Regitses Rejseunivers

Efteråret kalder på hyggelige storbyweekender i f.eks. Salzburg eller Hamborg, som begge lokker med god shopping og gourmet i særklasse.
Eller hvad med et vaskeægte spaophold på Sveriges bedste spahotel? Her er denne måneds rejseunivers.

 

FET_Rejser_Regitses_Rejseunivers_Selma Spa

 

Forkælelse på Sveriges bedste spahotel 

Er du vild med spa og wellness, så bør du lægge vejen forbi Selma Spa i Sverige! Selma er nemlig ikke bare nabolandets første spahotel, det er også ét af nordens største. Derudover har det vundet flere priser, og i år kan Selma Spa bryste sig af at være Sveriges bedste spahotel. Ikke dårligt!

Vi er langt oppe – tæt på den norske grænse og ca. 4 timers kørsel fra Stockholm – men så er der også dømt livsnyderi for alle pengene! Nogle tjekker ind for at få gang i et vægttab eller en sundere livsstil, mens andre blot vil nyde godt af det store wellness- og rekreationsområde, som byder på alt fra udendørs- og indendørs pools til saunaer og jacuzzier.

Træningsdelen er ret omfattende og kan tage pusten fra selv den mest garvede fitnessentusiast, og om vinteren kan et besøg på spahotellet kombineres med en omgang skiløb i det nærliggende skiområde i Sunne.

Selma Spa byder også på en restaurant, hvis menu er sammensat af sunde, nærende råvarer. Filosofien om en sund livsstil er altså totalt gennemført.
Se mere på: www.selmaspa.se.  

 

FET_Rejser_Regitses_Rejseunivers_Jellyfish

 

Shopping og feelgood i Hamborg

I sidste måned var jeg et smut i Hamborg, der som bekendt kun ligger 4 timers kørsel fra København. Den nordtyske storby oplever i disse dage et sandt boom i turismen, og det er ikke svært at få øje på hvorfor.

Udover at være en ren og grøn by med masser af parker, så kan Hamborg bare et eller andet, når det kommer til gourmetoplevelser og shopping i særklasse.
Når vi taler storbyferie i Europa, er det helt klart én af mine yndlingsdestinationer.

Der er masser af restauranter og hoteller at vælge imellem, men én af byens absolutte hotspots lige pt hedder ’Jellyfish’. Det er en moderne restaurant med frisk fisk og skaldyr på menuen. Skal det være asiatisk, så læg vejen forbi ’Coast by East’ i det spændende havnekvarter. Slutteligt kan du meget passende indkvartere dig på det elegante ParkHyatt, som ligger lige midt i Hamborgs shoppingmekka. Mere om det snart på: www.thecopenhagentraveler.com

 

FET_Rejser_Regitses_Rejseunivers_Salzburg

FET_Rejser_Regitses_Rejseunivers_Cafe Tomaselli Salzburg

 

Forlænget weekend i Salzburg 

De fleste kender til Wien, men skal man på en forlænget weekend, hvor gode madoplevelser og kultur er i højsædet, så bør man faktisk kigge længere mod vest. Her finder man nemlig Salzburg, som ikke blot byder på en fantastisk historie, men gourmet i særklasse og små, hyggelige butikker i de snoede gader. Det var her, at filmklassikeren The Sound of Music blev optaget i 1965 og her, at Mozart blev født og voksede op. Hans hus er i øvrigt en velbesøgt turistattraktion. Salzburgs første café hedder Tomaselli og er beliggende på en charmerende plads i centrum af byen. Her har de siden 1703 serveret god kaffe og te og ikke mindst et væld af lækre, traditionelle kager. Et lille insidertip: caféen er kendt for dets lækre croissanter. Prøv den famøse Tomaselli-croissant, som dog kun kan købes om lørdagen eller på bestilling.

Det kendte østrigske Hotel Sacher fortjener også et besøg, ikke mindst på grund af den gode udsigt og den velkendte ’Sachertort’, som blev opfundet i Wien, men er udbredt i hele Østrig. På Hotel Sacher kan du smage den originale, mens du sipper til en vaskeægte Wiener Melange (espresso med flødeskum). For yderligere info om byen, se: www.visit-salzburg.net.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_RegitsesRejseunivers_Regitse

 

Om Regitse

 Regitse Rosenvinge er 27 år og bosat i København.
Hun er rejseskribent, tekstforfatter og stifter af rejsebloggen
The Copenhagen Traveler, som omhandler rejser og luksuslivsstil.
Har du spørgsmål, idéer eller oplevelser, du gerne vil dele med Regitse,
kan du sende hende en mail på regitse@mhh.dk. 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….