De moderne nordiske køkkener er ofte hvide eller i lyst træ inspireret af den nordiske natur. For eksempel er der tale om asketræ, egetræ eller lignende. Rene linjer, minimalisme og funktionalitet spiller en stor rolle i det nordiske køkken og kun sjældent finder du overflødige ting som for mange ovne eller for store køleskabe. Ofte har det skandinaviske køkken store vinduer, med naturligt lysindfald og samtidig masser af kunstigt lys til de mørke dage og aftener.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Køkkeninspiration_Italiensk-deisgn_2

 

Italiensk minimalisme

Det italienske køkken byder på rene linjer og mørke farver og træsorter som mørk eg og valnød. Italienerne går meget op i deres køkken, som er en central del af hjemmet og designet er en blanding mellem det traditionelle og morderne. Der bruges også gerne materialer som sten, stål, marmor og beton, mens gaskomfuret og store ovne er essentielle og ikke mindst hylder med plads til kogebøgerne. I den senere tid er blankpolerede overflader også blevet populært.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Køkkeninspiration_Japan_Yoyo

FET_Køkkeninspiration_Japan_Takara

 

Japansk funktionalisme

I Japan skæver de ofte til Norden og en stor trend lige nu indenfor køkkendesign er minimalisme kombineret med hightech. Men det klassiske japanske køkken, hvor mange elementer byder på bambus er stadig at finde rigtigt mange steder. Japanerne er også kendt for funktionalitet, multifunktionelle åbne rum og ikke mindst at få meget ud af lidt plads. Derfor er køkkenerne ofte komprimerede og kvadratmetrene i køkkenet meget veludnyttede.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Køkkeninspiration_Fransklandkøkken_2

FET_Køkkeninspiration_Fransklandkøkken

 

Det franske landkøkken

Lyse farver, som beige, jordtoner og helt fine pastelnuancer er kendetegnet for det typiske franske landkøkken, der desuden findes såvel på landet som i byen.  Farverne er inspireret fra det franske landslige landskab, mens låger og skabe er fint udskåret træarbejde. Og generelt er der brugt rustikke og tunge materialer som sten, marmor og træ. Ofte er det franske køkken også separat fra hjemmets andre rum. Romantiske dekorationer, med blomstrede eller ornamenterede fliser er også en del af det franske køkken.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Køkkeninspiration_Amerikansk_køkken

 

Amerikansk storkøkken

Som med alt i USA er køkkenet også stort og spaciøst og især elementer som Komfur, ovn og køleskab. Køleskabet og fryseren er bredt og højt, mens der altid er flere end fire kogeplader. Ifølge en undersøgelse fra amerikanske ABC er det gennemsnitlige amerikanske køkken omkring 27 kvadratmeter. Materialerne er ofte kraftige med udskæringer og træsorter som kirsebær og valnød. Allerede omkring 1930 havde USA udviklet opvaskemaskinen til hjemmet, som først kom til Europa efter Anden Verdenskrig.