Forfatterens fem favoritter!

Katrine Muff Enevoldsen (f. 1985) er en dansk musiker, komponist og TV-vært. Hun er aktuel med ‘Sangbog til børn og deres voksne’, en ny familiesangbog, der på let og tilgængelig og humoristisk vis lærer familiens stemmer at synge sammen.

Hun har desuden fem melodier optaget i Højskolesangbogen og udgav i 2021 bogen og albummet ’De korte sætningers land’, hvor hun har sat melodier til Stine Pilgaards sange fra romanen ’Meter i sekundet’.

Denne sangskriver er min absolutte favorit

Jeg bliver aldrig nogensinde træt af Joan Wasser (Joan as Policewoman). Udover at være en virkelig dygtig sangskriver er hun også en overlegen instrumentalist. Hendes plader har fulgt mig længe og hendes legesyge tilgang til musik er superinspirerende. Hvis man skal starte med én vil jeg anbefale Real Life eller To Survive.

En koncertoplevelse, jeg aldrig glemmer

I sommer stod jeg på Musik i Lejet med min ældste datter og skulle introducere hende for min barndomsmusik, Gnags. De har været soundtrack til en masse lykkelige minder med min far. Dansende rundt i stuen med Mr. Swing King skruet helt op på anlægget. Min datter var lige blevet 7 og vi stod på en form for tribune med rigtig godt udsyn til scenen og lyden ramte os perfekt lige i ansigtet. Jeg havde ikke forventet at blive rørt, men at se hende stå og danse helt opslugt af musikken, med tankerne om alt det jeg har fået af min far og så Peter A.G der stod og tømte to halvlitersflasker vand over hovedet med en høj hat på hovedet og introen til Mr. Swing King fik tårerne til at springe helt ukontrolleret ud af øjnene på mig. Jeg græd i flere timer fordi jeg blev så rørt. Siden da har jeg ikke kunne se Peter A.G. optræde uden at begynde at græde.

En tv-serie, der tog mig med på eventyr

Severence. Det er den bedste serie jeg har set meget meget længe .  Desuden må jeg bare sige, at jeg blev overraskende ramt af DR-serien Carmen Curlers, der blev sendt i løbet af efteråret.

En restaurant jeg kan besøge igen og igen

på Vesterbro i København er min favorit. Gode cocktails og smagfulde småretter. Særligt er jeg glad for nogle af de padrons med noget citronmarinade og salt. De gør mig decideret lykkelig. Generelt betyder det mest for mig at jeg er i godt selskab. Men den aften gik det hele op i en højere enhed med de padrons.

En naturoplevelse, der slog benene væk under mig

Forleden gik jeg en tur i Nødebo, hvor mine svigerforældre bor. Der havde været lidt for meget jule-run på og jeg havde ikke haft 5 minutter for mig selv i en uges tid. Så jeg gik tur. Lidt uden at spørge. Det var sent om eftermiddagen og jeg var helt alene i tusmørke og vindstille støvregn. Jeg endte ved Esrum sø og satte mig på en badebro og søen (som jo er kæmpe stor) var helt stille og der var bare sådan en ro, som kom lige på det rigtige tidspunkt. Følelsen af at gå rundt med tankemylder og hovedet et helt andet sted og så lige pludselig kigge op og “få øje” på naturen. Det var en virkelig dejlig oplevelse!