Smykker er mit hjerteblod

Smykkedesigneren Mai Manniche lever og ånder for sine smykker. Men passionen stopper ikke ved designet, for hun ønsker at lære kvinder at style sig selv med dem. I hendes univers skal smykker passe til kvinden, som bærer dem, og være med til at understrege den enkeltes stil og personlighed.

 

FET_Smykker_Mai_Manniche_IMG_7416

Mai Manniche er 32 år og har siden 2005 haft sit eget smykkebrand JEWLSCPH, som hun i dag har sammen med sin mor Vibeke Manniche og bror David Manniche. JEWLSCPH har udover en webshop en butik på Østerbro og en i Århus, og desuden forhandles smykkerne bl.a. hos Illums Bolighus og Bahne.
Udover passionen for smykker, elsker Mai Manniche tøj og mode, som hun skriver om på sin blog Maimanniche.dk. Følg hende også på instagram@maimanniche_jewlscph

 

Hvordan kom du ind i smykkebranchen?

Jeg er nok lidt en sjov kombination af både at være boglig og kreativ på samme tid. Jeg har en Bachelor i økonomi og medievidenskab fra universitetet, men har også altid elsket alt med smykker. I tiden mens jeg gjorde mine studier færdig, kastede jeg mig samtidig ud i stille og roligt at starte JEWLS- CPH op. Jeg tegner alt selv og udvikler ideerne til, hvordan smykkekollektionerne skal se ud. Når smykkerne skal produceres, så samarbejder jeg med de bedste guldsmede ude i Indien.

Hvad er dit yndlingsmateriale? 

Det er helt klart ædelsten, jeg elsker alle de muligheder, der er i dem. De gennemgår en fantastisk forvandling fra de er rå og uslebne, til de er facetteret, hvor de er funklende og eventyrlige. Pludselig kan man se ild og lys i dem. Det er skønt, at man kan få så meget glæde af noget, som naturen har skabt. Alle mine smykker laves i ædelsten og ædelmetaller, for et smykke bliver kun ved med at være smukt, hvis det er lavet i ægte materialer. Derfor er der hverken glas eller zirkoner i mine smykker.

Hvad betyder kvalitet for dig? 

Kvalitet betyder generelt meget for mig. Jeg er meget bevidst om at beskæftige mig med noget, som giver mig kvalitet i hverdagen, og som gør mig glad. Jeg elsker mit job og at være tæt på min familie både privat og i mit arbejde. Jeg prioriterer mine tætte venners selskab højt, og knap så meget cafékaffer ude i byen. Med hensyn til smykker betyder kvalitet også alt. For en kvinde kan altid sætte et par smukke kvalitetsøreringe til en H&M kjole, og så ligner kjolen en million. Men gør man det modsatte, så vil et par billige øreringe aldrig se godt ud til en Prada kjole.

Hvad er god stil i dine øjne

Det kan lyde som en total kliché, men god stil er, når du hviler i dig selv, og bærer din stil flot. Stilen skal passe til dig. Og så er det egentlig lige meget, om man bliver stylet og ligner et glansbillede med alle de rigtige ting på. For hvis man ikke føler sig tilpas, så er det jo ikke god stil. Jeg synes, man skal forholde sig til sig selv, være glad for den krop man har, og ikke være så fokuseret på at ligne en anden, end den man er. Det er ikke god stil at følge mode slavisk, man skal bruge de modetrends,  som passer til en.

Hvad er smykkestyling? 

Smykkestyling drejer sig om at style sig selv med de smykker, som passer til en. Vi er allerede vant til at style os selv med tøj, sko og tasker, og jeg ønsker at få kvinder til også at gøre det med smykker. Ofte falder man for et smykke, som man ser på en anden kvinde. Men det er jo ikke sikkert, at det lige klæder en selv. Derfor synes jeg altid, at man skal prøve smykker, inden man køber dem. Man skal finde ud af, hvad der passer til en.

Smykkestyling drejer sig både om kæder, armbånd, ringe og armbånd, men det vigtigste er øreringene, for det er øreringene, der kranser ansigtet ind. Øjenfarven er også rigtig vigtig, i forhold til de øreringe man vælger, fordi øreringene fremhæver ens øjenfarve. En anden ting er ansigtsformen, og halsens længde er også vigtig.

Hårfarve og alder spiller også ind. Det, der klædte en som ung, klæder ikke nødvendigvis en senere i livet, for ligesom vi forandrer figur, så forandrer vi også hudtone og hårfarve.

 

FET_Smykker_Mai_Manniche_Jewlscph_Produkt

Sten i glade farver. –Der er masser af farverige ædelsten blandt JEWLSCPH’s sommernyheder. Glade farver lige fra grøn onyx til lilla ametyst, rosa calcedon til gul månesten. Priser fra 749 kr.