Italienerne i Hellerup

Det næsten myldrer med forretninger med italienske specialiteter og restauranter, hvor indehaverne er fra Italien. Flere har været i Hellerup længe og oplever, at deres lokale gæster rejser meget og værdsætter og er vidende om gode råvarer importeret fra små producenter.

 

FET_Altopalato

 

Henter olien i Italien 

Selv om danskerne går meget oftere ud og spiser end for år tilbage, kan det ikke måle sig med italienernes lyst til at spise ude og bruge penge på mad. Det fortæller indehaveren af restaurant Altopalato på Duntzfeldts Allé 3, som kommer fra Gardasøen i Norditalien.
Italienerne benytter sig mere spontant af at gå ud og nyde et enkelt måltid på restaurant eller fortovscafé. De gør det for at socialisere – ikke fordi de ikke kan hitte ud af at lave mad.

Gennem 20 år er Altopalatos kunder blevet mere og mere berejste og ved en masse om italiensk vin, olivenolie og hjemmelavet pasta: ”Mange Hellerup-borgere har rejst meget og har været i Italien mange gange, så de sætter pris på og har et stort kendskab til italiensk mad.

Alligevel har vi en ganske alminde-lig og uformel familierestaurant, hvor man som gæst kan slappe af og føle sig hensat til varmen, selv om det måske er mørkt, koldt og trist udenfor. Jeg henter jævnligt olivenolie hjem fra små producenter i Norditalien, og det værdsættes”, forklarer indehaver Rolando Orsi.

 

FET_Mastro_Pasteria_Bar

 

Speciale i økopasta

Mastro Pasteria & Bar på Sankt Pedersvej 1 er en deli, hvor indehaver Vicenzo Matruzzo, født i Calabrien i Syditalien og opvokset i Ligurien, producerer pasta og andre italienske retter af økologiske ingredienser. Stedet startede med produktion af økologisk pasta i 2014 for at genetablere pastaens position som højkvalitetsråvare. Siden blev produktionsstedet til et lille spisested med bar, butik med frisk pasta og ravioli fra små producenter. Vicenzo Matruzzo har været i landet siden 2000 og har drevet madstedet i to år. Og også her mærker personalet et publikum, som er velbevandret i det italienske køkken: ”Mange spiser hos os, mens andre tager frisklavet pasta og ravioli med hjem. Menuen ændres efter, hvilken pasta vi laver og hvilke friske råvarer, vi kan få. Men pastaen er altid af umodificeret durumhvede kaldet grani antichi”, fortæller nordmanden Anna fra restauranten.

 

FET_Franco-Delicatezze-

 

Sardiske delikatesser

Franco Delicatezze  på Strandvejen 132 er opkaldt efter den tidligere ejer, men Alessandro Mascia, bosiddende i Danmark i 15 år, er indehaver på 10. år. Han er fra Sardinien og har en fortid som køkkenchef i blandt andet den sardinske restaurant San Georgio ved Rosenborg i København. Nu er han blevet et kendt ansigt i Hellerup, hvor han leverer delikatesser ud af huset og buffeter på bestilling.

 

FET_Tavola-Calda

 

Makkerpar udvidede

Spisestedet Tavola Calda (”varmt bord”), Rebekkavej 34, drives af et makkerpar fra henholdsvis Venedig og Bologna, som i Danmark begyndte deres karriere på blandt andet Vesterbro. Diego Gottardi og Davide Zonarelli havde i forvejen takeaway og catering, men nu også en restaurant, som besøges af mange lokale i kvarteret, og har plads til 35. Diego kom til Danmark som trainee i 2002 og mødte nogle år senere Davide, som er blevet hans forretningspartner. I 2013 rykkede de til Hellerup og er nu indehavere af en restaurant med egen import og opskrifter på oprindelige italienske retter som basis.