Jeg søger altid et harmonisk farvespil

Minna Speerschneider Larsen er den kreative kvinde bag Poppy Rose.
Med en forkærlighed for blomstrede Liberty stoffer, merinould og udsøgte kvalitetsstoffer klæder hun babyer og børn elegant på verden over.
Liebhaverboligen har besøgt en kvinde, der elsker at designe børnetøj.

 

FET_ PuppyRose_Børnetøj_Minna_Speerschneider_Larsen_2

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….
Minna Speerschneider Larsen bor i Hellerup sammen med sin mand og deres tre børn.
Hun har med sin kreativitet og kærlighed til kvalitet bygget Poppy Rose op fra bunden til i dag at være en virksomhed, der når ud internationalt med salg mange steder i verden.
……………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Hvordan kom du ind i børnetøjsbranchen?

Jeg er egentlig uddannet Cand. mag og i engelsk og antropologi fra Københavns universitet. Men da min mand og jeg fik vores to ældste børn, Amalie og August, besluttede vi os for at starte Poppy Rose og skabe et smukt børnetøjsunivers. Jeg er selv vokset op i en familie, hvor mine forældre virkelig værdsatte æstetik og god kvalitet indenfor møbler, smykker og tøj. Så på mange måder har jeg fået interessen for smukke ting og gode kvaliteter med hjemmefra. Af den grund var tanken måske heller ikke så fjern for mig, da jeg kastede mig ud i at designe eksklusivt tøj til børn.

 

Hvor finder du din inspiration?

Vores egne tre børn er altid en stor inspirationskilde, men jeg er også meget inspireret af 50érnes børnetøj. Jeg elsker at kigge i gamle fotoalbums og se på alle kjolerne, de store sløjfer i håret, de små cardigans og knæstrømperne med fine laksko til. Jeg kan virkelig godt lide det elegante og stilrene look fra den tid, som på ingen måde er overpyntet. Derudover bliver jeg også meget inspireret af metervarer og garn og jeg forelsker mig gang på gang i Libertys smukke mønstre.

 

Hvad kan du bedst lide at designe? 

Jeg elsker at designe kjoler og strik. Generelt kan jeg godt lide at designe tøj, som oser af god kvalitet i al sin enkelhed, og som fremstår som et smukt bearbejdet stykke tøj. Ofte synes jeg, at der er alt for mange forstyrrende detaljer på tøj, så derfor forsøger jeg altid at designe enkelt tøj med en underspillet elegance. Jeg holder specielt meget af strikken, for her kan jeg også udvikle lækre ting til drengene. Man skal kunne se, at der er kælet for detaljerne og farven skal altid være fantastisk, om det så er en kjole til pigerne eller en super lækker striksweater til drengene.

 

Hvad er god stil?

Jeg synes det er god stil, når man kan se, at folk hviler i sig selv og har truffet et bevidst valg omkring deres stil. Det er meget stilfuldt, når tøjet matcher hinanden og en ensfarvet farvepalette fra top til bund er ret elegant. Selv søger jeg altid et harmonisk farvespil, for det giver en dejlig ro, som jeg godt kan lide.

 

Hvilke andre børnetøjs brands gør det godt? 

Det danske brand Ver de Terre, laver noget rigtig lækkert overtøj til børn, hvor kvaliteten er fantastisk god og farverne er pæne og afdæmpede. Jeg holder også meget af Angulus, som laver nogle fine kvalitetssko med god pasform og igen også i nogle smukke farver. Begge brands synes jeg er dygtige til det de laver, og de har begge skabt et fint univers til børn.

 

Må børnetøj være en miniatureudgave af voksentøj? 

Jeg synes ikke, at børn skal ligne små voksne og børnetøj skal ikke afspejle voksenmoden. Nogle detaljer og materialer kan godt benyttes både i voksen- og børnetøj, men generelt synes jeg, at designet skal adskille sig fra hinanden til børnene når teenagealderen. Det er vigtigt, at de små børn føler sig tilpas i tøjet og ikke føler nogen begrænsninger i bevægeligheden, derfor er pasformen ret vigtig.

 

Kan børn blive for fine i tøjet?

Det er jo et meget subjektivt spørgsmål, for hvad er for fin? For mig drejer det sig mere om at klæde børnene på, så det passer til lejligheden. Når min datter Annika skal i skovbørnehave, er det naturligt for mig at klæde hende på til lejligheden. Men skal hun f.eks. til fødselsdagsdag, så kan jeg godt lide traditionen med at man klæder sig pænt på. Det tror jeg også de fleste børn godt kan lide, og det er fantastisk at se hvordan en lille piges øjne stråler af glæde, når hun får en fin kjole på. Men glæden ved at dresse op, gælder jo både for drenge og piger.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

“Mit Univers” er en serie med interessante kreative kvinder med masser af personlig stil. 

Lone Monna er designer, boligstylist, blogger og livsstilsskribent. Via sit kreative studio, Contact Copenhagen, indretter hun boliger for private og erhverv, laver boligreportager, udvikler stylede miljøer til boligmagasiner og skriver livsstilsartikler. 

Se mere på: www.contactcopenhagen.dk og boligbloggen www.homeandstyle.dk

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….