Her er mit yndlingssted i Lyngby

Liebhaverboligen har spurgt en række borgere om, hvor i Lyngby de helst vil tilbringe tid, når de har fri.
Svarene lander på alt fra natur og sport til byliv og kultur i et område med mange tilbud.

 

FET_Lyngby_Lyngby-Sø

FET_Lyngby_Lyngby-Kirke

FET_Lyngby_Cecilia-Pontoppidan

Plads til stilhed og larm

Cecilia Lotko
Pontoppidan, 45, sognepræst ved
Lyngby Kirke siden 2013: 

 

Hvor kan du bedst lide at komme?

”Mit yndlingssted er Lyngby Sø, hvor jeg lufter tankerne med en løbetur eller ror kajak og glæder mig over dyrelivet og stilheden på vandet, mens balancen udfordres. Et andet favoritsted i den livlige og travle by er spillestedet Templet, hvor jeg har oplevet fine koncerter.”

Hvilke steder vil du ellers nævne?

”Det kommer nok ikke som en overraskelse, at jeg er glad for Lyngby Kirke oppe på bakken med det fantastiske kirkerum og lyset, der kommer én i møde fra øst. Det nye alterparti af marmor får med sin milde skønhed skuldrene til at sænke sig, hvad enten man kommer med glæde eller bekymringer.”

 

FET_Lyngby_Kunstgræs,-fodbold

FET_Lyngby_Charlotte

Naturen har det hele

Charlotte Shafer, 38, medlem af kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk kommune for de konservative:

 

Hvor kommer du helst i kommunen?

”Det afhænger af vejr og humør. Et sted er kunstgræsbanerne ved Lyngby Boldklub, hvor jeg spiller fodbold. I sæsonen elsker jeg at sidde i en robåd i kanalen ved Frederiksdal tidligt om morgenen. Der er en fantastisk ro, smukt lys og fuglesang. Så er der cykelturene i vores ”Schweiz,” ja jeg kunne blive ved. Der er mange dejlige steder, og for det meste er det udenfor for mit vedkommende. Der er også den røde port ved Hjortekær, hvor man kan komme direkte til sletten. For enden til højre er der en bænk med udsigt over det hele.”

Indendørs, hvor er det så?

”En bestemt stol på første sal i biblioteket med udsigt til søen og møllen. Hvis jeg kommer tidligt, når der endnu ikke er så mange andre, kan jeg drømme mig tilbage til en anden tid.”

 

FET_Lyngby_Blomsterberg

FET_Lyngby_Niels-Kristensen,-apoteker

Uformel kvalitet i caféen

Niels Kristensen, 57, driver Lyngby Svane Apotek på hovedgaden:

 

Hvad er dit favoritsted i Lyngby?

”Det er så afgjort Mette Blomsterbergs café lige om hjørnet. Jeg kommer der ofte med min familie eller forretningsforbindelser. Det er et dejligt sted,
hvis man gerne vil ud af huset og væk fra arbejdspladsen.”

Hvad kan du særligt lide ved det?

”Det er en dejlig blanding af pænt og ordenligt,
kvalitetsmad og god betjening og alligevel uformelt og ikke spor stift. Det sætter jeg pris på.”

(-Desværre er Mette Blomsterbergs café i mellemtiden lukket, så vi håber Niels Kristensen finder et nyt yndlingssted.)

 

FET_Lyngby_Sorgenfri-Slotshave

FET_Lyngby_Signe-Pallisgaard

Inspiration i slotshaven

Signe Langtved Pallisgaard, 40, forfatter til romanerne ”Et andet liv” og ”Alle de liv”: 

 

Hvor opholder du dig helst?

”Jeg bor centralt i Lyngby og glæder mig hver dag over denne skønne, levende by. Mit absolutte favoritsted er Sorgenfri Slotshave, hvor jeg hver dag går med min Newfoundlænder, Luna.”

Er der andre favoritsteder?

”Mølleådalen elsker jeg. Jeg går tit en lille tur på badebroen overfor Fuglevad Station og ser træerne spejle sig i vandet. En tur i Bondebyen i snevejr er jeg også fan af lige som en slentretur i Hovedgaden.”

 

FET_Lyngby_LSC-foto-(5)

FET_Lyngby_Jacob-Jørgensen,-Fog

Anderledes end i Kastrup

Jacob Jørgensen, 47, direktør hos Johannes Fog A/S gennem otte år:

 

Hvad er det bedste ved Lyngby?

”Det unikke i Lyngby er handelslivet i bymidten med mærkevareforretninger og storcenter med blandede butikker. Jeg bor i Kastrup, og et lignende unikt miljø findes ikke dér. Så når familien skal ud og shoppe tøj og gaver eller bare hygge og spise brunch, foregår det i Lyngby.”

Hvor ofte bruger I byen?

”Som regel er det i weekenden. Min søn er blevet så stor, at han ikke altid vil med. Tit er det derfor min kone og jeg, som tager på bytur. En gang hver måned vil jeg tro, det bliver til.”

 

FET_Lyngby_Frilandsmuseet

FET_Lyngby_Baltzer-2

Har fulgt området i 68 år

Thorkild Baltzer, 73, driver Lysmesteren i Lyngby Hovedgade, formand for Lyngby Handelsforening og indehaver af Baltzer El-Installation:

 

Hvilke landlige steder sætter du pris på?

”Jeg flyttede med mine forældre fra Sydhavnen til Hjortekær i 1952 og har siden boet i Lundtofte og Brede. Jeg synes, det er en dejlig kommune med grønne arealer som Mølleådalen, området ved Brede Klædefabrik, Lyngby Sø og Furesøen,
Frilandsmuseet og meget andet”.

Hvad med gode steder i selve byen?

”Vi har jo en dejlig handelsby med stormagasin, storcenter samt Hovedgaden og alle dens butikker. Der er også gode lokale centre flere steder i kommunen, hvor man kan købe det meste. Vi bor dejlig centralt med gode trafikforbindelser.”