Bøgen er sprunget ud, foråret er i fuldt flor …  så lad os tyvstarte på en af sommerens store glæder. Nemlig den lækre koldskål med kammerjunker, men her kommer den forklædt i en sund udgave, som smager lige så lækker som den ser ud. Velbekomme … jordbærkoldskål med nøddecrunch:

FET_Liebhaverboligen_Sundhedsværkstedet_koldskål-jordbær-crunch-luksus-sundhed

 

Koldskål

1 liter kærnemælk

250 gram jordbær

1 banan

2 tsk. vaniljepulver

1 tsk. kanel

2 spsk. lime saft

1 vaniljestang

50 gram chiafrø

Du blender alle ingredienserne. Rør derefter chiafrøene i. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med vaniljekornene i koldskålen og stil den på køl.  For at få en lidt mere cremet konsistens er der tilsat banan, men også chiafrø, som når de opblødes virker algerende og kan minde om konsistensen af æg. Chia indeholder meget protein og er samtidig rige på fibre, der er gode for fordøjelsen

Nøddecrunch

1 dl mandler

1 dl hasselnødder

1 dl solsikkekerner

50 gram tørrede abrikoser

50 gram tørrede dadler med sten

1. Sæt ovnen på 200 grader

2. Læg alle nødderne i blød i ca. 2 timer

3. Pil sten ud af dadlerne og læg dem i blød sammen med abrikoserne i ca. 2 timer.

4. Blend nødderne og drys dem på en bageplade. Blend derefter dadlerne og abrikoserne evt. sammen med en lille smule vand. Læg dem på bagepladen og bland forsigtigt massen sammen.

5. Nøddecrunchen skal have ca. 20 minutter på 200 grader.

6. Lad det køle ned og hæld det i en lufttæt beholder og kan holde sig i ca. 14 dage.

Anret med citronmelisse og friske jordbær.

Denne portion er til ca. 8 personer.