Grin dig sund og smuk

Juicekure, pilates og rå grøntsager. Det vrimler med slankekure og gode råd til, hvordan vi kan leve et energisk og langt liv. Men midt i alle vores sundhedsregimer og bootcamps, glemmer vi alt for ofte livsglæden. Det mener i hvert fald naturopath Caroline Fibæk, som minder os om, at det at leve sundt kun er et middel – det er ikke målet i sig selv. Det vigtigste er at have det fantastisk og nyde livet.

 

FET_Caroline_Fibaek_Grin-dig-sund-og-smuk---Billede-3

 

Ifølge Caroline Fibæk er det at grine faktisk vanvittigt sundt. For det første styrker det din lungekapacitet, idet du ilter dit blod bedre. Latter øger udskillelsen af endorfiner, som er en af kroppens naturlige smertestillere. Når du griner øges antallet af hvide blodlegemer og dit immunforsvar styrkes. På samme tid trænes dine indre organer og får øget blodtilførsel, hvilket stimulerer din fordøjelse.

Latter er et af de bedste midler mod stress. Latter får dig til at slappe af i både krop og sind, du bliver mindre irriteret, angst og depressiv – og sover bedre. Du bliver tilmed smukkere, fordi latter øger blodgennemstrømningen i ansigtshuden, hvilket virker opstrammende.

Det sjove (!) er, at mennesket er en af de eneste arter, som griner. Latter er en kompleks handling, der involverer mange af de samme processer, vi også bruger, når vi skal løse problemer. Flere antropologer og filosoffer mener, at latter er opstået som en måde at vise lettelse på, efter en fare er drevet over. Caroline forklarer, at når vi griner reduceres mængden af stresshormoner i kroppen og en kamp-flugt reaktion afbrydes på den måde effektivt efter en stressende situation.

 

FET_Caroline_Fibaek_Grin-dig-sund-og-smuk---Billede-4

 

Caroline Fibæk er Naturopath i Biologisk Medicin og Komplementær Hormonterapeut™ med speciale i kvindens hormonsystem, infertilitet og kvindesygdomme. Caroline har blandt andet skrevet bøgerne Raw Cake og Hormonel Harmoni.
instagram.com/carolinefibaek/
facebook.com/CarolineFibaekdk/ 
  

 

Grin dig sund og smuk - Billede 1

Børn griner ca. 400 gange om dagen, voksne griner i gennemsnit kun 15 gange om dagen.   

 

Husk at træne din lattermuskel

Hvis du overvejer, om du skal tage i træningscentret eller bare gøre noget, du ved får dig til at grine, så hav Carolines videnskabelige pointe in mente: 

”Nogle forskere estimerer, at du ved
at grine 100 gange får ligeså meget motion, som ved at ro i en romaskine i 10 minutter eller cykle på en kondicykel i 15 minutter”.

Se det er et godt argument, når valget står mellem fest eller fitness!