Regitses Rejseunivers

,

Pak weekendtasken og smut på storbyferie i Lissabon, eller hvad med et spaophold nord for København? Du kan også vælge at blive hjemme og udforske din egen by rent gastronomisk med en food tour. Maj-udgaven af rejseuniverset tager dig vidt omkring!

 

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_skodsborg-1

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_skodsborg-3

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_skodsborg-2

 

Livsnyderi og spa på Skodsborg Kurhotel

Jeg plejer at vende blikket ud i verden, men indimellem er det også vigtigt, at slå et slag for, hvad man kan finde ”lige rundt om hjørnet”. Skodsborg Kurhotel er en klassiker, men ikke desto mindre en klar anbefaling værd grundet sin lækre spa (der i løbet af de senere år har undergået en seriøs makeover) samt det nyeste skud på stammen; Restaurant by Kroun – en gastronomisk perle med havudsigt og feel good stemning. Der findes næppe noget bedre alternativ, hvis du er livsnyder og ønsker at blive inden for Danmarks grænser – og én overnatning er sjældent nok!

Skodsborg Kurhotel tilbyder et stort udvalg af moderne, lyse værelser i nordisk stil, og hvad enten man kommer for maden eller velværen, tager man herfra fyldt med energi og glæde i kroppen.

Hotellet tilbyder en lang række motionstilbud, herunder yoga, personlig træning og holdtræning, men det virkelige trækplaster er den luksuriøse spa-afdeling, der indeholder alt, hvad hjertet begærer, bl.a. en hydrospa på 100 m2.
Saunagus kan i øvrigt anbefales – det er en fast del af det daglige program.

For yderligere information, se www.kurhotelskodsborg.dk
Kurhotel Skodsborg, Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_heritage-hotel-

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_heritage-hotel-2

 

På weekend getaway til Lissabon 

Portugal har længe været én af mine absolutte ynd- lingsdestinationer, og netop i disse år oplever landet en stigende popularitet blandt turister verden over.

Det er der flere gode grunde til; én af dem er den smukke hovedstad Lissabon, der med sine fantastiske kulturelle tilbud og fascinerende historie udgør det perfekte mål for et weekend getaway. Træk stikket og lad dig forkæle af portugisernes rige madkultur og afslappede tilgang til tilværelsen, og du vil med garanti vende hjem med mere energi!

Jeg boede for nyligt på det hyggelige, familieejede boutique hotel Heritage Avenida Liberdade, som byder på en central placering i hjertet af byen og en sublim morgenmad. Her er desværre ingen restaurant, men lige uden for hoveddøren findes et væld af spisesteder og caféer. Den gamle bydel i Lissabon er desuden placeret blot et stenkast herfra.

Tag en flyver direkte fra København til Lissabon flere gange ugentligt.

Heritage Avenida Liberdade HotelAvenida da Liberdade 28, Lissabon 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_food-tour-2

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblog_food-tour-1

 

Smag på København med en food tour

Man siger, at man bedst lærer en kultur at kende gennem deres køkken. Det har firmaet Foods of Copenhagen taget til sig; de tilbyder nemlig skræddersyede ture rundt i København, så både turister og lokale kan gå på op-dagelse i både gastronomiske og traditionelle delikatesser.

Foods of Copenhagen tilbyder tre forskellige ture: én med fokus på dansk mad (her kommer man igennem både sild, snaps og dansk-produceret kirsebærvin og ost), én for dig med en sød tand (kager, tærter og alt derimellem!) samt en tema-baseret tur – alt krydret med sjove anekdoter om byens historie og kulturelle seværdigheder.

Hvis man nu hellere vil kokkerere maden selv, findes der heldigvis også råd for dét. Firmaet arrangerer nemlig ’cooking classes’ af 4-5 timers varighed, hvor gæster har mulighed for at lave god, nordisk mad med deres helt egen kok i et privat hjem.

En ’dansk delikatessetur’, som jeg var på for et par uger siden, varer ca. 4 timer og koster 800 kr. pr. næse.

Turen afsluttes med en frisk tur i cykeltaxa gennem Københavns gader og en lille gave. Den perfekte måde at tilbringe en lørdag eftermiddag på!

Lær konceptet bedre at kende på:

www.foodsofcopenhagen.com

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_RegitsesRejseunivers_Rejseblogger_Regitse

 

SPØRG Regitse

Regitse Rosenvinge er 27 år og bosat i København. 

Hun er rejseskribent, tekstforfatter og stifter af rejsebloggen The Copenhagen Traveler, som omhandler rejser og luksuslivsstil. Har du spørgsmål, idéer eller oplevelser, du gerne vil dele med Regitse, kan du sende hende en mail på regitse@mhh.dk. 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….