Flere farver end nogensinde

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1125

Man udvikler sig gennem årene og får lyst til mere eller mindre farve, flere eller færre mønstre osv. Selv bor Tini Owild langt mere farverigt nu end før i sin store lejlighed, hvor hun bor og driver sit erhverv som stylist

 

I 16 år har stylist Tini Owild boet i den lejlighed, hvor hun også har sit kontor og mødelokale som personlig stylist, underviser af kommende stylister og forfatter af bøger om at finde sin personlige stil og skille sig ud fra mængden.

Gennem alle årene har hun holdt sig til moderne indretning krydret med retroting, som har sneget sig ind. De fleste møbler er i lyse neutrale farver, men bortset fra det er hun særdeles farveglad. Så godt som alle farver er på en eller anden måde repræsenteret i lejligheden – dog med lidt mindre blåt uden at det er tilstræbt.

”Jeg køber gerne kvalitetsmøbler på udsalg eller tilbud. Som Moroso sofabordet, som jeg fandt stærkt nedsat i Illums Bolighus. Teaktræsstolene fra 60´erne ved mit mødebord i arbejdsværelset har jeg fundet gennem DBA, og min lille samling 60´er-keramikvaser købt af en veninde. Jeg er mest til en enkel, moderne og funktionel stil. Der må gerne være lidt gammelt, men det skal have en klar funktion og ikke bare stå og fylde op”, forklarer Tini Owild.

Loppemarkeder går hun derimod ikke på, fordi de rummer så meget skrammel. Og auktioner kræver tål-modighed og er svære at overskue og holde snor i, synes hun.

”Store møbler som hjørnesofaen, arbejdsbordet og sengene bliver her et godt stykke tid. Men jeg fornyer jævnligt noget med nye pudebetræk, billeder eller som senest tapetet med guldprint på stuens endevæg”, forklarer hun og tilføjer:

”Man udvikler sig gennem årene og får lyst til mere eller mindre farve, flere eller færre mønstre osv. For ti år siden var her ikke slet så megen farve, men nu er her flere end nogensinde før”.

 

Energierne styrer

Tini Owild stoler på energier og er bevidst om, hvilke hun gerne vil have tæt på og ikke. Soveværelset som vender ud mod gaden, mens stuen findes mod gården, er forbeholdt de rolige og douce farver. Her må ikke være for mange ting hobet op, og her skal ikke være billeder med ansigter, som kigger ned på hende, når hun skal finde ro og sove.

I arbejdsværelset derimod skal hun op i gear og intensitet, så her kræves en klar energi, så hun får noget fra hånden. Derfor er det hvide rum med de hvide møbler udstyret med en stærkt orange opslagstavle, et farverigt maleri af Hellerup-kunstneren Tina Hee og figurer og andet udstyr med pang i.

I stuen, hvor hun slapper af og hygger sig, må også gerne være farver men ikke alt for mange og for dominerende på ét sted, synes hun. Når der kommer nyt ind i lejligheden, skiller Tini Owild sig af med gammelt. Ting og møbler i overskud gives som regel væk til Røde Kors eller ved salg på DBA.

”Jeg er ikke til for meget nips. Men jeg ejer da ting, der bare er her for at pynte. Som den kongelige porcelænsfigur Vandmoderen, som findes i fuld størrelse på Glyptoteket. Den figur har jeg arvet fra min mormor og morfar, og den har selvfølgelig betydning”.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1220

Her bor …

Tini Owild, 51, stylist og underviser af kommende personlige stylister i firmaet Stylewise.dk Har stylet kendte som sociolog Emilia van Hauen, sangerinde Lis Sørensen og coach Sofia Manning.

Har skrevet: ”Fra ok til lækker”, ”Stylecoaching – seks trin til sin personlige stil” og ”Gør dine kunder til fans og sælg mere af det, der ikke skal byttes”

Bor i en fireværelses københavnerlejlighed på 114 m2.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1231

Ejendommen fra 1904 er som mange andre på Vesterbro renoveret de senere år.    

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1107

Det pink-orange portræt af Tini Owild med hendes karakteristiske hår har Mikkel Pop malet. Gulvpuderne er hjemmesyede.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1186

Samlingen af keramiske gulvvaser fra 1960`erne er købt af en veninde står i et hjørne ved sofaen.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1099

Det grønne gulv-tæppe fra Illums Bolighus samler sofaområdet. Sofabordet er designet af Moroso og købt i Illums Bolighus. Puder er fra ByNord og tapet fra Ferm Living. Det ovale fad er en 50´er klassiker. 

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1104

Stuens rolige vægfarve er brudt med en pink stol fra Urban Living. Billedcollagerne er lavet af Marie Irmgaard.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1109

Dyrekraniet med udskæringer og horn er en vandbøffel fra Bali.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1206

I soveværelset med karnappen er rolige farver, som er gode at falde i søvn til. Sengetøj og puder er fra ByNord og lænestol i funkisstil fra Casa Shop.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1145

Kontoret skal emme af energi for at kanalisere det kreative arbejde. Det sørger stærke farvepletter på hvid væg for. Billedet er malet af Tina Hee, og lampen er italiensk fra Casa Shop.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1147

Opslagstavlen er beklædt med orange stof for at skaffe vitalitet ind i rummet. Teakstolene er fra 60´erne.  

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1164

Brevpressere, billeder af katten mm er samlet i et hjørne ved skrivebordet.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1170

Skrivebordet er bygget op ad væggen med computere i den ene ende. Her skriver stylist Tini Owild bøger om at finde sin stil mm.

FET_Boligreportage_Tini Owild_44A1175

Samling af buddhaer på kontoret under Tina Hee maleriet er fra Indien.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Stylistens råd om forenkling   

Omgiv dig kun med det, du bruger.
Udfør oprydning etapevis. For eksempel kommoden den ene dag og reolen den næste.

Smid det ud du ikke bruger. 
Mange tror, at de vil fortryde men kommer aldrig til at savne det kasserede! At smide ud letter og giver energi, fordi du skiller dig af med en byrde.

Håndklæder og sengesæt fylder op i skabe og skuffer.
Et eller to sæt må være nok, når det i dag er så let at få vasket og tørret.

Rådet ovenfor gælder også service.
Hvorfor have et eller flere stel til mange kuverter – hvor ofte har du 20 gæster til middag?

Analyser dit indkøbsmønster.
Har du for vane at købe nipsting, kræver det fokus og vedholdenhed at ændre.

At male en væg i en ny farve ændrer utrolig meget.
Opfriskning af et rum kræver højst en weekend, giver en anden stemning og er let at male over igen.

Det bærer frugt at investere i tæpper.
De skaber stemning og samler møblerne, som de laver et eksklusivt rum for.

Dit hjem skal afspejle dig og ikke ligne alle andre hjem – eller mit!  

Tini Owild, stylist

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….