Mine bedste steder i Lyngby

Fire kendte Lyngby-Taarbækkere fortæller, hvad de særligt sætter pris på ved deres by og område. Især naturen er et trækplaster.

 

FET_Lyngby_Steder_Crossfit-Rikke-Hoerlykke-photo-Martin-Kaufmann-_DSC7103-Edit

 

”Flere sunde spisesteder, tak!”

Rikke Hørlykke, 43, tidligere landsholds-spiller i håndbold, nu personlig træner. Bor med sin familie i Virum:

 

Hvor længe har du boet i kommunen?

”Siden 1996 og i vores nuværende hus siden 2008”.

Hvad kan du særligt lide ved kommunen, og hvor tilbringer du helst tid?

”Jeg kan lide at løbe om de store søer. I det hele taget kan jeg lide at være i naturen sammen med mine børn. Desuden har vi gennem mange år flittigt brugt Virum Hallen. Faktisk var det i Virum Sorgenfri Håndboldklub, at jeg begyndte min karriere som professionel håndboldspiller i 1995.”

Hvad kunne du tænke dig, der blev mere af?

”Det kunne være rart med flere sunde spisesteder og cafeer for os lokale borgere.”

 

FET_Lyngby_Steder_Sportshal(R.Hørlykke)

 

FET_Lyngby_Steder_Mette-Holm

 

”Jeg vil helst sejle i min kajak”

Mette Holm, 65, forfatter, journalist og Kina- kommentator. Bor i Taarbæk med sin mand, tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft:

 

Hvor længe har du boet i kommunen? 

”Jeg er født og opvokset i Taarbæk, som jeg flyttede fra som 19-årig. Efter 27 år i København, Århus, Skodsborg og Kina vendte jeg tilbage i 1999 og har boet her siden. Det er næsten 40 år og over halvdelen af mit liv. Her har jeg hjemme.” 

Hvad kan du særligt lide ved kommunen,
og hvor tilbringer du helst tid? 

”Omgivelserne med søer, skov og prægtig natur er det bedste. Især elsker jeg Øresund, Dyrehaven med alle dyrene og Dyrehavsbakken. Jeg tilbringer mest muligt tid i kajak på Øresund og Mølleåen sammen med min mand.”

Hvad kunne du tænke dig, der blev mere af? 

”Mit ønske er, at stien langs Øresund mellem Taarbæk og Strandmøllen bliver sat i stand, så den kan modstå de store storme. Her har jeg gået tur og badet, lige siden jeg var stor nok til at måtte bade uden mine forældre.”

 

FET_Lyngby_Steder_Mølleåen

 

FET_Lyngby_Steder_Pihl3

 

”Jeg værdsætter alt det grønne”

Simon Pihl Sørensen, 52, viceborgmester for Social- demokraterne, cand.jur. og politisk rådgiver for fagforeningen 3F’s formand. Bor i Virum med sin kone og deres yngste datter ud af tre:

 

Hvor længe har du boet i kommunen?

”Hele mit liv, men med en kort afstikker til København som ung. De første 20 år boede jeg i Lundtofte. De seneste 18 år har mit hjem været i Virum på Kongevejens østside.”

Hvad kan du særligt godt lide ved området, og hvor tilbringer du især tid foruden på rådhuset?

”Som barn kom jeg ofte i skovene omkring Ørholm, Ravnholm og Dyrehaven og som voksen især omkring Brede og Geelsskov. Jeg holder utrolig meget af Sorgenfri Slotshave, Frilandsmuseet og Brede Værk. For ikke at tale om søerne og området ud til Øresund. Foruden naturen har fire steder en særlig plads i mit hjerte. Nemlig Bakken, Lyngby Stadion, Lundtofte, som er min barndoms gade, og Virum Gymnasium, hvor jeg blev dannet som menneske. Jeg spiller tennis og elsker at gå lange ture og er optaget af lokalhistorie.”

Hvad vil du arbejde for, at der bliver mere af?

”Mere liv og flere oplevelser i selve Lyngby, hvis vi skal bevare den som stærk handelsby. Butikker er ikke nok. Der skal liv og oplevelser til for børn og voksne. Desuden vil jeg arbejde for, at den nye bydel omkring Firsskovvej bliver verdens mest klimavenlige. Det er afgørende, at vi sikrer, at der også er butikker og dagligvareforretninger i flere bydele. Kommunen må ikke ende som soveby.”

 

FET_Lyngby_Steder_Dyrehavsbakken_picninc

 

FET_Lyngby_Steder_Mette-Schmidt

 

”Vi skal have mere for sportsfolk”

Mette Schmidt Olsen, 48, afdelingsleder på Trongårdsskolen. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i kommunalbestyrelsen for Konservative. Bor i Lyngby med sin mand og søn på 15 år. Datteren på 22 er flyttet hjemmefra:

 

Hvor længe har du boet i Lyngby?

”Hele mit liv, bortset fra en afstikker til Vesterbro som ung. Jeg boede ved gadekæret i Lundtofte som barn og siden flere andre steder i Lyngby, indtil jeg flyttede til det rækkehus, hvor jeg bor nu.”

Hvad kan du særligt lide ved området, og hvor tilbringer du din fritid?

”Jeg går med hunden i Slotsparken, Dyrehaven og ved Sophienholm. Jeg kan lide at gå rundt i villakvarterer og kigge på huse og haver. Det er min motion. Vores børn har altid gået til sport, så jeg er kommet meget ved byens sportsanlæg. Jeg er glad for at se børn og voksne være optaget af sport, sammenhold og fællesskaber. Desuden er jeg en flittig bruger af biblioteket og udstillinger. Det er smukke steder, hvor jeg gerne tager hen, ligesom i biografen. Jeg er ikke den store shopper og bliver rastløs af det. Jeg handler mest i Magasin, fordi man kan få alt ét sted. Jeg kan lide den hyggelige bymidte med udeservering.” 

Hvad vil du arbejde for, at der bliver mere af?

”Jeg ser gerne, at vi får flere tilbud målrettet unge, og mere kunst i byrummene, så vi alle møder kunsten i hverdagen. Som for eksempel pop-up kunst, som vi arbejder på at få mere af.
Vi er en kommune med mange idrætsudøvere med for lidt plads til udfoldelserne. Derfor vil vi gerne etablere udendørs motionsrum i grønne områder og et fedt skateranlæg!”

 

FET_Lyngby_Steder_Hovedbygning