Sundhed på bloggen: Drik vand

,

FET_Sundhedsværkstedet_Energi_Sundhed_Boost_Liebhaverboligen_IMG_2281

Hvor meget vand drikker du i løbet af en dag? Husker du altid det gode princip om at slukke tørsten i vand? Og når du så let som ingenting at drikke de anbefalede ca. 1,5 – 2 liter væske? Og hvis du gør, hvor stor en andel udgør så vand? Vil du gerne have lidt mere fokus på at drikke mere vand, så læs med her.

 

En voksen krop består af ca. 60% vand og indgår i mange livsvigtige processer. Vi mister hver dag flere liter vand i arbejdet med at opretholde forskellige kropsfunktioner. Vandet mister vi gennem lungerne og nyrerene, gennem huden og gennem vores urin og afføring. Vi skal derfor have tilsat vand, så vi kan fungere. Vores krop er så smart indrettet at tilførslen af væske sker gennem udløsning af sanseindtrykket tørst. Som vi bliver ældre bliver vi mindre følsomme overfor dette sanseindtryk og derfor er det vigtigt at drikke også selvom man ikke er tørstig og især hvis man er ældre. Faktisk er kroppen allerede en anelse dehydreret når tørsten melder sig. Hvis du er en af dem, der synes det er svært at drikke nok vand, så kunne du prøve at:

 

1) Afmåle 2 liter vand og hæld det på mindre flasker og sæt det i køleskab. Dagens udfordring bliver så at have drukket de 2 liter inden du går i seng.

 2) Prøv at gennemføre dette i 10 dage og tænk på at: Vand er sundt og livsvigtigt for at din krop (hjerne, lunger, celler, hjerte, lever og hud) kan fungere og give dig trivsel i hverdagen. Vand tilfører ikke kroppen kalorier, affaldsstofferne renses ud af kroppen og din hud bliver mere elastisk. Der er altså ingen grund til at spare på vandet i hvert fald ikke det vi skal drikke.

 

Her kommer 4 lækre med vand.

A. Rød grape og skiver af agurk

B. Skiver af citron og mynte

C. Jordbær og en stang vanilie

D. Fennikel og blåbær

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

SHCamilla-5

 
Camilla Grønnegaard Christoffersen, Liebhaverboligens sundhedsekspert, cand.merc HRM, bachelor i psykologi, ernæringsrådgiver, certificeret Raw Chef, fitness instruktør, mindfullness instruktør og life coach.
 
Har siden 2009 drevet Sundhedsværkstedet og HR virksomheden camillachristoffersen.dk – begge med det formål at hjælpe mennesker til udvikling for der igennem at skabe positive forandringer. Eksempler på forandringer kan være ønsket om en bedre trivsel, mere glæde, finde sine styrker, bruge sine kompetencer på nye måder, bedre sundhed eller måske en forbedret kondition.
Se mere på: www.sundhedsvaerkstedet.com

 

………………………………………………………………………………………………………………………….