Smykker med mening

Når vi giver et smykke, giver vi meget mere end et stykke ædelmetal i en æske.
Et smykke er en klassisk kærlighedsgave, der bærer på minder om en særlig tid, en historie eller et menneske i vores liv. Liebhaverboligen har kastet et blik på tre danske designere, for hvem tanken bag deres smykker har en helt særlig betydning.

 

FET_Smykker_Code_billede-3

Priserne ligger i sølv fra 1.200 kr., 14kt guld fra 2.500 kr., og 18kt guld fra 2.900 kr. 

FET_Smykker_CODE_billede-4

 

CODE – smykker med hemmeligheder 

Da smykkedesigner Marie-Louise Joensen ventede sine tvillingepiger, ønskede hun at skabe et smykke, der symboliserede hele familien. Hun skabte en kode med bogstaver indgraveret i en plade af ædelmetal. Smykket fik navnet CODE. Til sig selv valgte hun at lave smykket som en fingerring med alle bogstaverne fra sin kæreste og deres små døtre. Bogstaverne står hulter til bulter på pladen som en hemmelig kode, kun hun kender betydningen af. Desuden har Marie-Louise tilføjet to arvede diamanter i ringen, én for hver af pigerne. Det personlige smykke-koncept blev hurtigt populært, og kunderne kan selv vælge, hvor bogstaverne skal placeres, og om koden skal være tydelig eller hemmelig. Bogstaver kan blive tilføjet undervejs, og Marie-Louise har mange kunder, der kommer tilbage – for eksempel, når de får endnu et barn eller vil have tilføjet en ædelsten mere. Der er mange måder at gøre det på, hvilket gør det til et spændende smykke, der kan forandres gennem livet, skabe minder og gå i arv.

www.marylou-jewellery.com

 

FET_Smykker_JosinaBergsøe_Billede-1

Vedhænget koster 6.938 kr., og det er gratis at få tilføjet initialer på bagsiden.

FET_Smykker_-JosinaBergsøe_billede-2

 

Power – en hyldest til livet

Den danske designer Josina Bergsøe er i den brede offentlighed kendt for sin fundraising til fordel for forskning i brystkræft. Og det var netop hendes egen brystkræft, der satte gang i drømmene om at skabe håndlavede smykker.” Da jeg så Manden med Leen og mærkede Vorherre nappe mig i bagdelen, blev mine sanser knivskarpe – og mine ønsker og håb for livet blev allestedsnærværende. Resultatet af mit nye liv er mine smykker. De er krystalliseringen af min hyldest til livet, til kærligheden, til venskaber og ikke mindst til skønheden,” fortæller Josina. Hun ønskede at lave et smykke med stærke symboler. Symboler som er vigtige at tænke på og leve efter hver dag. Diamanten symboliserer POWER – Jeg er stærk, hjertet symboliserer PASSION – lev passioneret, og plusset symboliserer POSITIV – tænk positivt. Josina finder stor kraft i disse symboler, og når hun bærer POWER vedhænget tæt på sit hjerte, får det hende til at føle sig ekstra stærk. Josina håber, at de kvinder, der får et POWER vedhæng, mærker samme styrke. Det smukke vedhæng er i massivt 18kt guld med en diamant og fås i hvidguld, rødguld og yellow guld. På bagsiden af vedhænget kan man som en ekstra fin detalje få indgraveret sine initialer.

www.josinacopenhagen.com

 

FET_Smykker_JaneKønig_billede-5

Prisen på vedhænget afhænger af antal diamanter, men koster mellem 3.600 kr. og 4.900 kr. 

FET_Smykker_JaneKønig_Billede-6

 

Symbol på kærlighed 

Jane Kønig er oprindeligt uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole. Under uddannelsen kreerede Jane smykker til sine projekter, og undervejs blev smykkerne hendes foretrukne arbejdsfelt. Heldigvis for det, da hendes smykker er noget helt særligt. Lovetag’et er Jane Kønigs signatur smykke og findes både som vedhæng, ring og armbånd. Du kan skabe din egen unikke sammensætning ved at vælge mellem bogstaver, tal og symboler samt mixe og matche forskellige farver og styles. For Jane Kønig er Lovetag vedhænget et symbol på kærlighed, du kan give til én, du holder af, eller som du kan forkæle dig selv med. Skal det være ekstra eksklusivt, kan du vælge Lovetag i 18 karat guld, hvor de klare og glimtende brillianter tilføjer en tidløs og fin detalje. Lovetag’et måler 11 mm i diameter, og brillianterne er 0,005 karat.

www.janekoenig.dk