Fem gode grunde til at besøge Roskilde

Roskilde er en fantastisk by, kendt for sin smukke domkirke, årlige festival og det fascinerende Vikingeskibsmuseum. Men byen byder også på mange andre store og små oplevelser, du måske ikke har hørt om før. Læs med her og få inspiration til at gå på opdagelse i den historiske by ved fjorden.

 

FET_Roskilde_Gråbrødre_Kirkegård

Foto: graabrodre-kirkegaard.dk

En lille naturperle

Gråbrødre Kirkegård er et skønt åndehul midt i byen. Her ligger flere store danske personligheder begravet, blandt andre forfatteren Gustav Wied og komponisten C.E.F. Weyse. Det gamle kapel er en fryd for øjet. Det blev opført i 1855, og på grund af det fine murstensarbejde, regnes Gråbrødre Kapel for at være en af 1800-tallets mest skelsættende bygninger i Danmark. Kapellet blev i 1995 restaureret ved arkitekt Per Axelsen. Det benyttes nu atter til begravelser, men huser indimellem også koncerter.

www.graabrodre-kirkegaard.dk

 

FET_Roskilde_billede-4

Foto: Roskilde Kommune

 

Roskilde rocker

Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde
beliggende på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik. På Musicon finder du danseteater, museum, kunstskole, skaterhal, madoplevelser, øvelokaler og meget mere. Her ligger også Rabalder Parken, der er et regnvandsanlæg forklædt som skaterbane og park. Selvom parken er beregnet til at lede regnvand væk, er her både trampoliner, gynger, hængekøjer og fitnessredskaber, mens der ved bakkerne er grillpladser og siddepladser. Det er også i bydelen Musicon, du finder RAGNAROCK – Museet for rock, pop og ungdomskultur.

www.musicon.dk, www.museumragnarock.dk

 

FET_Roskilde_Himmelsøen

Foto: Roskilde Kommune

 

Spring i søen

Lad dig overraske af denne gemte og smukke perle. Himmelsøen er en tidligere grusgrav, der er lavet om til et skønt rekreativt område. Den store sø er beliggende midt i den vildtvoksende natur, har flot udsigt og en stor badestrand med shelter- og bålplads. Ved Himmelsøen kan du gå på vandet via den 125 meter lange flydebro. Har du brug for at køle ned, så hop en tur i det klare vand. Roskilde har faktisk hele ti steder, hvor du kan bade. En tur til Vigen Strandpark med udsigt over Roskilde Fjord og by kan også varmt anbefales.

 

FET_Roskilde_Sankt_Jørgensbjerg

 Foto: ROMU

 

En landsby i byen 

Sankt Jørgensbjerg er et idyllisk fiskerleje med mange smukke bindingsværkshuse, centreret omkring en af Danmarks ældste kirker, Sankt Jørgensbjerg Kirke. Bydelen ligger på et kuperet terræn med imponerende udsigt over Roskilde Fjord. I den oprindelige landsby kan du blandt andet opleve et autentisk gårdmiljø fra 1794 på Vraagarden og besøge maleren L.A. Rings atelier.

www.sjk.dk

 

FET_Roskilde_Scthanshave

 Foto: Sct. Hans Have

 

En hemmelig have

Sct. Hans Have er en skøn lille oase, der rummer en fantastisk historie og enestående natur. I caféen kan du købe kager og kaffe, i drivhuset kan du købe krydderurter, og ofte arrangeres her spændende kulturelle begivenheder.
Haven ligger i det smukke Sct. Hans område,
en rask gåtur fra Roskilde Havn.
Går du lidt længere, når du den hyggelige
Boserup Skov.

www.scthanshave.dk