Drømmen om Monaco

CareUdland_DSC00558

 

Drømmen om Monaco eller om Sydfrankrig, Solkysten, England, Schweiz eller noget helt sjette. Mange danskere får lyst til at give den gas og opleve nogle år i udlandet, f.eks. når de holder op med at være erhvervsaktive. Det kræver bare lidt planlægning – ikke mindst skatteteknisk – og det har Michael Nielsen forstand på. Selv har Michael Nielsen fra Care Udland forelsket sig i den lille klat land ved Rivieraen, der udgør den selvstændige stat Monaco

 

Monaco er sjovt nok overset af de fleste danskere, siger han. – Mange tror, at det kun er for milliardærer og casino-turister. Selvfølgelig er der mange velhavere, men fælles er, at alle er ekstremt venlige og imødekommende for tilflyttere, ikke mindst monegaskerne i supermarkedet, på caféen mv. Samt en temmelig stor politistyrke, der sikrer, at fyrstendømmet stort set ingen kriminalitet oplever. For en dansker vil det føles lidt som at flytte til Korsbæk.

Hvor vil du bo?

At bo i Monaco kan selvfølgelig også være en skattemæssig fordel, men Michael Nielsen understreger, at hvis man vil nyde sit otium under sydens sol eller i den internationale atmosfære i London, så skal man først og fremmest gøre det, fordi man ønsker at opleve det land.

– Hvis folk spørger mig, hvor de skal betale den laveste skat, svarer jeg gerne ved at spørge, hvor de gerne vil bo, fortæller Michael Nielsen. – Ud fra det kan jeg anbefale den strategi, der bedst kan betale sig for flytningen rent skattemæssigt.

Vejledning, ikke skatteunddragelse

Han understreger, at det ikke handler om skatteunddragelse ved ulovligt at flytte aktiviteter til et andet land, mens man bliver boende i Danmark. Man skal selvfølgelig betale skat i det land, hvor man bor. Enten det er Danmark, Sverige, Luxembourg eller Malaysia. Og i alle lande har man en exit-skat, eller populært sagt ’lågeskat’, hvor man afregner ved ’havelågen’, når man forlader et land.

Tanke på fremtiden

– Det kan betale sig at tænke fremad, siger Michael Nielsen. – Det gælder f.eks. om man skal afhænde sin virksomhed før eller efter, at man forlader Danmark, og hvordan reglerne er, hvis man en dag vil herhjem igen. Det er slet ikke usædvanligt, når man har haft 10-15 gode år i udlandet og måske mister sin ægtefælle eller blot vil bo tættere ved børn og børnebørn.

Over 20 års erfaring

Care Udland har specialiseret sig i at rådgive om alle disse forhold. Reelt og legalt. Michael Nielsen har gennem mere end 20 års arbejde på området omfattende viden om ikke blot om de danske regler, men også om skattereglerne i Frankrig, Spanien, Luxembourg, Schweiz, England, Sverige, Monaco (der er dog skat på visse indtægter i Monaco, men den kan reduceres på forskellig vis) og Malaysia. For andre landes vedkommende henviser han gerne til kolleger.

Bog på vej …

Michael Nielsen udkommer snart med en bog om forholdene i Monaco. Læs mere på monacotax.com

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Har De overvejelser om flytning til udlandet, eller bor De allerede i udlandet, og vil have en vurdering af, hvordan Deres økonomiske situation kan optimeres, er der en god grund til at booke et møde med Michael Nielsen.

 
Care Udland
Vedbæk Strandvej 350
2950 Vedbæk
Tlf.: 70 23 90 90
www.careudland.dk 

CareUdland_H0100 kopi

 

Care_Udland_DSC03095

 

CareUdland_DSCN1745

 

CareUdland_DSC02198

 

CareUdland_DSC02224

 

CareUdland_DSC02227

 

CareUdland_DSC03010

 

CareUdland_DSC00209