Gode spisesteder på Den Danske Riviera

God mad og dejlige omgivelser er altid dejligt, så her er en række anbefalelsesværdige spisesteder på Den Danske Riviera.

 

FET_Spisesteder_Oliva

 

Restaurant Oliva

Hornbæk er som bekendt en gammel badeby, og Restaurant Oliva er næsten født til at ligge i byen. Den atmosfærefyldte gamle villa, hvor spisestedet holder til, emmer nemlig af søde sommerminder og ubekymrede dage på stranden. Lokalerne og indretningen er let, lys og lækker. Køkkenet er sæsonbaseret klassisk dansk med et dryp sydeuropæisk inspiration. Deres menuer samt vinkort afspejler kokkens ture rundt i ind – og udland, hvor den fornødne inspiration hentes til at give gæsterne en dejlig oplevelse. Når vejret tillader det, er Olivas hyggelige gårdhave åben. 

Havnevej 1, 3100 Hornbæk
Telefon 4976 1177
www.oliva.dk

 

FET_Spisesteder_Café-Vaabengaard

 

Café Vaabengaard

Café Vaabengaard Gilleleje er en lille café placeret midt på havnen i toldhusets oprindelige hestestald og har en unik udsigt over fiskerihavnen fra terrassen, balkonen og indendørs på 1. sal.

Der serveres brunch med gourmet charcuteri fra Kødsnedkeren, udvalgte oste og hjemmebagt brød. Frokosten byder blandt andet på lokale sild, rugbrødssandwich med håndpillede rejer og store, friske salater. Fredag og lørdag holder caféen aftenåbent med særskilt menukort. Der lægges vægt på gode kvalitetsråvarer fra primært danske og så vidt muligt lokale kvalitetsproducenter i Nordsjælland. Café Vaabengaard Gilleleje er derfor medlem af netværket for kvalitetsproducenter og madfortællere “Smag på Nordsjælland”.

Nordre Havnevej 7, 3250 Gilleleje
Telefon 2032 6716
www.cafevaabengaard.dk

 

FET_Spisesteder_Restaurant-Gilleleje-Havn

 

Restaurant
Gilleleje Havn

Når man lægger vejen forbi Restaurant Gilleleje Havn en solbeskinnet sommerdag, er det svært ikke at blive grebet af den gode stemning. Restauranten ligger med en smuk udsigt ud over Stejlepladsen og Sjællands største og smukkeste fiskerihavn. Det blå hav kan beskues i baggrunden, og alt spiller bare perfekt sammen i Gillelejes gamle bydel.  

Restaurant Gilleleje Havn lægger stor vægt på friske kvalitetsråvarer og dyrker for eksempel selv flere af de grøntsager, de serverer for gæsterne. Alle restaurantens råvarer er nøje udvalgt og indkøbt hos de leverandører, restauranten mener, er de bedste på deres område. Kødet er superlækkert og mørt, og fisken er så frisk, som den overhovedet kan være. Det vil også være en skam andet, når man ligger en fiskestangs længde fra en fiskerihavn.  

 

Havnevej 14, 3250 Gilleleje
Telefon 4830 3039
www.gillelejehavn.dk

 

FET_Spisesteder_Tinggaarden1

 

Restaurant Tinggaarden

Her oser af velvære og landlig idyl. Du mærker det med det samme, når du træder ind ad døren i den røde stråtægte firlængede bondegård, der kan dateres helt tilbage til 1702. 

Restaurant Tinggaarden drives på 31. år af ægteparret Charlotte Vendorf og mesterkokken Jan Friis Mikkelsen, der adskillige gange har optrådt på tv som ekspert. Jan Friis er stor tilhænger af det franske landkøkken, hvor man serverer årstidens friske råvarer, der så vidt muligt er økologiske og lokale. I forbindelse med maden må der gerne være en eller anden spændende historie.

Tinggaarden er umiskendeligt en gourmetrestaurant, som starter med priser på 295 kr. for én ret og ender på 735 kr. for 6 retter. Prøver man sidstnævnte, garanterer vi, at man går lykkelig i seng den aften. 


