Sundhed på bloggen: Tre lækre med skyr

,

Skyr web opskrift

I følge mejerigiganten Arla er det islandske produkt Skyr, som i virkeligheden udtales ”skir” en kæmpe succes, der bare bliver ved med at eksplodere salgsmæssigt. Salget blev således tredoblet fra 2012 – 2013. Produktet har altså fundet indpas hos danskerne og med god grund.

Skyr er rigt på protein og det er godt at spise protein, hvis man gerne vil tabe sig eller bare vil stabilisere vægten. Det er fordi protein mætter godt uden at indeholde så mange kalorier. Skyr indeholder dog ikke fuldkorn og fibre, så man skal være opmærksom på, at det ikke optager pladsen fra produkter som rugbrød og havregryn. Voksne mennesker har brug for 75 gram fuldkorn om dagen, det svarer eksempelvis til en skål havregryn og to stykker rugbrød. Fuldkorn anses som værende et aktivt våben i forebyggelse af kræft.

Tilbage til skyr. Der er utrolig mange anvendelsesmuligheder med skyr. Her kommer tre hurtige fra Sundhedsværkstedet, som er lette sommer-mellemmåltider. Hver portion svarer til ca. 100 Kcal.

1. Rør 1 tsk. vaniljepulver i skyren. Tilsæt derefter friske hindbær eller som her frysetørrede hindbær.

2. Skær et bundt rabarber i små tern og kog dem i ca 10. minutter tilsat en stang vanilje. Lad det køle ned. Tilsæt skyren en skefuld hampefrø, en skefuld chiafrø og Raw cacao nibs og en spiseske den nedkølede rabarber. Tilsammen en bombe af protein, antioxidanter, kostfibre og mæthed i flere timer og den smager fantastisk.

3. Riv det, der svarer til 1/2 tsk. frisk ingefær ned i skyren. Tilsæt derefter friske krydderurter. Her med dansk skovsyre.