Nye butikker pibler frem!

Udskiftningen af butikker i Lyngby er forholdsvis stor. Det gælder både Lyngby Hovedgade, Lyngby Storcenter, Sorgenfri Torv og andre steder uden for hovedstrøgene. Vi giver et overblik over det nye, som også er andet end forretninger i gængs forstand.

1.

Møder i orgelfabrik

Orgelfabrikken på Lyngby Hovedgade 102 findes i det gamle orgelbyggeri, som var en del af Lyngbys industri- og håndværkshistorie. I dag huser de rustikke omgivelser Lyngby Snedkeri, M2-gruppen og innovationshuset Autens for kreative processer, workshops og kulturevents. Orgelfabrikken kan lejes med forplejning og hjælp til at tilrettelægge ledermøder, udviklingsdage, strategiworkshops, teambuilding m.m.  www.orgelfabrikken.dk

2.

Plakater i rammer

Poster & Frame med salg af plakater, rammer m.m. er åbnet ved siden af en børnetøjsforretning på Lyngby Hovedgade 9A. Butikken har i forvejen afdeling i Niels Hemmingsens Gade i København. www.posterandframe.com

3.

Skønhed i stueplan

Smooth hedder en klinik for forskellige skønhedsbehandlinger, man kan få i gadeplan på Lyngby Hovedgade 11A. Det gælder både permanent hårfjerning, EM Sculpt (opstramning af kroppen) og såkaldt sugaring til hårfjerning. www.smooth.dk

4.

Kvalitet på kvalitet

I det tidligere Georg Jensen Damask-udsalg på Lyngby Hovedgade 53 er åbnet en afdeling af det svenske køkkenfirma Kvänum. www.kvanumkøkken.dk

5.

Drinks og let mad

Lille Fortun hedder en ny cocktailbar, som er nabo til Pizzaria Luca og ligger på Gl. Jernbanevej 18 i Lyngby.  Baren holder åbent onsdag til søndag og tilbyder også et udvalg af øl og vin ledsaget af lette retter. www.lillefortun.dk

6.

Livsstil i villakvarter

Livsstilshuset og cafeen Höjris ligger i en gammel købmandsbutik på Bjælkevangen 61 i Hjortekær langt fra Lyngbys øvrige handelsmiljø. Höjris er mødested for alle med interesse for mad, vin, blomster, interiør m.m. Her tilbydes retter af friske råvarer og vinsmagning. Der er også foredrag og events om relaterede emner. www.hojris.nu

7.

Behagelige stiletter

Roccamore med behagelige højkvalitetssko til damer designet af Frederikke Antonie Schmidt og produceret i Italien har åbnet en afdeling på Lyngby Hovedgade 70A. Her kan man også bestille en personlig soloshopping. www.roccamore.com

8.

Brillerne til sport

Profiloptik har åbnet endnu en forretning i Storcentret på et hjørne, hvor Mr. Jardex-herretøj tidligere havde til huse. Her er specialet briller til sport som for eksempel cykling og skiløb. www.profiloptik.dk

Comics afløser bøger

Faraos Cigarer – tegneseriebutikken opkaldt efter et Tintin-hæfte – har åbnet forretning på Lyngby Hovedgade 23, hvor der før var boghandel. Butikken lå før på Jernbanepladsen 63, hvor Faraos Cigarer Games fortsat bor. www.faraos.dk

Bolighuset vokser

I foråret 2023 slår Illums Bolighus dørene op for et tre etagers bolighus på 4.500 m2 i Lyngby Storcenter. Møbel- og designhuset rykker ind, hvor der før var restaurant, sportsudstyr og herretøj. Den nye forretning afløser en mindre på Lyngby Hovedgade 66, som har ligget på adressen siden 2016. www.illumsbolighus.dk

11.

Slik i lange baner

Sorgenfri Slik hedder en ny butik med alskens farverigt tag-selv-slik på Sorgenfri Torv 8. Tlf. 42772374.

12.

Mal egne værker

En kreativ workshop, hvor man kan betale for at komme ind og male og tegne på keramik m.m., er åbnet på Frederiksdalsvej 77 under navnet Makit. www.makit.dk

13.

Tag sushi med hjem

Sushibaren Moon Sushi har for nylig slået dørene op på Sorgenfri Torv 9. Maden kan spises på stedet eller tages med hjem. www.moonsushi.dk

14.

Persisk bagermester

Caspian Bageri hedder stedet, der er en sjældenhed i Danmark. Nemlig et persisk bageri med autentiske, økologiske brødtyper og andre specialiteter. Butikken ligger på Sorgenfri Torv 5. www.persiskbrod.com