Frederiksværkvej 182, 3300 Frederiksværk
Telefon 4871 2235
www.tinggarden.dk

 

FET_Spisesteder_Restaurant-Søstjernen

 

Restaurant SØSTJERNEN 

Restauranten ligger et stensmut  fra kysten i Rågeleje. Gastronomien er en fusion mellem det danske køkken og de latinske køkkener med en spændende snert af orientalske undertoner. Menuen skifter ofte, og der er fokus på gode friske råvarer. Stedet er især kendt for sin skaldyrsbuffet, hvor de serverer frisk lokal og nordisk fangst. Krabbekløer, jomfruhummer, pil selv rejer, moules marinières og pigvar er blot et lille udvalg af herlighederne i buffeten. 

Søstjernen afholder i løbet af året en lang række arrangementer i forbindelse med forskellige højtider, og der er også rig mulighed for at reservere restauranten til private arrangementer. 

Rågelejevej 155, 3210 Vejby
Telefon 4550 5152
www.soestjernen-raageleje.dk

 

FET_Spisesteder_Resttaurant-H.C.-Andersen-Huset

 

Restaurant H.C. Andersen Huset 

Tøffer du forbi Asserbo, så drej lige ind ved den gamle Restaurant H.C. Andersen Huset på Nyvej. Her er ægte rødkalket stråtækt bindingsværksidyl. For at komme ind til restauranten, skal man igennem en af de to hyggelige gårdhaver, hvor blomster og levende lys om aftenen skaber en eventyrlig atmosfære.

Indenfor finder man kalkede vægge, små-sprossede vinduer med blondegardiner og synlige hanebjælker, hvor H.C. Andersens ordsprog er skrevet med gotisk skrift såsom ”hvad fatter gør er altid det rigtige ” og ”man må sno sig” m.fl. Væggene er desuden nænsomt dekorerede med ting, der vedrører den gamle digters værker. 

Maden er dog helt opdateret og ganske varieret. Menuerne skifter fra uge til uge, pt. kan man få en treretters menu for 395 kr. med hvide asparges, Iberico gris, rabarbertrifli eller en osteanretning, men tjek hellere hjemmeside ud for aktuel menu. 

 

Nyvej 18, Asserbo, 3360 Liseleje
Telefon 4774 7333
www.hcandersen-huset.dk 

 

FET_Spisesteder_Kongernes2

 

Restaurant Kongernes Tisvilde

På restaurant Kongernes Tisvilde tager de udgangspunkt i ’less is more’. Maden er enkel og simpel, men smækfuld af smag. Her går man efter få, men meget markante smagsnuancer. Man skal blive mæt af smag, og munden skal ikke blive forvirret af for mange forskellige smagsnuancer, der stresser mere, end det gavner. 

Deres mad er inspireret af de franske, spanske og italienske madteknikker, men de har givet det et kraftigt dansk og nynordisk tvist. Restaurant Kongernes Tisvilde er ærlige og skarpe på en rustik måde. De vælger gerne råvarer fra små leverandører, der står for den bedste kvalitet. Det er den gode kvalitet, der er i fokus. Og – kan man tilføje – den varme, venlige og afslappede stil i restauranten, som gør, at man skal anstrenge sig for ikke at føle sig velkommen. 


Hovedgaden 66, 
3220 Tisvildeleje
Telefon 4876 1644
www.kongernes.dk

 

FET_Spisesteder_HalnaesBryghus

 

Halsnæs Bryghus

På Halsnæs Bryghus midt på Hundested Havn er man så heldig at kunne nyde et godt glas hjemmebrygget øl samt et solidt måltid mad. Bryghuset er ejet af cirka 1.300 folkeaktionærer, og de fleste af dem er fra lokalområdet. Om det gør maden og øllet bedre, skal være usagt, men det giver en intim, jordnær og herlig uformel stemning, når man besøger stedet. 

Øllet fra Halsnæs Bryghus er en klasse for sig. Glem alt om smagen af almindeligt øl. De har 6 fadøls- haner med både deres faste øl, sæsonøl, gæsteøl og bryggerens ”one-timers”. Øllet på hanerne udskiftes jævnligt og favner bredt fra bittert til sødt og fra lyst til mørkt, så der altid er rig mulighed for at få en unik smagsoplevelse. Maden på Bryghuset er enkel og traditionel med et lille ’Hundested-twist’.

Nordre Beddingsvej 35, 3390 Hundested
Telefon 2616 7046
www.halsbryg.dk