Fra stamcelleterapi til sovetræning

Spa og wellness har i lang tid været en del af programmet på flere hoteller. Spabehandlinger, swimmingpools og massage er blot noget af det, der har været på programmet. Men nu er wellness-bølgen rykket til næste niveau. Et mere ekstremt niveau vil nogen måske synes, hvor wellness findes i hver en lille afkrog af hotellerne.

En af de nye luksussteder er den nordtyske Ø Sild eller Sylt, som nogen af os næsten føler, er dansk. Lanserhof er en tysk spahotelgruppe, der betegner sig selv som medicinsk spa og har specialiseret sig i detox og behandling af krop og sjæl.

Vi har kastet et blik på nogle af de nye tendenser hos hoteller, der fokuserer på såkaldt luksus-wellness.

Relaxation Room på Peninsula-hotellet i New York

IV-dråber

IV-dråber også kendt som IV-DRIPS er en intravenøs hydrerings- og ernæringsterapi, der genopbygger kroppens essentielle næringsstoffer.

Stamcelleterapi

På The Four Seasons på Maui tilbyder man 60 minutters stamcelleterapi, som indebærer infusion af celler fra navlestrengsblod – prisen er 12.000 dollars pr. session.

Mitokondrie-træning

Mitokondrierne er cellernes kraftværker, da det hovedsagelig er i disse, cellens energimolekyler, også kaldet ATP, bliver til – det er dem, der giver dig energi til at løfte armen eller endda tænke en tanke. Forskning har vist, at det er muligt at træne mitokondrierne, så de bliver endnu stærkere. En slags træning, der nu kan tilbydes på nogle af de nye wellness-hoteller. En særlig intervaltræning med høj intensitet er bedre end styrketræning af musklerne, hvis man ønsker at øge antallet af mitokondrier.

Spa-område hos Four Season på Maui

Søvntræning

Søvntræningen består af mange forskellige elementer lige fra særlige puder alt efter temperament – her kan nævnes fjer, boghvede eller memoryskum – til aromaterapiplaster til “søvninhalation”, en særlig godnatthe og sengetidsmeditation. Alt sammen krydret med særligt udviklede aromaterapi fra veluddannede biokemikere.

Lysterapi

Hos Lanserhof praktiserer man det såkaldte Jetlite-terapi, der er en slags lysterapi, der er baseret på resultater inden for Human Centric Lighting (HCL) og kronobiologi. Den tilpasser det indre ur til menneskets naturlige biorytme. Det kronobiologiske princip betyder, at varmt, hvidt lys har en afslappende virkning, ligesom en solnedgang, mens koldt, hvidt lys kan have en aktiverende virkning, for eksempel i begyndelsen af dagen. Indtil videre er denne teknologi blevet anvendt med succes på langdistanceflyvninger for at undgå jetlag ved at forberede passagererne på den nye tidszone med LED-lys under flyvningen. Sylt er det første spa-sted, der tilbyder terapiformen.

Spaområder på Lanserhof