Sundhed på bloggen: Let’s chocolate

,

Den chokolade, som de fleste af os kender den rimer ikke så godt på en let kaloriefatttig kost med fokus på vægttab. Men måske ved du også at der faktisk er stor forskel på chokolade. Det er alt det vi blander kakaoen op med, som mælkefedt og sukker, der gør det til en kaloriebombe – kaobønnerne eller kakao har i den rene form en lang række sundhedsmæssige fordele. Her er nogle af dem:

Flavonol og serotonin 

Den rå kakao er fuld af antioxidanten flavonol, som beskytter kroppen mod kræft- og hjertekarsygdomme. Dit humør påvirkes også, da kakaoen påvirker signalstoffet serotonin i hjernen, som skaber nydelse.

Kakao indeholder også vitaminer som magnesium, der bidrager positivt til opbygning af muskler, til stofskiftet og nervesystemet. Den rå chokolade virker ikke bare opkvikkende, men har også en god helbredsvirkning. Men som alt andet ikke i ubegrænset mængde, da kakao ikke er fritaget for kalorier, selvom fedtindholdet i den Raw kakao er mindre end i almindelig forarbejdet chokolade.

Food of Gods

Nogle Raw entutiaster kalder den rå chokolade food of gods. Den vurdering vil jeg lade op til andre, men her kommer en opskrift på chokolader lavet af Raw chokolade, der i min optik kommer tæt på det guddommelige i hvert fald i smagen. De er meget nemme at lave. Det tager ca. 10. minutter.

Det skal du bruge:

30 gram Raw cacao nibs (Raw kakao nibs er mørke, sprøde og bitre. De er helt naturlige og soltørrede) fås i helsekost

30 gram Raw cacao fås i helsekost

6-7 spsk. kokosmel

125 gram smeltet kokosolie

1 isbakke af silikone

1. Sæt glasset med kokosolie i en skål med varmt vand i ca. 1 minut.

2. Miks de øvrige ingredienser i en skål, tilsæt derefter den flydende olie og rør rundt

3. Fyld isbakken med dejen

4. Sæt dem i køleskabet i ca. 1 time før servering