Har du også fået corona hjemmearbejds-ryg?

FET_Corona_Hjemmearbejdsplads

 

At arbejde hjemmefra har mange fantastiske fordele, hvor større fleksibilitet, ingen spildtid, at være tæt på familien, ingen transporttid og ingen unødige forstyrrelser bare er nogle af dem.

Desværre er der også nogle meget mærkbare ulemper såsom at sidde og arbejde ved et for højt spisebord, at stå ved et for lavt køkkenbord eller endnu værre – at sidde med sin lab-top i sofaen i flere timer ad gangen. Sådanne uhensigtsmæssige arbejdsstillinger kan medføre:

 

• Nakkesmerter

• Hovedpine

• Smerter i skuldre og arme

• Lændesmerter

• Lumbago

• Problemer med iskias

• Migræne

• Hold i nakken

• Muskelspændinger

 

Ovenstående er bare nogle af de gener, vores patienter kommer til os med, efter de er begyndt at arbejde hjemmefra.

 

Mængden af skrald svarer til mængden af rygsmerter

At alle samtidig har valgt at rydde op i kældre og loftsrum samt ordne haver og lege Byggemand Bob har ligeledes medført en del rygpatienter.

Jeg kan nærmest se, hvor travlt vi får på klinikken dagen efter ved at køre forbi genbrugsstationen og byggemarkedet.

 

Gode råd er dyre, men ikke hos 360˚Sundhed

Det bedste vil naturligvis være at indrette en hjemmearbejdsplads med hæve/sænkebord, kontorstol m.m., men det er nok ikke muligt på den korte bane, så derfor vil jeg give jer lidt gode råd til, hvad I så kan gøre.

Æggeuret: Er nok det vigtigste hjemmearbejdsredskab af dem alle.  Lav 20 minutters arbejde og hold derefter 3 minutters pause, hvor du rejser dig, går væk og laver noget helt andet. Det samme gælder i øvrigt også, når du laver havearbejde eller Byggemand Bob halløj.

Bred plov: Det kan være svært at finde en hjemmearbejdsplads, der er lige så høj, som dit hæve/sænkebord inde på kontoret. Find derfor en reol eller en høj hylde, og indstil din højde ved at stå med spredte ben med vægten på ydre fodrand (plov), så vil du udover at skåne ryggen samtidig træne dine balder og lår.

Omvendt: Vend din køkkenstol (nu arbejdsstol), så du nu sidder overskrævs og hviler brystet på ryglænet og albuerne på køkkenbordet. Denne stilling aflaster både nakke og lænd.

Rygbælte: Anskaf dig et rygbælte, som du tager på ligesom vægtløfteren, inden du går i gang med at løfte på tunge og besværlige ting, som du ikke er vant til. Det er ikke noget, du skal have på hele tiden, men hav det hængende ved siden af dine arbejdsredskaber, så du har det ved hånden.

Hurtig hjælp er dobbelt hjælp: Hvis du allerede har ”dummet” dig og lider af et eller flere af de ovennævnte symptomer, bør du søge hjælp og få det behandlet samt fp lært, hvordan du undgår at få det igen.

Nu vil jeg rejse mig og gå en tur, da det nok er en af de allerbedste pauseøvelser, der eksisterer, ligegyldigt om man sidder på en køkkenstol og arbejder på sin PC eller graver huller i sin have.

 

”GÅR DU NOK, SÅ GÅR DET NOK”

Søren Kierkegaard