Decembers mange julemarkeder

Det vælter frem med julemarkeder i København og omegn – og på den svenske side – efter sidste års nedlukning. Flere holder åbent helt frem til jul og nogen endda lidt længere 

 

Tivoli gør det igen 

Ingen jul uden julemarked i Tivoli på Vesterbrogade, som er omdannet til overdådigt julemekka med et virvar af julelys med duft af klejner, honningkager og gløgg, og hvor der sælges julepynt og kunsthåndværk fra de mange boder. Julemarkedet inklusive kendte forlystelser og restauranter holder åbent frem til lige over nytår 2. januar med almindelig entrepris og åbningstider fra kl. 11-12 og til kl. 23 fredag-lørdag. www.tivoli.dk 

Kød fra egne grise 

Kogekoge, kogebogsforfatter m.m. Camilla Plum holder åben gårdbutik alle dage i december kl. 10-16. Hendes Fuglebjerggård ved Helsinge tilbyder en overdådig juleoplevelse med pynt, stemning, hjemmebag, æblegløgg og gårdens kendte flæskestegssandwich med kød fra egne grise. www.fuglebjerggaard.dk 

Marked på pladsen 

Højbro Plads med Absalon-statuen var en af hovedstadens første markedspladser, og den åbner med et julemarked oplyst af 280.000 julelys, juletræer og julehuse. Markedets udstillere sælger alt fra brændte mandler, risengrød til italienske specialiteter som Glühwein og karrypølser. Markedet holder åbent til 22. december mandag-onsdag kl. 11.19, torsdag kl. 11-20, fredag-lørdag kl. 11-21 og søndag kl. 12-19. www.julemarked.nu 

Livligt på gården 

Dyssegårdens juletræsplantage og gårdbutik ved Roskilde er rammen om julehygge, træfældning, juleindkøb og kontakt med dyr. Man fælder selv eller køber et nyfældet træ med hjem. Der er aktivitetsområder på gården som eksempelvis hestevognstur, ridning på æsler, snobrødsbagning og smagsprøver. Julekød som ænder, gæs og kalkun kan købes med hjem til juleaften. Åbningstider frem til 26. december er kl. 10-16 på hverdage, kl. 9-16 i weekends og kl. 10-17 på fredage. www.dyssegaarden.com 

Mød afdød digter 

C.Andersen julemarked ligger ikke i Odense men på Nytorv ved Strøget i København, hvor det åbent frem til 21. december. I julepyntede hytter bydes på julegaveideer som smykker, tasker, nisser og meget mere. Markedet byder også på en nostalgisk karrusel, karetkørsel og møde med den genopstandne digter. www.julemarked.co www.visitcopenhagen.dk

Grå Hal åben påny 

Siden 1970´erne er der blevet afholdt julemarkeder i Christianias Grå Hal på Refshalevej. Her kan man gå på opdagelse i hjemmelavede julelækkerier og kunsthåndværk. Her kan man finde en unik eksotisk julegave frem til 20. december alle dage kl. 10-20. www.oplevelser-i-koebenhavn.dk www.travelmore.dk 

Mange haver i ét 

Birkegårdens Haver ved Ruds Vedby på Vestsjælland afholder julemarkeder i alle adventsweekender frem til 19. december. Stedets mange haver med søer på et stort, landligt areal er forvandlet til julehaver pyntet med tusindvis af funklende lys. I juleladen er der et udvalg af juleboder og en stor julebutik. Der er også børneaktiviteter og juletræ samt gratis slikposer. Entreprisen er 90 kr. men billigere for børn og seniorer. www.birkegaardens-haver.dk 

Julemor på Bakken 

Frem til 22. december skrues op for julehyggen i verdens ældste forlystelsespark. Der er placeret boder i Bakkens gader og stræder, der er pyntet med gran, lys og julepynt for at skabe en magisk stemning. Børnene kan møde julemor i parken og dele deres juleønsker med hende. Åbningstider er hver weekend frem til 19.december samt mandag-onsdag 20.-22. december. Bakken ligger som den plejer på Dyrehavevej 62 i Klampenborg. www.bakken.dk 

Julen over Sundet 

Frem til lillejuleaften er der klassiske udendørs julemarkeder i Malmø i området mellem Gustav Adolfs Torg og Södertull. Her vil man kunne købe kunsthåndværk, delikatesser og meget andet til under juletræet, imens stemningen i den julepyntede by nydes. I den gamle pittoreske bydel mødes man af lyskæder, karruseller, lyskæder, heste og nisser og alt det, der hører til et julemarked. Der er fri entre og underholdning på torvet. Varm chokolade, gløgg og julestemning kan nydes på Malmøs cafeer og restauranter. Åbningstider er kl. 11-19. www.happydays.nu www.sydsverige.dk