Sundhed på bloggen: Version Viljestyrke

,

Alle vil have udvikling, men ingen forandring lyder det kendte ordsprog af Søren Kierkegaard. Det er efterhånden et noget slidt ordsprog, men det gør det ikke mindre sandt. Når det gælder de gode sunde vaner er dette ordsprog meget rammende. Mange af os har vaner, indgroede vaner eller man kunne kalde dem trygge venner, der ikke sådan er at skille sig af med. Kaffen, der giver en god smag og fornemmelse af energi, de lidt for fede og sukkerholdige madvarer, der udløser de gode tilstande i hjerne og krop for en stund. Hvorfor tage afsked med dem?

kierkegaard web

Bliv lidt sundere – Brug det positive

Forsøger du at ændre på dine kostvaner kan du tilmed også opleve hovedpine og træthed – og hvem har frivilligt lyst til det? Tænker du, at det alligevel er en god idé at have mere fokus på din sundhed, så prøv at fokusér på de ting du allerede er god til. Hvad er det du gør – når du gør det godt? Hvad er det du siger til dig selv, hvordan er dit kropssprog og din indre dialog? For mit vedkommende betyder det, at når jeg gør det godt så har jeg positive tanker om mig selv, min ressourcer og jeg tvivler ikke på mine egne kompetencer. Jeg har fokus på at være åben, handlekraftig, lyttende og ikke dømmende og oplever at jeg er motiveret til lykkes med mit mål.

Farvel til dine trygge venner

Hvornår oplever du at have det sådan? Eller hvilke værdier vil du beskrive som dækkende for dig, når du gør det godt?  Det kan være, når du taler med en god ven, er sammen med dine børn, hjælper en kollega med konfliktløsning, løser en opgave eller foretager dig nogle hjemmelige opgaver. Jeg vil godt sætte penge på, at du også har en stor portion viljestyrke i de situationer.

Viljestyrke skal der til, hvis du skal sige farvel til dine trygge vaner/venner. Det er den ressourcefulde positive version af dig du skal overføre til dit sundhedsprojekt, så er du godt på vej til at blive lidt sundere. Det er netop den version, der skal drive dig til de positive forandringer.