Pelsopbevaring og sommerpels

pels2

Hvad laver en pelshandler mon om sommeren, fristes man til at spørge? Hos Sten Bergström er der travlt, ikke mindst fordi 1000 pelse skal gennemgås og sendes til opbevaring for sommeren under korrekte luft- og temperaturforhold. Men først skal de gøres klar.

”Vi har professionelt personale til at gå hver enkelt pels grundigt igennem, inden den hænges i kølerum,” forklarer Sten Bergström fra det åbne værksted i butikken, hvorfra kunderne kan følge det daglige arbejde.

”Vi reparerer og omforer, hvad der måtte være slitage efter en lang periode med sne og kulde, og mange benytter også sommeren til at få moderniseret deres gamle pels eller får den lavet helt om efter et tidssvarende nyt design.”

Pels er også til sommerbrug

Det er dog ikke alle pelse, der skal gemmes væk, blot fordi vi går mod varmere tider. Den danske sommer er oplagt til pels, ikke mindst aftenerne, som ofte er råkolde. Her gør en kort minkjakke underværker.

”Vi har lavet en kollektion i lysere nuancer som fx douce rosa farver, der er meget lette og ser super flotte ud over en sommerfestkjole.”

Mange brude vælger en hvid mink for at kunne være sikre på at kunne holde varmen, uanset hvordan vejret er på den store dag.

Alt skræddersys

På hylderne hos Sten Bergström Couture hænger mange halvfærdige pelse, og det er med vilje. Kunderne skal lade sig inspirere af det grundlæggende design og selv være med til at gøre det færdigt.

Til at holde sommerpelsene med selskab i de kommende måneder, fylder Sten Bergström i disse uger butikken med feminine kjoler, flotte skjorter, lækre jeans og sommersko.

pels